46
Следвайте ни

Георги Мараджиев: Горко на този, който спечели изборите

viber icon

Идва тежка Радева зима   

Някой да посочи поне едно нещо, което служебният кабинет е свършил като хората

Изчегъртахме онези, които спасиха България от коронавируса при първите 3 вълни. И сега какво - умират по 150 души на ден.

 

- Г-н Мараджиев, какво обсъждахте на четири очи с актива на ГЕРБ по време на посещението на Борисов в Пловдив?

- Имахме 5-10 минути среща с кметовете на областта, но политически нищо не е коментирано за предстоящите президентски избори. Коментирахме неща, които касаят всеки български гражданин - увеличението на тока и цените. Според мен проблемът идва от това, че в момента се изсипват едни пари на калпак, разпределят се пари от бюджета, а никой не се пита откъде ще дойдат доходите. Защото, преди да раздаваш нещо, трябва да имаш приходи. И

никой не се пита какво ще се случи в тази държава след 3 или 4 месеца.

Не можеш да гласуваш едни приходи, например за пенсионерите 120 лева, и в един момент, след три месеца, да се окаже, че това е някаква временна мярка. Откъде ще се вземат тези пари? Мисли ли някой, примерно, за това нещо? И което и правителство да дойде на власт, откъде ще ги извади тези пари. Какво се случи с тока, какво се случи с цените за 2-3 месеца? Естествено, че ни чака Радева зима. Безпаричието вече удря хората по джоба. Увеличението на тока вече е тройно. Как мислите, че ще издържат тези предприятия, магазини и хотели.  Ако досега си плащал за едно малко магазинче 300 лв. ток, сега плащаш 700-800 лв.  Това са коментарите, че идва една тежка Радева зима.

Горко му на този, който спечели изборите, ако не е ГЕРБ.

Това означава ли, че сте срещу актуализацията на бюджета?

- Това означава, че актуализацията на бюджета се направи на коляно, за да се угоди на Радев и пенсионерите да гласуват за него. Да угодим на един човек, който да спечели изборите, а никой не мисли как ще се оправяме след Нова година. Изборите ще минат след два месеца, а след това!?  Не може да имаш семеен бюджет от 1200 лева, пък  да харчиш 1800. Откъде ще дойдат приходите? Или да дойде Дянков и пак да затягаме коланите? Истината е, че държавата е пред провал, пълен крах. И 

трябва да се върне ГЕРБ на власт, за да могат да се оправят нещата.

Но не се оправят толкова лесно. Иди кажи на пенсионерите сега, че ще им махнеш добавките от 120 лв.

- Ако ГЕРБ управляваше, какво щеше да направи в тази ситуация?

- Суверенът е решил, че ГЕРБ няма да управлява в тази ситуация. Така че въпросът е излишен. Имаше достатъчно умни хора, харвардци и какви ли не, които управляваха и си мислеха, че могат да оправят страната за 4 месеца. Какво показаха? Някой да посочи нещо, което за тези 4 месеца се случи. Освен омраза от страна на президента и един парламент от 9 дни и още един от 40 дни. Ниска култура, възпитание никакво. Питам какво се постигна, освен това да накараме бюджетът на държавата да се сгромоляса. Какво постигнахме друго? Къде е планът за развитие? Хората в другите страни вече похарчиха по 6 милиарда. Ние още нямаме план за развитие. При готов, сложен на масата от страна на ГЕРБ. Защо не е внесен още? Какво става с мините в България, никой не говори за Марица-изток и за другите. Ще се затварят ли, няма ли да се затварят? Защо мълчат? Защото ги е страх от миньорите, нали?

- Ще останат много хора без работа и препитание...

- Ами да, но да се намери на тези хора някакво обезпечение. Рано или късно това нещо ще стане.

- Няма ли да ви упрекнат, че само критикувате?

- Не, ние не критикуваме, ние само казваме, че ако бяхме на власт, това нещо нямаше да го допуснем. Виждате ли смъртните случаи на ден. Същите тези антиваксъри, които в момента управляват държавата, стигнахме дотам, че да имаме по 150 смъртни случая на денонощие. И се мълчи по този въпрос. Никой не излиза да каже: абе, хора,  вижте докъде я докарахме. Ама трябваше да изчегъртаме онези, които спасиха България от коронавируса при първите вълни. Това ли е най-важното, да изчегъртаме хората, докато държавата се руши и няма държавност.

- Социолозите ви сочат отново за първа политическа сила, но има ли ГЕРБ стратегия за излизане от  изолацията и да се включи в бъдещ управленски проект?

- Ама

ние винаги сме били първа политическа сила, защо ни броите за втора.

ГЕРБ винаги е била първа политическа сила. Това че някой реши да брои в чужбина една чанта с бюлетини в разстояние на 3 или 4 дни... Защо не искат да броят отрязъците. Вие журналистите не си ли задавате тези въпроси. ГЕРБ беше първа политическа сила и на тези избори, просто на някой му бяха необходими три дни, за да изкара ГЕРБ втора политическа сила и да ни преметнат с две места в парламента. 

- Но никой не иска да управлява с ГЕРБ.

- Никой не иска да управлява с ГЕРБ, защото ние пък не искаме да управляваме с тях.  С кой да управляваме? С мутрите на Мая Манолова. Това, че ГЕРБ е в изолация, показа за няколко месеца  грешната политика, която се провеждаше от страна на другите политически партии - на изчегъртването, думата стана пословична. Няма култура в отношенията, няма парламент!

- На какво ще заложите на тези избори и как смятате да увеличите преднината на партията? Ще има ли промени в листата за депутати и нови млади лица?

- Подмладяването на листите на ГЕРБ не е от днес, не е от вчера. В последните избори участваме с все по-нови и нови лица. Аз мога да отговоря като координатор на Пловдив-област.  Ще видите коренно нова листа в Пловдив- област. Листата, която показва настроението на хората,  и листата, която ще бъде  печеливша, както е била печеливша и бившата. Ние

в Пловдив-област нямаме загуба, това не е без значение.

Откакто аз съм областен координатор, ГЕРБ печели, и то с убедителна преднина пред своите  опонентите. Това се дължи на политиката, която водим в Пловдив-област, и на новите лица, които вкарваме в листите. Това се дължи на онези мои думи, които казах още преди 5 години, че е нужно отваряне и проветряване на партията.  Ето това доведе успеха! Така че в Пловдив-област очаквайте една прекрасна листа, както винаги, подредена добре и печеливша.

- Ще има ли и вече познати лица в нея?

- Може да има, може и да няма, зависи от номинациите на общинските структури. Но това не означава, че ако няма познати имена, тези имена ще бъдат едва ли не изхвърлени от ГЕРБ. Напротив, ГЕРБ е политическа партия, която цени кадрите си. Дори да има някои познати имена, които не са в листата, аз съм убеден, че следващото управление ще бъде на ГЕРБ и ще бъдем първа политическа сила, така че има достойни хора, които могат да заемат място не само в парламента, но и в административната власт. ГЕРБ се готви за управление на държавата в една изключително трудна криза - зима, увеличение на тока четворно, петорно. И пак кой трябва да оправи държавата? Отново трябва да дойде ГЕРБ, за да оправи поразиите, които някои направиха за 4 месеца.

ВИЗИТКА

  • Кмет на община Стамболийски за мандат 2015-2019 г.
  • През 2019 г. е избран за кмет на община Стамболийски за втори мандат
  • От септември 2018 година е областен координатор на ПП ГЕРБ Пловдив област

 

 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (28)

Биткойнър

Биткойнър

27.09.2021 | 21:12

Как лесно и бързо да печелим криптовалута биткойн, само тук и сега : http://bitcoinzavseki.blogspot.com

Отговори
0 1
Гюл Бахча

Гюл Бахча

24.09.2021 | 23:30

Ква е тая карикатура бе!?

Отговори
9 0
Калоян

Калоян

24.09.2021 | 12:58

Доказано с факти, че ГЕРБ управляваха държавата стабилно! Всички, който ги плюят са явни хейтъри, който имат интерес да го правят.

Отговори
3 23
Мунчо

Мунчо

24.09.2021 | 14:01

И защо тогава сме на последно място в ЕС по доходи, 30 % по бедни от предпоследния Румъния, бе гербав ?

Отговори
21 0
Пенсионер

Пенсионер

24.09.2021 | 14:37

Много си заблудено бе, момче. Или ти и цялото ти семейство работите в държавната администрация и не сте засегнати от ковид кризата, която вашия идол " управляваше успешно" като ви вдигаше заплатите.

Отговори
17 2
Лицето на Герб

Лицето на Герб

24.09.2021 | 12:15

Тоя щи не сложат на предизборните билборди на Герб - Работа, работа, работа. Спукана им е работата. Ама те всички са такива, затова и на билбордите им само слогани.

Отговори
18 2
Koss

Koss

24.09.2021 | 12:59

Ще сложат, и той ще гласи “ гласувай за комуниста Радев и си спомни Жан Виденовата зима”

Отговори
0 22
Мунчо

Мунчо

24.09.2021 | 14:03

Вчера даваха по една тв в Испания едно семейство получавало 6000 евро доходи и 300 евро давали за ток, а последния месец вземали вече 3000 евро и плащали за ток 1100 евро. И там ли управлява Радев, бе гербав трол ?

Отговори
19 2
До жител на Стамболийски3

До жител на Стамболийски3

24.09.2021 | 11:39

Много злоба, много. Мараджиев беше един от най успешните бизнесмени в областа още преди да влезе в политиката, а харвардските консумолци с чии пари са учили в Америка! А грабежа на тройната коалиция 2005-2009 начело със Станишев и вицето Йотова, много къса памет имаш народе! Чалгата ли ще ни оправи или цветарката Манолова, а може би розовия шугарфейс Асен Василев

Отговори
7 22
До жител на Стамболийски2

До жител на Стамболийски2

24.09.2021 | 11:36

Много злоба, много. Мараджиев беше един от най успешните бизнесмени в областа още преди да влезе в политиката, а харвардските консумолци с чии пари са учили в Америка! А грабежа на тайната коалиция 2005-2009 начело със Станишев и вицето Йотова, много къса памет имаш народе!

Отговори
5 18
До жител на Стамболийски

До жител на Стамболийски

24.09.2021 | 11:35

Много злоба, много. Мараджиев беше един от най успешните бизнесмени в областа още преди да влезе в политиката, а харвардските консумолци с чии пари са учили в Америка! А грабежа на тайната коалиция 2005-2009 начело със Станишев и вицето Йотова, много къса памет имаш народе!

Отговори
4 15
Мунчо

Мунчо

24.09.2021 | 14:04

Ама той е Тотев е много успешен. Те все са успешни, щото са случили на главен прокурор.

Отговори
19 0
Жител на Стамболийски

Жител на Стамболийски

24.09.2021 | 10:34

Този помияр с 10 собствени апартамента в Слънчев бряг бряг, с кич гипсови орнаменти из сукаците на Стамболийски е първи верен гъзомийник на мутрата примат ,усвоил дебели пачки европейски пари в “”” Името на хората и “”цъфтящ ИЯТ””град Стамболийски е негово величество КМЕТЪТ на град Стамболийски.

Отговори
26 11
Очевидец

Очевидец

24.09.2021 | 13:47

Пропуснахте палата му на Циговчарк. С честно изкарани пари не се правят такива дворци в гората.

Отговори
17 0
да си мислим искаме ли глад

да си мислим искаме ли глад

24.09.2021 | 09:39

канадецът дойде в Пловдив, щото мисли, че ще вземе гласовете на Славчо, на чалгарите.Тогава зимата ще умираме от глад. Нека идем по магазините, нека си спомним Жанвиденовата зима. Тази сега ще е е по-ужасна. Ще бъде късно, когато зимата излезем да ги гоним. Няма да има пари, фалита и културиста ще са ги обрали.

Отговори
15 23
Сик

Сик

24.09.2021 | 10:23

Няма страшно бе, ще дойде твоята Тиква на власт и всичко ще стане без пари. Помак нещастен.

Отговори
25 13
Koss

Koss

24.09.2021 | 13:03

Виж се само, освен обиди, дори и доказани факти не можете да изложите. Крушата не пада по-далеч от дървото. Виж Радев и може да се ориентираш #КОЙ са подръжниците.

Отговори
1 4
Крадеца

Крадеца

24.09.2021 | 09:28

А ти какъв крадец си . Идете в Стамболийски сами ще се убедите

Отговори
27 9

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?