49

Милена Славова: Пожелах на едни депутати децата им да си сменят пола

Учител от Кьолн се оказа един от тези, които ме заплашваха, разказва певицата

Не съм против гейовете, в Англия ходих на техен парад, атакуват ме извратеняци

Не приемам да мътят главите на малките още от детската градина

 

Милена Славова е популярна певица и обществена личност още от соцгодините, когато родната пънк култура се раждаше до легендарното заведение „Кравай“. Авторка е на хитове като „Директор на водопад“, „Ха-ха“, "Не'ам нерви“, “Истина“, "Защо“. През последните дни обаче името й гръмна покрай делото, което й заведе ЛГБТИ общността в България. Причината е пост на Милена преди две години, гласящ: „Сигурна съм, че не подкрепям гей парадите! Горко на нормалните хора, задушаваме се вече от наглостта и парадирането на разни извратеняци“. Бунтарката се яви в съда миналата седмица, а решението ще бъде произнесено след месец. 

 

- Милена, да припомним все пак откъде тръгна цялата тази история, стигнала до съда? 

- Провокира ме една снимка от гей парада през 2021 година, която се разпространяваше яко в социалните мрежи. Гласеше „Войводите преди и сега“. На едната снимка беше един от българските славни войводи, облечен с традиционните за тях дрехи, в достолепна поза със знамето. Въобще, както ги знаем от учебниците и снимките в класните ни стаи. И на другата беше един мъж с някакви превръзки ли, препаски ли, абе, направо гол. За капак, боцнал си българското знаме в задните части.  Аз много се възмутих. Пък преди това точно бях споделила един клип на ВМРО с подобни кадри от гей паради. Доста грозна гледка. Много се възмутих, защото не смятам, че това трябва да е по улиците. Аз не мразя тези хора. Но някак не е честно. На един филм пише „Забранен до 14 години“, защото просто в него се целуват мъж и жена. В следващия момент този тип хора си показват какво ли не по улиците,  но ние сме длъжни да ги гледаме. Включително и малки деца. И това не е забранено. Дразни ме, че им се осигурява с нашите пари охрана, затварят се улиците и аз трябва да ги чакам да преминат, да им гледам срамотиите, докато премина закъдето съм тръгнала. 

- Ще ви опонирам, че улици се затварят и за мачове, и за различни фестивали.

- Ок, нека си парадират, но на определени за тази цел места. Който иска, да ходи и да гледа. Да си наемат пространство, да си го платят и да демонстрират. Но да не го правят повече по публични места, защото вече са възмутени и в гей обществото, което е разделено по темата. Голяма част от него не подкрепя подобни паради. 

- Четох, че имате доста приятели в гей средите, които не подкрепят парадите? 

- Разбира се, имам доста приятели от тези среди, никога не съм гледала кой с кого си ляга. Стига да го прави в спалнята. Знаете как е в нашия бранш. Хората са много разкрепостени и никой не държи сметка на другия. Живеем си от години в пълен синхрон, шоубизнесът е пълен с различни. 

- Те обадиха ли Ви се с подкрепа?

- Разбира се. Още при моя пост тогава се обадиха и приятели, и приятелки от тези среди и ме попитаха: „Какви са тези простотии,  какво става тук?“. Отговорих: „Не знам, вие ще кажете“. Казаха ми, че не са от тези.

- За какво точно е обвинението тогава?

-  Дискриминация и омразна реч. В залата обаче и адвокатите, и прокурорът го спомена. Аз не съм казала: „Пенке, ти си такава и такава“. Написах „извратеняци“. Съдят ме хора, които са се припознали. Те си знаят, че са извратеняци. 

-  Кога започнаха заплахите към Вас и дъщеря Ви?

-  Веднага след поста. Добре, искаш смъртта ми, примирявам се! Но пък такъв гнусен и садистичен начин.

- Е, чак да е добре да искаш нечия смърт…

- Не че е нормално, но все пак човек умира, нали? Чак по такъв гнусен, садистичен, отвратителен начин. Това говори за някаква психическа патология. Щели да ми избодат очите, да ме пребият, осакатят, вържат за количка и пуснат в някое езеро.

- По какъв канал идваха заплахите и издирихте ли авторите им?

-  По месинджър. Адвокатът ми намери двама от тях. Българи в чужбина са. Тази, който прави пародия с моя клип, е учител в Кьолн. Ако видите за какво става въпрос в този клип! Как може въобще учител да изглежда така! 

- Имаше обаче и хора от шоубизнеса, които Ви разкритикуваха. Дори написаха как сте живели в Англия и би трябвало да сте запозната с толерантността към различните.

-  Аз дори съм ходила на гей парада в Портобело, тъй като живеех наблизо в Лондон. В интерес на истината, нямаше гаври с националния фланг. Просто си правеха карнавал. За тях е весело, купонът върви, слушат музика, танцуват си. Това е хубаво! Обаче какво седи зад тази работа тук! Прокарват се едни идеи, с които да атакуват децата още в детските градини. Да им пълнят главите. Лелите да стават чичковци. От ранна възраст да атакуват децата през разни вратички, дори не знам дали е законно. Откъде накъде ще промиват мозъка на детето още в градината! Нека стане на 18 години, всички тези хормони в организма му да се балансират, пък да си решава какво да бъде. Ако иска - и змей да стане. Но до онзи момент да се намесваме в биологията, в Божата работа…

- Приемате ли гей браковете?

- Нека съжителстват заедно, но чак документално подкрепени! Казват, че не могат да се наследяват или представляват. Ами какво пречи и сега да отидат при нотариус и да си направят едно пълномощно?    

- Проблеми има при отглеждането на деца?

-  Те и сега си отглеждат заедно деца, но не е на документи. Има вратички обаче, доколкото слушам адвокатите. 

- Какво Ви казват хората по улиците - има ли и нападки?

- Не, само подкрепа срещам. Нападките са по интернет.

-  Видях Ви да влизате в Народното събрание с Тошко Йорданов, да не би да влизате в политиката?

- Обсъжда се закон да се забрани хормонална терапия и смяна на пол до 18 години. Това, за което говорих преди малко и подкрепям с две ръце. Проектът обаче беше отхвърлен от ПП и ДБ. Затова им пожелах в социалните мрежи децата им да си сменят пола още като малки, за да видят за какво става въпрос. Техните народни представители не слушаха абсолютни доказателства, представени от доктори и специалисти, свързани с темата. Просто се подхилкваха. Имах чувството, че съм на пазара „Кирков“. И накрая гласуваха против.

- Само гласовете на ПП и ДБ не стигат за решение.

- Е, други мълчаха, само 6-7 души подкрепиха закона.

- Значи сте готова за политик, особено при тази популярност, която набирате видимо в последните дни.

- Честно, аз не знам на кого да вярвам. Хората са едни, докато влязат в политиката, после стават други. Нещо им става. Пък аз искам да съм тази, която съм в момента. Няма кой да ме покани. Всички се нагледахме тези години на партиите. За мен те са абсолютно излишни. Нужни са личности, които да вземат решения в областите, в които са компетентни.  Сега сме на един голям мач, гледаме отстрани кой ще победи. Не съм съгласна. 

- Как прие дъщеря Ви Куин-Мелани всичко това, не е малка вече?

- Преди две години бях доста притеснена за нея, защото имаше сериозни облъчвания и не искаше да си говори с мен по темата. Все пак седнахме заедно. Показах й някои от съобщенията, с които ме заплашваха. Тя не можеше да повярва. Казах и да внимава с какви хора се събира и с какво ще й мътят главата. Две години по-късно е доста пораснала, има различно мислене. Влиза в нещата, разбира ги. Радвам се, че прескочи опасната възраст, в която можеха да й мътят мозъка. Подобни хора се въртят навсякъде ​- по улицата, в училище, в социалните мрежи. Аз бях затворила всичките й профили.

Понеже рисува много хубаво, имаше един, в който качва картините си. В един момент започнаха да й звънят ​в 2-3 през нощта някакви хора. Вдига телефона и говори в тоалетната на английски, знае го перфектно. Оказа се, че я подкокоросват - явно била самотна, майка й и баща й не й обръщали внимание. Опитах да разбера с кого говори. Оказа се, с момиче от другия край на света във въпросния случай. И тогава обясних защо трябва да затворим всички профили. Човек ако не обръща внимание, има голям шанс да изпусне децата си, а после няма връщане назад.

-  Темата със социалните мрежи и децата е дълга. Но пък, от друга страна, ако го нямаше бунта, ако винаги слушаше майка си, нямаше да я има и пънкарката Милена Славова​.

- Аз майка я слушах за много неща. В интерес на истината, с баща ми редовно правеха забележка за външния вид. Като си погледна снимките, вярно, прекалявала съм често. 

- Е, аз пък много се кефя на онези снимки от „Кравай“!

- (Смее се.) За себе си вероятно съм била права. Но пък никога не съм посягала към разни дроги, стимуланти, лекарства. Сега е направо страшно!

- Видях, че Васко Кръпката Ви подкрепи пред съда.

- Много мой добър приятел, обичаме се от 100 години. С него се разминаваме по някои политически теми. Той ме обвинява, че съм путинист. Обаче аз му пускам информация, която черпя от Америка, не от Русия. От хора, които разсъждават като мен. И го моля да се вслуша и в тяхната гледна точка.

- Васко Кръпката е с ясна позиция, дори пя в Киев в подкрепа на Украйна. Вие все пак путинист ли сте?

- Не трябва да има войни в никакъв случай. Това е моето мнение. Аз съм за мир, спокойствие и разбирателство между хората.

Васко Кръпката: Прекалиха с помията, затова съм зад нея 

Никога не бих употребил думите на Милена, защото не ги намирам за правилни. Изказа мнение, обиди част от тези хора. Но реакцията срещу нея беше прекалена. Отговориха й с тонове помия, това с пародията на клипа й беше върхът. Всъщност я превърнаха в жертва.  Затова я подкрепих публично с присъствието си пред съда. Уважавам човешките права, но тези глезотии ми идват прекалено. Аз съм на нейна страна в тази сигурност. Не се караме и на тема „Украйна“, не я имам за „путинист“, просто вярва на много фейк новини.

Иначе, с Милена се познаваме наистина от 100 години, от първите рок концерти в София. Всъщност тя е една от причините да направя своя, собствена музика. Бунтът на Милена, „Ера“, „Контрол“ още преди падането на Стената ме вдъхнови да правя и аз музика. Няма значение, че тя беше символ на пънка, а аз започнах с блуса. Пънк, блус, фънк, реге - беше крайно време да се сложи край на онзи соцрок.

Винаги ще обичам Милена. Дори само „Защо“ да беше написала, пак щях да я обичам. А нейните великолепни песни не са една или две.

Благовест Аргиров: 

Много е емоционална, никога не крие мнението си

Милена винаги е била такава ​- емоционална. Винаги е казвала мнението си, не се е притеснявала. Може би това сега й изигра лоша шега в този скандал, стигнал до съда. Но просто си е такава, откакто я познавам. Не се е променила много. А не са малко годините.

Запозна ни Богдан Томов на едни ревюта в зала „Универсиада“, където с брат ми имахме участие.  Тя беше манекенка на „Руен“. Там станахме и гаджета. Вече не помня конкретния случай как тръгна в пеенето, но я хареса нашият мениджър Киро Мъглата. Мисля, че я беше чул да тананика наше парче в съблекалнята и предложил да се пробва. Ако не се лъжа, заведохме я при Анастасов, наш преподавател в естрадния отдел на Музикалната академия. Той помогна много на Милена.

Проблемите ѝ със закона тръгват  от „Кравай“, отказва да донася на милицията

Като дете Милена е доста бурна и играе само с момчета ​- футбол, бомбички, всички квартални дивотии, характерни за онези времена, когато блокът й до басейн „Спартак“ е сред последните в София.

„Още в 7-8 клас. Харесвах все неща, които тогава бяха забранени. Накарах братовчедка ми да ми ушие гащеризон, избрах си плата, той беше като на пилот, с един цип отпред. И ходех с него на училище, нямахме до 8. клас униформи, и учителката по руски каза, че съм фашистка. Твърдеше, че съм фашизирала децата, и само ме тормозеше и ме гонеше от час“, спомня си Милена. И открива чрез музиката нейните хора.

„Първо ходехме на "Синьото" (несъществуващо вече кафе до Националния стадион) по обяд и на "Кравай" вечерта. Дотогава не можех да си намеря себеподобни. А там сякаш си попаднах в семейството си. На "Кристал" се събираха тези, които работеха по чужбина. Аз бях в 10. клас, вече манекенка на младежко-спортна линия.

Шарената коса и екзотично облекло привлича погледите към Милена дори извън България. „Когато бяхме в една от републиките на СССР, един човек ни спря, започна да говори нещо на руски, да се удря по главата и гледаше удивено. Оказа се, че две войни бил изкарал, но такова чудо като мен не бил виждал. Бях с шарена коса, нямаше други подобни.“

Тя разказва за годините, когато формира на „Кравай“ трупа „Ревю“ с прочутия Васко Гюров, сега активист на „Демократична България“. 

“Ченгета идваха и ни притесняваха всяка вечер. Разкъшкваха ни, проверяваха ни паспортите. Това преди 89-а година. Мен са ме прибирали много пъти в подземията на НДК. Разпитваха ме. Като видеха, че за тях не съм интересна, ме пускаха. Аз не видях национална медия като музикант тогава. В този период ме караха да стана "слушалка", да портя приятели и колеги - един тип, който и преди три години видях случайно, но се разминахме. Но навремето този човек работеше в ЦК на партията и ме примами да си купя кола, защото разпродаваха гаража им. И обеща, че ще ми уреди един от автомобилите“, разказва Милена.

Милена с Васко Гюров

„Отидохме да говорим в една къща към Павлово, огромна, с кожи, рога. Бяха няколко души и ми казаха, че ако искам да ми спрат проблемите, да ме пускат по радиото и телевизията, трябва да казвам за какво си говорят приятелите ми на "Кравай". И ме упоиха с някакъв чай, но аз се усетих, че нещо става, и избягах. Почувствах метален вкус в устата и почна да ми се вие свят. Баща ми ми беше говорил много да внимавам къде ходя и какво пия. Имах едно наум. Спомням си само, че хванах такси. И се намерих пред ЦУМ, пред една детска книжарница на тротоара. Видях, че не съм обрана. Как съм платила на таксито, нямам идея.“

Нападаха пънкарката заради ваксините и Тръмп 

Фейсбук профилът на Милена породи куп полемики и преди гей темата. Кратка справка показва, че не са <210> чужди идеите на QАnon - подкрепящата бившия американски президент Тръмп крайнодясна конспиративна група, според която обединение на сатанисти, педофили и канибали на отговорни постове в Демократическата партия, бизнеса, медиите и Холивуд управлява световна мрежа за трафик на деца и добива от техните тела адренохром - еликсир на вечната младост.

Милена Славова беше споделяла видеоклип за 5G и чипирането, в който се обяснява, че Бил Гейтс и Хилари Клинтън са слуги на дявола, а педофилите управляват света. Както и многобройни статии против ваксините, носенето на маски и т.н. Много от тези постове днес не можете да видите, защото са свалени от Фейсбук след докладване, цензурирани като фалшива информация или може би дори самата Милена ги е изтрила.

Агитката от "Лаута" я подкрепи,  тя благодари с пост

Рок легендата Милена Славова благодари на феновете на пловдивския "Локомотив" за подкрепата, която те й демонстрираха по време на мача срещу "Етър", спечелен от лидера с 1:0. Аг​итката издигна транспарант във Велико Търново, който гласеше: "Милена има мнение. Това не е престъпление". То бе по повод на разразилия се скандал между изпълнителката на "Не'ам нерви" и ЛГБТ общността.

"Благодаря ви за подкрепата", написа певицата в профила си във Фейсбук, където публикува и снимка от сектора за гости на стадион "Ивайло". 

Оцени новината

Оцени новината
3.4/5 от 10 оценки
3.4/5 от 10 оценки

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?