1553

Иван Таков: Радев е неразривно свързан с БСП, той е нашият президент

......

БСП без Нинова е алтернативата, от която България има нужда сега 

"Величие" в парламента е голямото падение на системните партии

--------

 


- Г-н Таков, казахте, че Националният съвет от 15 юни е първата стъпка към връщането на диалога в БСП. Какво очаквате да е продължението?

- Това беше първата стъпка от затварянето на една от най-срамните страници в историята на БСП. Сега трябва да възстановим диалога, а след това да постигнем консенсус по политиките, които подобават на една истинска социалистическа партия. През последните години в БСП имаше голям дефицит на идеи и ценности, на морал. Отстъплението от тези наши основни стълбове доведе до падението, на което сме свидетели всички. 

В момента партията реално е в отчетно-изборна кампания. Много е важно по време на тази кампания да се случи вътрешнопартийното обединение. Да бъдат избрани социалисти, които да обединят общинските и областните партийни организации по места. Защото точно те дават силата на БСП по време на изборите.

Последната стъпка ще бъде обединението на лявото в България. На изборите в София миналата година видяхме, че това съвсем не е невъзможно. Имаме пресен пример и от Европа. Видяхме как във Франция левите партии загърбиха всичките си различия и его и се събраха в единен фронт, след като видяха заплахата от настъпващите националистически организации.

- Оставката на Корнелия Нинова сякаш не се приема еднозначно от редовите социалисти. 

- Редовите социалисти в партийните организации трябва да стоят с високо вдигната глава, защото не изоставиха БСП в най-трудните моменти. Да, доста голяма част се обидиха от отношението към тях, от поведението на партийната върхушка в последните години и нейното пълно пренебрежение към идеите, към ценностите, които те споделят. Но няма от какво да се притесняват.

Ще го кажа съвсем ясно - Корнелия не е права. Тя трябваше да си тръгне сама много отдавна. Да си тръгне достойно.

Не биваше да чака партията да падне на колене, да стане пета, напът към шеста политическа сила и да има опасност въобще да не влезе в парламента при следващи избори. Няма как да имаш оправдание, след като за 7 години си загубил 800 000 гласа. Не може през всичкото това време да твърдиш, че си прав, че работиш правилно, но никой не те разбира. Това е нонсенс. Първото и основно задължение на един управленец е да прави силна организацията, която ръководи, а не да я отслабва.

- Но тя твърди, че чисти партията от зависимости...

- Тази мантра катастрофира тежко в резултатите от изборите на 9 юни. Редовите социалисти недвусмислено показаха, че са много огорчени от политиката, която води партията. Те очевидно вече не вярват, че тази БСП представлява техните интереси. И това е факт, за съжаление. Затова е и този огромен отлив на наши симпатизанти и гласоподаватели към други политически сили. Останалите, които са твърдо убедени, че социалистическата партия е тяхната партия, но не виждат в лицето на Нинова тяхно представителство, просто отказаха да гласуват. Няма как да си представим електорален потенциал на БСП от 150 000 гласа, след като се опитват да ни убедят, че имаме 80 000 членове. Очевидно нещо не е наред, някой лъже в тази ситуация.  

- Ще върнете ли в редиците на БСП изгонени, замразени, наказани "бунтовници" като Петър Витанов, Калоян Паргов, кмета на Перник Станислав Владимиров и т. н.? Реално очаквате ли нови избори в БСП - София, където твърдите, че сте сменен незаконно?

- За първи път от много време насам Националният съвет взе решение с пълен консенсус - да бъдат преразгледани всички случаи на поставени наказания през последните две години. И разбира се, при съответната процедура наказаните социалисти да бъдат реабилитирани. Това беше един от най-големите проблеми в партията през последните години. Всички, които не са съгласни с политиката на ръководството да бъдат заклеймявани като вътрешна опозиция, като враг с партиен билет, да бъдат наказвани или гонени, да ги изолират и да чакат те сами да напуснат огорчени и обидени. Това доведе до резултата на БСП от 150 000 гласа на изборите на 9 юни. Затова сега очаквам справедливост за всички. Вече пети месец чакам

Общопартийната контролна комисия (ОПКК) да се произнесе по нелегитимното и неуставно решение на Националния съвет за налагане на извънреден отчетно-изборен цикъл в София. По устав срокът за нейното произнасяне е един месец. Надявам се, че всички социалисти, които направихме едни от най-успешните избори не само в столицата, а въобще за БСП, да получим не просто реабилитация, а признание за труда, който положихме. И за резултатите, които постигнахме на местните избори миналата година в София. Защото нашата награда от Корнелия Нинова беше изхвърлянето ни от градската организация и нейното пълно разбиване.  

- Факт е, че БСП се срина при Нинова от 950 000 на 150 000 гласа. Къде обаче е лично нейната вина? И къде грешките като цяло, тъй като едва ли един човек може да е виновен?

- Разбира се, че само един човек не може да носи цялата вина за случилото се в БСП. Но основната отговорност винаги е на председателя. В нашата ситуация при очевиден провал в 6 поредни избори, и то с все по-лоши резултати и отказ да бъде поета отговорност, за какъв лидер може да говорим? Човек, който си търси оправдания за провалите във всичко останало, но никога не поглежда към себе си, не е лидер. Ликвидатор е. 

- Говоря с по-млади социалисти, които смятат, че посланията единствено на електорат, настроен носталгично към соца, е грешка. Не е ли време партията да скъса с тези послания и да започне модерен, европейски социализъм, каквито успешни примери има много?

- При учредяването на движение "Бузлуджа" съвсем ясно и категорично заявих, че на БСП са а необходими нови лица и нови идеи. Силата на партията ни е в изключително здравия  фундамент от непреходни ценности. БСП е просъществувала през тези над 130 години благодарение на идеите на социализма, които е отстоявала. Те са здраво свързани с добруването на хората и също са непреходни. Имам предвид грижата за работещите граждани, помощта за по-слабите, подкрепата към младите и към възрастните. В основите на социализма дълбоко са вплетени човеколюбието и пацифизмът. Оттам е и ярката антифашистка история на партията, с която се гордеем и ще продължаваме категорично да отстояваме.


Нещо повече - на местните избори миналата година видяхме, че тези непреходни идеали и ценности са напълно съвместими с новите реалности. Не само това - те са нужни, хората ги търсят и ги искат. Днешното ляво не е носталгичният соц, не мирише на нафталин, каквото някои гъвкави конформисти се стараят чисто конюнктурно и от личен интерес да го изкарат. Тъкмо напротив, лявото става все по-актуално и модерно в този свят на нарастващи неравенства. За местните избори миналата година в София успяхме да съберем нашите непреходни идеи, идеали и ценности в една кампания, в която използвахме всички възможни модерни технологии, включително и изкуствен интелект.

И това беше възприето и оценено от гражданите. Те ни показаха, че има място за тези наши идеи и политики, при това точно в столицата, която беше смятана за непревземаема синя крепост. Тук искам да припомня, че и ръководството на БСП тогава не разбра, не прие и се подигра на нашия манифест за един демократичен град, в който бяхме развили левите политики за управлението на София. Това още веднъж идва да покаже, че Корнелия Нинова не е ляв човек, а още по-малко е социалист. 

- Кой трябва да е новият председател на БСП? Има ли все пак Нинова право да се кандидатира?

- Категорично Корнелия Нинова няма право да се кандидатира за нов мандат! Уставът императивно казва, че всеки председател на партията има право на два мандата. С нейната трета оставка завърши вторият й мандат. И пак да кажа - крайно време е да затворим една от най-срамните страници в историята на партията. А кой трябва да е следващият председател на БСП, това ще решат всички социалисти, когато му дойде времето на вътрешнопартиен избор. 

- Лично Вие бихте ли участвали в подобна надпревара?

- Този въпрос в момента не седи пред мен. Имаме много работа да свършим, докато стигнем до избора на председател. Сега трябва да съберем партията. Това ще го мисля, когато му дойде времето. Нека да възстановим диалога в БСП, да я обединим, а след това решението само ще дойде...

- В Националния съвет на 15 юни се чу категорично мнение за курс към сближаване с президента Радев. Това ли беше голямата грешка на Нинова за лошите резултати?

- Не само тогава, аз от години повтарям, че войната с Президентството не е война на БСП и на социалистите. Това е лична битка на Нинова и на нейното най-тясно обкръжение с президента. И това изключително много навреди на партията. Разбира се, това не е единствената причина за лошите резултати на БСП.

-  Вярвате ли, че Радев може да излезе от Президентството и да поведе нова партия? Или виждате бъдещето му, свързано с БСП?

- Радев е президент на всички българи, но е и неразривно свързан с БСП, тъй като неговата кандидатура за президент два пъти беше издигана от партията. И социалистите го припознават като нашия президент. Разбира се, че евентуалното продължение на неговата политическа кариера ще бъде свързано с БСП като най-голямата партия вляво.

- И сега към следизборното блато. Вярвате ли, че може да бъде съставен кабинет с мандат на ГЕРБ-СДС или ДПС, тъй като с трети изглежда абсурдно?

- Що се отнася до БСП, ние имаме решение и на конгреса, а от 15 юни - и на Националния съвет, да не подкрепяме нито кандидата за председател на Народното събрание от ГЕРБ, нито кабинет с мандата на ГЕРБ или ДПС. Иначе, разбира се, че има възможност да бъде съставено правителство. Извън БСП почти всички останали партии в парламента се радеят като евроатлантически.

Ако стъпят на тази фалшива основа, съвсем спокойно може да се самозалъжат и да направят правителство.

Но вече видяхме колко е лош резултатът от едно такова упражнение.

- Може ли БСП да подкрепи наистина чисто експертен кабинет, тъй като нови избори май ще доведат до още по-голяма какофония?

- Напротив. Нови избори, на които лявото ще се яви обединено, биха довели до съвсем различни резултати. За БСП без Нинова се отваря нов път, по който партията ще стигне до значително по-сериозно представителство на левите избиратели в Народното събрание.

Едва тогава може да говорим за участие на БСП в управлението на държавата. Но вече от позицията на основна политическа сила в парламента. БСП без Нинова е алтернативата, от която страната ни има нужда. В тази ситуация едни нови избори биха били единствено и само шанс България да излезе от тежката политическа криза, в която беше вкарана през последните години. 

- Все пак, какво роди успеха на партии като "Величие", Меч" и т. н.?

- "Величие" в парламента е голямото падение на системните партии.

 

ВИЗИТКА

Иван Таков е роден на 24 април 1979 г. в София. Завършва столичното 133-то СОУ "А. С. Пушкин". Висшето си образование получава в университета "Макгил" в Монреал, Канада, със специалност "Финанси". Има и магистърска степен по публична администрация. Притежава следдипломна квалификация от БНБ. Бил е директор в банка и е управлявал чуждестранен инвестиционен фонд. Член е на БСП от 2003 г. Основател и лидер е на движение "Бузлуджа" в партията. Председател е на групата на местна коалиция "БСП за България" в Столичния общински съвет.

Оцени новината

Оцени новината
2.7/5 от 7 оценки
2.7/5 от 7 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
16 коментара
Арестович: Зеленски се обърна на 180 градуса, ситуацията отива към мир

Арестович: Зеленски се обърна на 180 градуса, ситуацията отива към мир

03.07.2024 | 21:21

Бившият съветник в кабинета на президента Зеленски, Алексей Арестович, отбеляза, че през последните седмици Володимир Зеленски и други представители на украинското правителство направихa изявления за готовността си да прекратят войната до края на годината, без достъп до границите от 1991 г. Те също искат да видят Русия на втората „среща на върха за мир“. Това съобщи Арестович в канала си в YouTube. Според него това е сензационен обрат на украинските власти на 180 градуса. В украинското медийно пространство обаче почти не говорят по тази тема. Той обяснява това с факта, че този обрат не се вписва в дневния ред, който съществува в украинските медии и публичното пространство. Според него правителството само е създало такъв дневен ред с очаквания за победа и достигане на границите от 1991 г., но сега изведнъж, без предварителна подготовка, е започнало да заявява, че има намерение да сключи мир и да прекрати войната. И това може да накара хората да получат „мозъчна експлозия“. „Зеленски казва в Брюксел, че ще търпим – загубите са твърде големи. Мога да си представя какво се случва в съзнанието на средния украинец – ние няма да говорим за загубите, но те са 10 пъти по-малко от тези на руснаците и 2 години и половина се говореше, че ще победим врага до границата 1991 г. и т.н Изведнъж се оказва, че имаме големи загуби и че сега ще се примирим. И изведнъж шофьорът казва, момчета, изчакайте малко, ние всъщност вървим в съвсем различна посока сега, в края на годината ще има предложение за мир и, разбира се, войната трябва да приключи без никакви предварителни действия, подготовка, без постепенна работа с общественото мнение, за да го подготвим за промяна“, каза бившият съветник на Зеленски. Преди дни Арестович заяви, че шест батальона от въоръжените сили на Украйна едновременно са отказали да изпълнят бойна мисия. Източник: obektivno.bg Вижте ВИДЕО в ГЛАСОВЕ

Отговори
0 0
Любимото мъжле на Нинова в БСП усети, че си заминава с Кака, скочи на

Любимото мъжле на Нинова в БСП усети, че си заминава с Кака, скочи на

30.06.2024 | 21:30

Любимото мъжле на Нинова в БСП усети, че си заминава с Кака, скочи на другите пудели: Носеха й чантата, а сега ги ттресе страх от нея „Кворум на Контролната комисия не е имало – били са 14 човека. Аз си спомням и друго гласуване в парламентарната група, без кворум – гласуваха 10 човека, а трябваше да има 14, две трети. Но, явно така ще действа новото ръководство на БСП. От страх днес взеха решение, което е нелегитимно. Тълкува се Устав, който е недвусмислен. Вие да сте чули да се приема закон със задна дата? Не. Колко мандата има Корнелия Нинова по стария Устав? Един. Колко има по новия? Един. Кой Устав действа? Новият. Има ли право на още един мандат Нинова? Има. Освен това, този втори мандат е непълен – Нинова подаде оставка. Каквото и да кажат – решението е взето от страхливци. Страх ги тресе. Нали са големи мъже – защо не излязат срещу Нинова на пряк избор? Защото ще ги помете. Те много добре знаят настроението на членовете на БСП”. Това заяви народният представител от „БСП за България” Иван Ченчев пред Любо Огнянов в предаването „Офанзива” по Nova news. „И респективно питам тези хора от новото ръководство за членовете на партията ли мислят? Или мислят за нещо друго – нещо, което ще ги облагодетелства”, добави Ченчев. В разговора за БСП и обединението народният представител от БСП постави въпроса с кого се обединява новото ръководство в момента: „С движението „Бузлуджанци” и „Социализъм 21 век” правят срещи. А тези хора не са ли в БСП? И сега щели да се обединяват. Значи не са работили за БСП на последните избори и кампания – това е недвусмислено признание. Как ще се обединяваш с някой, който членува при теб?”, реагира Иван Ченчев. И на реплика за Първанов и АБВ отговори: „Тези хора се прегърнаха с ГЕРБ и Бойко Борисов и управляваха заедно. „Новото ръководство, за съжаление, е изтъкано от реваншизъм. А той е породен от страхът да не се произнесат членовете на партията”, заяви народният представител от „БСП за България”, подчертавайки, че всъщност големият разговор е за партията. „Мен не ме притеснява това, че БСП има ново ръководство, а това каква е целта на това ръководство. Обединение? С хората, които работеха срещу нас в кампанията яростно? С областни председатели – половината, от които саботираха БСП? Та, имаше областни председатели на БСП, които се снимаха в социалните мрежи с агитация за други партии. И това лесно може да се провери. Защо са работили – отговорите ще излязат на бял свят”, не подмина въпроса Иван Ченчев. И още: „Изпълнителното бюро не знаело за предложение на Нинова в листата. Моля? Нинова показа разпечатката – видя се: Те, без Вигенин, са дали съгласието си”. „Иска ми се това, което предупреждавахме да не се случи – да не разкъсат БСП отвътре. Но натам тикат БСП. Борба на лобита, за да овладеят партията”, коментира народният представител от БСП и се обърна към водещия: „Видяхте ли 8 години Нинова и предишното ръководство какви процеси са спирали?”. Комичният социалист отново се върна на заявеното обединение: „С кой да се обединяваме? С тези, които влязоха с листата на БСП в Столичния общински съвет и после се отрекоха от БСП? И направиха партия, която играе срещу БСП. Влезе в ОбС Ваня Григорова и се отрече от БСП. Между другото, същата Ваня Григорова и Кадиев казаха, че не искат да се обединяват. Къде е широкото обединение? И с кого?”, зададе още въпроси Ченчев. И в коментара за изключването на Калоян Методиев продължи: „И ако мотивът за изключването на Методиев е, че бил от СДС, Зафиров от кои е бил? От Гергьовден. Гергьовден сега къде са? В ГЕРБ. Паргов къде беше? При Яне Янев. Сега Зафиров е назначил за сътрудник в парламента бивш депутат от НДСВ”. „Защо скриха от НС, че цялото ИБ е с подадена оставка от Корнелия Нинова?”, реагира със следващ въпрос към временното ръководство социалистът. „Защото по Устав председателят на партията подава оставка и на бюрото. И тя е подадена. Кристиан Вигенин отиде в деловодството, за да каже за се внесе само оставката на Нинова, но да не се завежда тази на бюрото. И не казаха на НС, че всъщност сега временното ръководство е в оставка, временният председател е в оставка. И това са истините и те трябва да бъдат чути от социалистите и от хората”, категоричен бе Ченчев. „Нали Нинова беше диктатор – временното ръководство какво прави сега с този реваншизъм? Нужни били кардинални промени – с кого, със Зафиров и Гуцанов, със старите лица ли ще се правят тези кардинални промени? Нямало леви политики – та програмите на БСП от последните 6 избора са основно изпълнени със социални и леви политики? Защо това ново ръководство внесе в 50-то НС всичките законопроекти, подготвени от екипа на Корнелия Нинова? Първи се подписаха под тях”, заяви в отговор на въпросите в студиото социалистът. За „новия” курс към президента, народният представител от БСП посочи: „Борислав Гуцанов има 23 изказвания от трибуната на 49-я парламент, че договорът с „Боташ”, сключен от служебното правителство на Румен Радев е национално предателство и че Деница Златева е за затвора. 23 изказвания от трибуната. Отделно в медии. Сега било грешка – той, който казваше, че договорът е национално предателство и един вид Румен Радев е национален предател, отчита грешка на Нинова за това нещо”, подчерта Ченчев и добави. „Затова превратът беше наречен дворцов – да, преврат е, и е дворцов”. В отговор на въпрос на водещия той каза: „Вие, разбирате ли, че те й носеха чантата на Нинова и гласуваха не само нейните решения, но и техните си предложения. Как сега да стоят отстрани в бяло?”. За резултатите от изборите през годините: „Не може да се сравняват резултати механично– примерът, който давате, тогава реформаторите се бяха провалили след управлението си с Борисов. БСП беше единствената алтернатива. Дори и десни хора гласуваха тогава за БСП. По-късно, след като Нинова отказа изкушенията на властта, отказа коалиции тайни и явни, се започна – нови партии, удари отвътре, нови и нови лица и играчи, още по-нови и нови лица. Е, докъде се докарахме? Не само БСП. И държавата – виждате какво се случва на политическия терен”, заяви в коментара си Иван Ченчев. „В България трябва да има повече морал. Виждате, че и в политиката няма морал – виждате, че близки хора стават предатели. Говорите за партийно номадство – колегата Георги Свиленски направи предложението за нови групи не с тази идея, това е европейска практика. Въпросът е дали има морал или няма. Ако касае новото ръководство – няма да има. Питайте тях – дали и какво са склонни да прекрачат. Дадох ви пример с Елена Йончева, преди да й изтече мандата като европейски депутат премина в друга група”, заяви в отговор на въпроси за позицията си Ченчев. Той бе категоричен, че ще гласува, както и колегите му, против първия и втория мандат – на ГЕРБ и ДПС: „Аз съм говорил с хората в кампанията, не мога да ги излъжа, аз няма да се извъртя. И мои колеги няма да го направят. Да видим други от новото ръководство какво ще направят”. На въпроса на водещия за заявената от Гуцанов подкрепа на БСП за кабинет на националното съгласие, Ченчев репликира: „И това ли е нова политика? Ние сме го заявили отдавна категорично и ясно: широко подкрепено програмно правителство с време хоризонт и с национални цели”, заяви народният представител от „БСП за България”. Демократ

Отговори
0 0
За това ли в България Всичко псе Оплесква?

За това ли в България Всичко псе Оплесква?

27.06.2024 | 02:43

За това ли в България Всичко псе Оплесква?

Отговори
0 0
лимбо

лимбо

26.06.2024 | 12:07

през призмата на добрите стари ,християнски представи за добро и зло

Отговори
1 0
лимбо

лимбо

26.06.2024 | 12:01

а бе неразумни , нали постоянно ти хортувам да съдиш по биографията и делата , ако има налични такива

Отговори
4 0
Вижте сензационни снимки! Лидер на БСП окован в белезници, а днес го

Вижте сензационни снимки! Лидер на БСП окован в белезници, а днес го

25.06.2024 | 21:25

Вижте сензационни снимки! Лидер на БСП окован в белезници, а днес го пратиха при Радев да се моли за третия мандат БСП удари невиждано дъно днес. За първи път партия праща на среща в президента бивш… пандизчия. Да, Борислав Гуцанов преди години бе арестуван и вкаран зад решетките по разследванито „Медузите“. Заедно с него в ареста се озова и знаковият контрабандист Дидо Дънката. Интересното е, че огромна част от снимките от публичния арест на Гуцанов са извадени от употреба и трудно се намират в Гугъл. Все пак в „Булфото“ се намират такива, които ви показваме. Ето и как е отразен тогава арестът на Гуцанов: Председателят на Общинския съвет във Варна и лидер на БСП в града Борислав Гуцанов и още трима души бяха арестуван в сряда при поредната показна акция на МВР, която този път се проведе под кодовото име „Медузите“. Прокуратурата и МВР обосноваха действията си с открити доказателства за престъпления при три сделки по закупуването на автобуси за градския транспорт на обща стойност 2 милиона евро. Заедно с Гуцанов бяха арестувани шефът на общинското дружество „Автотранспорт“ Пенчо Пенчев, главният счетоводител на фирмата Яна Кръстева и местният бизнесмен Даниел Славов, известен като Дидо Дънката. Те са задържани за 72 часа. По неофициална информация МВР издирва и холандски гражданин, който е заподозрян като част от схемата. СНИМКИ ВИЖТЕ САМО в Демократ

Отговори
7 0
Доскорошните пудели на Нинова отидоха да лижат задника на Радев: Дайте

Доскорошните пудели на Нинова отидоха да лижат задника на Радев: Дайте

25.06.2024 | 14:11

Доскорошните пудели на Нинова отидоха да лижат задника на Радев: Дайте ни третия мандат БСП са петата политическа сила, която се явява на консултации при президента Румен Радев за съставяне на кабинет с първия мандат. В понеделник бяха консултациите с първите три парламентарно представени сили – ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ. По-рано тази сутрин бяха и с „Възраждане“. „Въпреки предизвикателствата във вашата парламентарна група, вие сте най-старата българска партия. Убеден съм, че имате ваши виждания и формула или за подкрепа на някой от тези вариант или дори по-амбициозен план за третия мандат“, подчерта Радев. По време на консултациите се очертаха няколко възможни подхода – от правителство на малцинството до експертен кабинет, посочи Радев. Обществото се намира в ужасяваща политическа криза, тя е и икономическа, демографска, рискува да прерасне и в конституционна. Това е преди всичко криза на доверие към българските институции, но и криза на доверие към парламента. Това заяви Атанас Зафиров от БСП по време на консултациите за съставяне на кабинет при президента Радев. Има два пътя пред БСП. Единият е, разбира се, ние да бъдем странични наблюдатели на всичко, което се случва. Другият път е да се опитаме да участваме в тези процеси, като сме наясно с резултата от изборите, което обезсмисля и разговора за правителство на малцинството, подчерта Зафиров. Направихме си изводите, започнахме промяната и процесите на консолидация в ляво. Длъжни сме да предложим различен подход. Изборите не са добро решение в момента и трябва да работим за формиране на разумна пробългарска изпълнителна власт, устойчива, добави Зафиров. Преценката за третия мандат е ваша на кого ще го връчите, но от нас може да се очаква една разумна реалистична и национално отговорна позиция и действия. Потенциалът за излъчване на експертно отговорно правителство не е изчерпан, подчерта Зафиров. Не се плашим от предсрочни парламентарни избори, ролята на пета политическа сила нито ни отива, нито ни устройва. Очакванията на гражданите и на нашите симпатизанти е да бъде намерена форма на диалог, смятаме, че нашата сила би участвала активно в един опит за съставяне на такова експертно правителство, посочи Зафиров. Демократ

Отговори
5 1
И без ДДС, ако може!

И без ДДС, ако може!

24.06.2024 | 15:59

Едно кожено палто от лисици, моля!

Отговори
16 0
майничката

майничката

24.06.2024 | 21:38

По добре един кожух от ТУРЦИЯ !Това го могат само ТАКОВИ !

Отговори
5 0
Лисицата

Лисицата

24.06.2024 | 21:57

Toва, което Партията го може, никой друг обикновен самостоятелен бандит не го умее!

Отговори
5 0
За това ли сте ....

За това ли сте ....

24.06.2024 | 15:07

За това ли сте .... толкова Лоялни към Герб иРазбойническата Държава която пълни Джобовете Ви!

Отговори
11 0
Момчо

Момчо

24.06.2024 | 09:17

Г-н Таков ,говорите за морал нима го имате ?Най малко вие трябва да говорите за това !Вие сте пародия на политик но не и на нагаждач !Не желая да влизам в подробности !Времето ще покаже кой вярва на г-жа Нинова и на червените барони към който принадлежите !Олигарсите нямат място в редиците на БСП !БСП е партия на сиромашкия ни беден народ ,запомнете !БСП не един и два пъти се е срамувала от рода ТАКОВИ !Не желая да влизам в подробности ,не съм на вашето ниво !

Отговори
34 4
Спокоен

Спокоен

24.06.2024 | 15:40

6++ за коментара!

Отговори
11 0

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?