Следвайте ни

Илия Лазаров, главен секретар на СДС: ГЕРБ отвоюва държавата от БСП и я спаси от нови кризи

Дясното управление гарантира просперитет и справедливост. Лявото винаги е пагубно за България в последните 30 години

viber icon

- Г-н Лаза​ров, СДС застана официално зад Здравко Димитров като кандидат на ГЕРБ за кмет на Пловдив. Какво е основното ви послание към избирателите? 

- Първо искам да подчертая, че макар да съм софиянец, смятам, че Пловдив е най-красивият град на България. Страшно много харесвам града и смятам, че в нашата история незаслужено сме го подценявали. През годините (1997 ​- 2002) имах късмета да работя с един изключителен пловдивчанин - президента Петър Стоянов. За мен това беше един много хубав опит, благодарение на който успях да усетя духа на Пловдив. Тук имах честта да участвам в организацията на посещението на Едуард Шеварднадзе. Непосредствено след януарските събития пък в Пловдив кацна и Клаус Кинкел, който беше външен министър на Германия. Винаги сме водили тук хората, защото това е духът на България, това е възраждането на България и Пловдив заслужава правилното и вярно управление. Червените просто не могат да управляват града, независимо какви мимикрии преживяват. Пловдив е вторият по големина град у нас и ние не можем да допуснем да бъде управляван некачествено. Трябва да има дясно управление. Сигурно хората имат своите забележки към управления на СДС, но от нас тръгна промяната. Днес Пловдив е най-красивият град на България, Културната столица на Европа. В лицето на Здравко Димитров виждам онзи диалогичен и едновременно целеустремен човек, който може да запази и развие модерното, дясноцентристко управление на Пловдив. Затова категорично го подкрепяме за кмет. Пловдив заслужава най-доброто и Здравко Димитров ще даде своя принос градът да стане още  по-красив и проспериращ.

- Демократична България също имат кандидат за кмет, но вие подкрепяте Здравко Димитров от ГЕРБ. Това означава ли, че го припознавате като автентичния десен кандидат?

- Да, категорично го припознаваме като автентичния десен кандидат. В коялицията Демократична България има демократи, но не всички от тях са десни. Всъщност изконно десни там са само колегите от ДСБ. За съжаление, след като се събраха с „Да България“, която по-скоро в ляво-център и със зелените, които никога не са били деснии. Това не е ДСБ на Иван Костов, които бяха дясно-консервативна партия. През годините след Костов ценностната им система рязко се промени и сега са по-скоро ляво-либерално формирование или центристко либерално формирование.  Здравко Димитров е категоричният десен кандидат, защото управлението на ГЕРБ е такова.

- С какво се характеризира дясното управление на ГЕРБ?

- То не е просто да вдигаме лозунги. Дясното управление означава отговорност пред избирателите, системна политика за подкрепа на бизнеса и повишаване на доходите, равни условия за всички, справедливост, управление на града в полза на гражданите, натрупване на блага в името на хората, а не безразборно харчене за социални програми, които се ползват от тези, които не допринасят към обществото. Такова е и управлението на ГЕРБ, изцяло в духа на десницата. Ние стъпваме основно на здравите сили на обществото - хората, които работят, и на пенсионерите, които са го изграждали досега. Социалната политика е част от общата политика на повишаване на доходите и солидарност към онези, които в момента не работят - децата и възрастните хора, които са градили държавата преди нас. Трябва да признаем, че именно ГЕРБ отвоюва държавата от БСП и я предпази от нови кризи. 

- С кои по-конкретно политики успяхте да припознаете Здравко Димитров като автентичния десен кандидат? 

- Той досега беше областен управител и допринасяше много за развитието и на града, и на областта, за икономическия просперитет. Пловдив има най-добрата индустриална зона в България, която е реализирана като публично-частно партньорство. Има възможности за още по-голямо развитие и затова трябва едно отговорно управление, а не просто вдигане на лозунги.

- Защо е важно Пловдив да остане син?

- Важно е за пловдивчани, за да бъдат добре управлявани. София също никога не е била червена. Виждаме, няколкото опита на червено управление в България дадоха плачевни резултати ​- помните Лукановите зими, след това дойде Жан Виденов. Хората изритаха Виденов, защото фалира държавата. В момента водещият икономист на БСП е икономическият министър на Жан Виденов ​- Румен Гечев. Идеологът на тази икономика, която фалира България. Най-фрапиращото беше управлението на Орешарски. За година и половина доведе до безумия, които много години се коригират. Ако искате да си направите експеримент и след това години наред да коригирате, изберете някой друг. От СДС искаме просперитет, затова подкрепяме Здравко Димитров.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?