49
Следвайте ни

Кирил Петков: Стига лидерски формации, с Асен правим голям отбор

viber icon

- Г-н Петков, мислите ли че в политиката може да се случи същото нещо, както при вашата инвестиция за 4 милиона  - първоначален провал, който обаче да завърши с грандиозен успех?  
- Абсолютно вярвам. Вярвам, защото "Продължаваме промяната" не е само наш проект. Просто усещам обществената енергия, която казва "Време е за промяна!". Ама този път е време някой да не извърши подмяна, а промяната наистина да се случи. И което най-много ме радва - от всякакви възрастови групи искат това да стане факт. Така че оптимист съм.

 - Кога лично вие чухте за първи път този зов за промяна в главата си?  
- Историята е много интересна. Първо искахме в служебното правителство да направим определени неща, които се случиха. Моето лично решение за наша партия дойде, след като седях 8 часа в парламента на "наказателната скамейка" (смее се), където чаках да ми зададат въпроси. Гледах депутатите и си казах: „Хм, за да работи тук нашата държава и този орган, трябва да вкараме повече честни, почтени и читави хора, с които може да се работи. И гледайки, видях, че има такива хора от дясно и от ляво. С "Изправи се БГ! Ние идваме" добре си говорихме, с няколко човека от ИТН имахме добра комуникация. Всъщност се усетих, че не трябва да говорим само слогани ляво, център дясно, не трябва да се говорят само маркетинговите имена на партии. Трябва да сме сигурни, че вкарваме повече свестни хора вътре. Накрая, на осмия час в парламента, отидох при Асен, който имаше подобен опит. И решихме, че няма да се отказваме и че може да продължим промяната.

 - Без Асен щяхте ли да направите проекта?  
- Много е важно човек да е в отбор. Сам е за никъде. С Асен имаме много общи неща, но имаме и много различни неща, които ни допълват. И чисто сам не знам дали бих се наел да вляза в толкова сложна материя. Но и двамата имаме зад гърба си доста големи отбори. Аз и Асен в момента сме лицето за медиите, но зад нас има много хора. По този повод - в Министерството на икономиката чувствах, че подобно нещо не е честно. Много хора се счупват от работа от сутрин до вечер, накрая излизам аз по телевизията и казвам "направих това, и това, и това...". А никой не пита с кого го направи. Сега много се радвам, че част от този екип се присъедини към мен, както видяхте на откриването Яна и Калина, които бяха двете зам.-министърки, които управляваха отделните процеси в министерството. Уникалното за нашата партия и коалиция е начинът на вземане на решения. Нито аз, нито Асен ще имаме право да вземаме индивидуално решение. Ще вземаме решение, ако поне двамата успеем да се убедим един друг. Ако не успеем, значи нещо изпускаме. Така че това няма да е лидерска, а отборна формация. Стига толкова лидерски формации.

 - Какво ви донесе опитът в парламента?  
- Видях, че трябва да се преглътне малко повече личното его и че трябва всеки ден човек да се пита: "Аз защо съм тук? Каква всъщност е причината да съм тук?". Ако причината е да покажа колко съм силен, да покажа каква лична визия имам, тогава по-добре не идвайте на работа. Ако причината е "Толкова много работа имаме да свършим, не мога да я свърша сам, явно трябва да се съберем заедно и да направим първите стъпки", тогава може да се работи. Така че трябва да се преглътне личното его. В нашия случай какви ли не обиди ни казаха, дори лични (смее се). Мен лично не ме засягат. Важното е оттук нататък нещата, които правим, да имат смисъл.

- Има ли добри млади предприемачи в Пловдив, как смятате?
 - Вярвам, че има много добри предприемачи. Една от групичките, която ще използваме като потенциални хора, които да влизат в нашите листи сега, ще бъдат хората от Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE). Това са млади предприемачи, които са повярвали, че могат сами да действат, могат да стартират нещо успешно. 

 - Какво ще кажете на пловдивчани? 
 - Имате страхотен град! Вярвам, че заедно може да продължим промяната.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Асен Василев е много умен

Асен Василев е много умен

29.09.2021 | 10:21

„Той е измамник, но е много, много умен. Изключително умен. Инвестирахме 15-20 милиона евро, за да разработим софтуера, имахме между 30 и 50 програмисти в България. Не измами само мен, а и свои приятели. Аз бях глупав и наивен, и му повярвах. Той заедно с няколко програмисти взеха кода и заминаха за Китай и го продаде на китайското правителство, след като аз намерих тези клиенти. Софтуерът беше собственост на компанията, а той просто го взе и го продаде сам“, заяви Мортен Лунд пред bTV. Копирано от standartnews.com

Отговори
0 1
Месия до Месия

Месия до Месия

29.09.2021 | 10:16

Б0клук до Б0клука

Отговори
0 0
Драган

Драган

27.09.2021 | 10:00

Престъпник и измамник това си ти .Като чета кои влизат в отбора ти затвърждавам мнението си за теб. Друго не може да се очаква след като се знае че Радев ти е кукловод.

Отговори
2 4
Асенчо е в Столипиново, Киро си е на кирия

Асенчо е в Столипиново, Киро си е на кирия

27.09.2021 | 08:33

а Вие сухайте дупата

Отговори
5 1
Лора

Лора

26.09.2021 | 13:49

Кирил Петков е следващият премиер на България.Баба Ванга предрече,ще дойде висок красив мъж и ще подреди държавата. Всички почтени хора са за Кирил.

Отговори
5 13
ВСИЧКИ ИЗПЕРКА-ЛИ

ВСИЧКИ ИЗПЕРКА-ЛИ

26.09.2021 | 13:57

ЖЕНИЧКИ НАД 60 СА ЗА КИРИЛ! ХАХАХАХ

Отговори
8 5
Май ти е време

Май ти е време

26.09.2021 | 14:07

Да си купиш една голяма хубава БИО КРАСТАВИЦА ФОЛИРАНА И ДА ПОЧНЕШ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАШ С НЕЯ . МНОГО СИ ЗЛЕ ИНТЕЛЕКТУАЛНО ДА ЗНАЕШ . ИЛИ ПРЕКАЛЯВАШ С ДЖЪНК ФУУД ХРАНИТЕ . ЯЖ СИ ДЮНЕРИТЕ И НЕ СЕ ИЗКАЗВАЙ ПО ВЪПРОСИ , ОТ КОИТО НЕ РАЗБИРАШ .

Отговори
6 3
до: Май ти е време

до: Май ти е време

26.09.2021 | 15:46

Самоизчегъртай се, утайко ненужна. Благодаря много предварително.

Отговори
3 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?