Следвайте ни

Георги Мараджиев, координатор на ГЕРБ Пловдив-област: Пистата е свободна, който иска, да се надбягваме

Моето място е тук, където съм роден, нямам никакво намерение да се кандидатирам за депутат

viber icon

Георги Мараджиев е роден на 9 март 1966 г. Завършил е висше образование със степен магистър по специалност “Национална сигурност” във Висшето училище по сигурност и икономика. Избран е за кмет на община Стамболийски на последните местни избори. Встъпва в длъжност на 9 ноември 2015 г. От средата на септември е областен координатор на ПП ГЕРБ Пловдив-област.

 

- Г-н Мараджиев, ще има ли нови лица в листата за депутати на ГЕРБ - Пловдив-област?

- Ще има изненади с много нови лица. Вие знаете, че през всичките тези години като областен координатор на партия ГЕРБ държа на едно нещо и това е отварянето на партията, както често казвам, да влезе чист въздух. Това означава вкарване на нови лица, млади хора, хора с образование, интелигентни, за които властта не е самоцел, а напротив - искат да се развиват на политическата сцена. И смятам, че последните няколко години успяхме в ГЕРБ да вкараме нови хора, млади, които ще намерят място и в листите на политическа партия ГЕРБ за Пловдив-област.

- Доволен ли сте от свършеното през мандата от депутатите на ГЕРБ - Пловдив-област? 

- Моята задача и роля е да организирам изборите и политиката на партия ГЕРБ на територията на Пловдив-област и бих говорил за Пловдив-област. В момента няма някой да не познава ген. Попов. Няма някой да не познава Младен Шишков и Данка Зидарова-Люртова. Какво са направили тези хора ли? Ще ви напомня, че са само преди няколко месеца, ще използвам възможността да благодаря на г-н Борисов, за отпуснатите над 13 млн. лв. на Пловдив-област. Това бяха неимоверни усилия от всички нас - на депутатите от Пловдив-област, за да можем да получим подкрепа от правителството. И не само за общините от ГЕРБ, но такава имаше и за кметовете от БСП. За разлика от други партии нашите депутати успяха да издействат тези 13 млн. лв., от които над 3 млн. са за община „Родопи” - населено място, което не се управлява от ГЕРБ, около 1 млн. за община Първомай, 1 млн. за община Садово, 500 хил. лв. за община Кричим. Така че виждате ли каква е ролята на депутатите. Тя е видима. 13 млн. лв. за Пловдив-област не са били отпускани в продължение на много години. Така че ролята на депутатите е от огромно значение и смятам, че през този мандат - ако погледнем само този показател, те свършиха една прекрасна работа.

- Възможно ли е г-жа Каназирева да поведе листата на Пловдив-област? 

- Първо искам да кажа, както и много пъти съм го споменавал, г-жа Каназирева е един изключително активен областен управител, млад човек, с много енергия, която понякога ми се струва, че е необходимо даже да се овладява. Но искам да кажа нещо друго. Някой питал ли е госпожа Каназирева дали иска да бъде депутат? Дали нейното поприще не е като областен управител? Редно е първо да се зададе въпросът желае ли г-жа Каназирева да бъде народен представител. За мен като координатор най-важното е спечелването на изборите в Пловдив-област. Така че дали г-жа Каназирева ще бъде водач на листата, дали някой друг, аз смятам, че всеки един от избраните досега хора, които се споменават досега за водачи на листите, са достойни. Така че Пловдив-област като една добре структурирана организация работим за спечелване на изборите. Ние не работим за водач на листата.

- А г-жа Караянчева като възможност?

- Това са доста слухове, които се пускат в публичното пространство.

Водачът на листата се определя от Изпълнителната комисия,

която се съобразява с номинациите и желанието на структурите. Който и да е водач на листата за Пловдив-област, единствената задача на структурите на Пловдив-област са спечелването на минимум 4 и дори 5 мандата.

- Смятате ли, че гласове от ГЕРБ могат да прелеят в партията на Цветан Цветанов?

- В интерес на истината, преди известно време, когато беше основана партията на г-н Цветанов, малко или много аз имах своите притеснения. След като беше сформирана, след като видях хората, които са поканени за учредители, вече нямам никакви притеснения. Структурите в Пловдив-област са в кондиция, нито една структура не се е преляла в структурата на г-н Цветанов, нито един човек нямаме от общинските ръководители, който да е напуснал партията, нямаме и отлив на членска маса. Като координатор на ГЕРБ Пловдив-област твърдо мога да ви кажа, че в списъка на хората от Пловдив-област нито един член на ГЕРБ не е подал молба за напускане на политическата партия и не се е влял в редиците на г-Цветанов. Всеки има право да прави партия, всеки има право да се развива на политическата сцена, но не всеки според мен има правото до преди 1-2 г. да си бил втори в тази партия, и в момента по един грозен и доста рязък начин да влизаш, както се казва, с бутонките срещу тези, с които си работил до преди 2 г. и благодарение на тях си получавал часовници от г-н Борисов за спечелване на изборите. Не се притеснявам, че ще има отлив от гласове на ГЕРБ към г-н Цветанов. Най-вероятно той ще обере отломките, които са останали от меркантилни хора, които напуснаха СДС. То се вижда кои са в управлението на партията на Цветанов „Републиканци за България”.

- Кой се очертава като най-силен политически противник в областта? Мая Манолова, Слави Трифонов къде ги виждате?

- Слави Трифонов е човек от сцената, той е човек под прожекторите. Не познавам Слави Трифонов като човек, който ще работи на терен. Не познавам партия, която няма структури, и да е спечелила досега. Не ми е ясно как от двама души сценаристи ще постигнеш сериозен успех - такъв, какъвто е нужен на една партия, която се бори за спечелване на доверието на избирателите. Този черно-бял филм, който гледахме през всичките тези години с „Шоуто на Слави”, безспорно ще продължи и през последните месеци. Филмът вече е гледан, остарял е.

Относно партията на Мая Манолова какво мога да кажа? Името говори "Изправи се.бг. Мутри, вън!” - така ли беше.

Искам да попитам: Кои са мутрите в политиката?

Има ли имена, има ли посочени хора? Кои са мутри в Пловдив-област? Дани Каназирева ли? Аз ли съм мутра, кметът на Раковски ли е мутра, кметът на Пловдив ли е мутра? Менда Стоянова ли е мутра? Кои са мутрите от политиката, кои трябва да излязат вън? По този начин с Отровно трио! Само заглавието вижте: Отровно трио! Срещу кого ще пуска отрова това отровно трио? Така избори не се печелят!

- Колко депутати очаквате да вкарате в парламента?

- Аз винаги обичам да залагам през последните години на цифри, които добре съм обмислил. Преди няколко години, когато станах областен координатор и получих доверието на ГЕРБ, споменах, че на местните избори би трябвало ГЕРБ да има поне 8 кметове. Тогава никой не вярваше, че това може да се случи, тъй като политическа партия ГЕРБ разполагаше с 4 кметове. След местните избори ГЕРБ разполага с 10 кметове. Така че, когато казвам, че спокойно ГЕРБ може да изкара в нашия избирателен район 4 мандата минимум, а защо не и 5, се базирам на успехите на нашите кметове, базирам се на успехите на управлението на тази политическа партия. Няма кмет, който да е издигнат от ГЕРБ и който да е спечелил втори, трети или първи мандат и за тези няколко месеца да не е видима промяната или тези видими резултати, за които говорим от години наред. Погледнете общините, които се управляват от ГЕРБ - община "Раковски", община „Марица”, община Стамболийски, община Карлово! Навсякъде кипи истински труд, кипи живот и хората знаят, че тези хора не са назначени с някакъв административен акт, а тези кметове са кметове по душа, за тях

кметуването не е работа, а призвание.

А признанието на гражданите ще дойде на изборите на 4 април.

- За кратко време успяхте да преобразите общината. Не се ли виждате полезен и като депутат?   

- Не мисля, че ще бъда полезен в парламента. Имаме много проекти тук Моето призвание е да преобразя тази община. Така че хората да усетят, че една птичка може да направи пролет. Искам да се получи това, за което съм мечтал цял живот, да оставя следа след себе си. Ние като кметове на райони, избрани от политическа партия, трябва да кметуваме, а не да се кандидатираме за депутати.  По етичния кодекс на партията ние оставаме да работим на терен. Нека ние да си вършим нашата работа, депутатите - тяхната. Що се отнася за община Стамболийски, това, което постигнахме през последните 4 г. - като започнем от безплатния транспорт и стигнем до безплатен детски център и до реновирани паркове, детски градини, училища, физкултурни салони, не е малко. Предстои ни обаче още много работа. Моето място е тук, където съм роден, тук искам да се развивам и нямам никакво намерение нито да се кандидатирам за депутат, нито за друга позиция. Знам, изгодно е за някои хора, ако може Мараджиев да освободи терена в Стамболийски. Но не, няма да се случи. Улици съм асфалтирал, нови булеварди съм направил, така че ще се боря за трети мандат. Пистата е свободна, който иска да бяга по нея, да идва да се надбягваме.

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Може би

Може би

12.02.2021 | 17:14

Абе стига тая прическа пари струва,боя,фризьор..... Тоя да не е пе.далетка????

Отговори
1 0
Лично

Лично

10.02.2021 | 19:40

Мараджиев, отвращаваш ме с наглостта си.

Отговори
3 1
Тошко

Тошко

11.02.2021 | 11:04

Ти и твойта майка също бе "Лично".

Отговори
1 0
Община Марица

Община Марица

10.02.2021 | 18:34

Преди да поемат ГЕРБ община Марица в касата имаше + 2 000 000 лева ,а сега по време на ГЕРБ минус 12 000 000 лева. Може да се хвалите ако беше + 12 000 000 лева.

Отговори
4 1
Гражданин от Стамболийски

Гражданин от Стамболийски

10.02.2021 | 16:30

Крадец!

Отговори
5 1
Тошко

Тошко

11.02.2021 | 11:07

Мавродиев е лъжец (подсъдим).

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?