49

Евродепутатът Ангел Джамбазки: ВМРО не може да се коалира с руски шпиони

Нашите бивши коалиционни партньори опитаха да ни „тропосат” проблемите, а да си присвоят успехите, твърди зам.-председателят на партията

- Г-н Джамбазки, какво мислите за служебния кабинет?

- Впечатляващ е на първо четене. Няма хора с биографии, свързани с корупции и т.н. Четейки ги отгоре, виждаш, че това са хора от съответните ресори. Служебният министър-председател в две правителства беше добър. Да видим как ще се справят, защото те имат да решават много тежки въпроси с оглед за зимата, която предстои.

Не правя черни прогнози, не плаша никого, но заради безумната и безотговорна зелена политика от т. нар. „Зелена сделка” цената на тока и на всички енергоносители ще е драстично висока. И това няма да се хареса на никого.

- Възможно ли е, ако влезете в парламента, да се коалирате с „Възраждане” и ИТН, както се заговори последните дни?

- Коалиция не може да правим с хора, които открито и нагло подкрепят чужди държави и чужди интереси - говоря за „Възраждане” и техния лидер, който се хвали за това, че е обявен за руски шпионин. Това е може би първият български политик, който се хвали с това сам, той направи специална пресконференция и започна с това пред всички ваши колеги.

Той направи своя организация, която, както виждате, е като част от Кремълската хибридна война, защитава кремълските интереси и тези. Виждате тази верига от събития, което се случва и на Балканите - това са опитите за дестабилизация на Косово и Босна и Херцеговина, и това е продължение на тази политика.

И този човек (Костадин Костадинов - б. р.) се гордее с това! Според мен той извършва деяние по глава 1 от Наказателния кодекс и рано или късно сметка ще му бъде потърсена.

- С кого предвиждате коалиция?

- В момента имаме формирани два блока - едните са русофилите, а другите ни преподават уроци по антинационално мислене - казват ни, че историята нямала значение. Има нужда от обединение на хората, които определят себе си българоцентрично, които са национално мислещи. Бихме подали ръка за разговор с политически организации, които споделят сходни идеи.

Видяхме, че „Има такъв народ” отговориха, макар и индиректно, че нямат интерес от подобен разговор. При всички положения такъв разговор е нужен, защото вижте какво ще се случи само след два месеца - почти същата картина на Народното събрание, може би с някаква малка разлика. И основният разговор в българското общество ще е за доходите на гражданите, но това е свързано с геополитика - цени на газа и т.н.

Ако новото управление е като сегашното, където директно цитират чужди посолства - това би било тежко за българската нация. ВМРО, за разлика от част от политическите формации в момента, не е проект, а има своята дълга история. Можем да сме и в Народното събрание, и извън него.

- Какво показа анализът Ви? Защо не влязохте в парламента?

- Нашите бивши коалиционни партньори опитаха да ни „тропосат” проблемите, а да си присвоят успехите. Един пример за това е геополитическото решение за обновяване на българската авиация. Когато не бе изгодно да се споменава кой бе военен министър по това време, всичко се струпваше върху нас. Сега всички се хвалят с тези самолети и има пляскане, а преди това изтребителите бяха на 60 години.

Имаме нашите грешки като формиране на послания, изговаряне на важните неща като коалиционни назначения и култура. Няма да споменаваме Агенцията за българите в чужбина, което ни бе тропосано като голяма щета. Там обаче вината си е наша заради лошия избор. През март миналата година, водени от погрешното убеждение, че математическият сбор е по-голям, а се оказа, че е по-малък, избирателите ни наказаха. За нас е на живот и смърт какво ще правим за Македония.

Тази тема изцяло съществува и ако не бяхме ние, министър-председателят от предишния мандат - Бойко Борисов, отдавна щеше да е приключил с този въпрос. Щеше да следва западните си партньори, които нарича „началници”. Той бе претупал този въпрос - добре че го спряхме ние.

- Сега ще има ли връщане към "газпромаджийската" политика?

- Трябва да се търси всяка възможност за сключване на договори за ​газа, откъдето и да е другаде! Защото ако сме честни, политическата корупция в държавата ни през последните 30 години се дължи на тази политика. Нашите най-големи „братя”, „братушки” и не знам какви още, ни продаваха най-скъпия газ. И много политически сенчести конструкции бяха свързани с техните кръгове.

Когато чух преди няколко дни бившия премиер Бойко Борисов, че газът трябва на 100% да се диверсифицира, едновременно ми стана тъжно, смешно и ме хвана яд. Само за „Турски поток” сме платили 3 милиарда за една тръба, която захранва политическите приятели на Кремъл - в лицето на Вучич и Орбан. Ние нямаме печалба, нямаме резервирани обеми. Изплащат се мижави транзитни такси до 2 хиляди 50 и някоя година.

През Гърция може да идва втечнен газ от няколко точки. Има варианти и за други такива. Ще бъдат разработвани бързо находища в Средиземно море - до Кипър, Израел има големи залежи. Не трябва да се правят договори, при които залагаш всичко на една карта и да ти кажат: „Моето момче, ние сега спираме тръбата, за да ти падне правителството!”. Това повече не трябва да се случва.

- Какви са опасностите пред бизнеса?

- Там е големият проблем! В един момент битовите сметки ще се окажат по-малкият проблем. Ако бизнесът закъса, хората, които пращат битови сметки, няма да могат да получават и заплати. А голяма част от нашата индустрия използва основно газ. Тези избори са изкуствено създадена глупост – Движението за права и свободи свали правителството за да докаже, че могат да го направят. Свалиха излишно председателя на парламента – знаково, силово и за нищо. Искаха да покажат, че ги има и хвърлиха България в излишни избори.

- Казвате „Македония е българска”. Как звучи това в ушите на европейците след т. нар. „пробив на Макрон”?

- Честно казано, изобщо не ме интересува как звучи! Както не ни питат как ни звучи едно или друго тяхно политическо решение, свързано с Белгия, Франция и техните отвъдморски територии. Никой не ни е питал никога по такива теми. И аз не виждам защо ние трябва да се съобразяваме с опитите да бъде заличена нашата история. Установил съм от много разговори, че европейците изобщо не ги интересува темата „Македония”.

Тяхната идея е да си сложат едно тикче, че са направили пробив по Македония. И вижте сега какво се случи - темата Македония изчезна. Принудиха нашето Народно събрание - прибързано, необмислено и под чужд натиск, да гласува френското предложение, което ние подобрихме.

Сега темата Македония рязко изчезна, защото Макрон искаше да си пише една хубава оценка, а там му пишеха все 3 на релси. Идеята бе след напускането на Великобритания на ЕС да се каже - г-н Макрон започва преговори с Македония и Албания.

- Какво може да стане оттук нататък?

- Историята не може да се дели! Всяко едно българско Народно събрание и Министерски съвет трябва стриктно да следват протокола, макар че там липсва Илинденско-Преображенското въстание, там липсват примерните уроци за Гоце Делчев и така нататък. Но пък ги има Самуил, Кирил и Методий и Григор Пърличев. Ние нямаме никакво задължение и причина да бързаме.

Не може някой да ти влезе с кални крака в хола ти и да каже: това е мое! Не, твоето започва от 1934 г. с Коминтерна и през 1947-а като история на Съюзната федеративна република Югославия. Ние претенции към тях нямаме - искаме да се извинят за геноцида срещу своите граждани с българско национално самосъзнание, искаме да им възстановят имотите, да изкажат извинение и да покажат къде са масовите гробове.

Ако не искат да направят това, няма да влязат в Европейския съюз. Планът на тези хора е следният - те виждат, че ще има голямо събрание за промяна на договорите - за отпадане например правото на вето. Така Европейският съюз ще се промени в следната форма: Ще има един малък Шенген с държавите основателки и Германия, защото някой все пак трябва да плати.

Външният кръг ще са държавите от Централна и Източна Европа като нас - дето не им харесват много разните ЛГБТ пропаганди и не искат да им се месят много. И ще има трети още по-външен кръг от вечни кандидати - като Турция, която е кандидат-член от 1979 година - вече 43 години, и в следващите 444 ще е в същото състояние. Македония ще е в тази група държави. За тях с Турция ще има митнически съюз, различни облекчения и т.н.

- От Македония се подават знаци, че няма да включат българите в конституцията си. Какво следва?

- Значи няма да влязат в Европейския съюз. Механизма тук го задейства протоколът, който е подписан и от Буяр Османи. Ако този човек не убеди своите народни представители да впишат българите не като малцинство, а като държавнотворна общност, защото там действа система от квоти и т. нар. билатерално мнозинство. Това дава възможност българите да са защитени. Ако се обявите сега за българин, започват доноси от съседи, полицията идва да ви глобява.

- Те, съседите, пак ще те топят и да те впишат в конституцията. Титовизмът не се лекува с протоколи...

- Те пак ще те топят, но когато пуснеш едно писъмце към Европейската комисия, както аз правя постоянно, и отидем на преговори, и ги покажем като лоши момчета, е друго. Имахме случай с българин, на когото му стърчаха железа от крака, и му отказаха операция в България. Не му дават паспорта да се лекува в България! Само в Русия и в Македония глобяват за писане на мнение в социалните мрежи! 200 евро е глобата. Българин написа, че „Света София” е българска църква в Охрид, и го глобиха 200 евро.

 

Визитка:

Ангел Джамбазки е заместник-председател на „ВМРО - Българско национално движение“ от 2014 г. През 2014 г. е избран за български представител в Европейския парламент от квотата на бившата коалиция „България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“. През 2019 г. отново е избран за български представител в Европейския парламент от квотата на „ВМРО-БНД“.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
комунист

комунист

07.08.2022 | 21:08

И към тоя въпроса ми е как точно Газпром и Русия ни правят зависими ? Ако не дрънкаха глупости щяха да са в парламента.

Отговори
0 0
Коя беше тази партия някой помни ли

Коя беше тази партия някой помни ли

06.08.2022 | 11:01

Партията на КАРАКАЧАНТИЧКАТА е в гробището

Отговори
1 1
Йдкд

Йдкд

04.08.2022 | 18:41

Тва педалче да се сърди на западните си колеги които ни принудиха да я построим с наши пари...сега ни пари ни тръба

Отговори
2 3
Боян Расате е

Боян Расате е

04.08.2022 | 17:08

доста по-приемлив от тази гнойна пъпка.

Отговори
4 4
Чорбаджи Валери

Чорбаджи Валери

04.08.2022 | 12:40

Шкембе Войвода , кьде са Ти самолетите бре ?!?! Американците чакат да направим пьрво пьтища за тях,за да почнат да ги чертаят !!!! Мошеници...............

Отговори
9 2
Чорбаджи Валери

Чорбаджи Валери

04.08.2022 | 12:16

ВМРО няма да се коалира с Руски шпиони !!! Само с Британски и Американски !!!;

Отговори
11 2
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

04.08.2022 | 12:02

всичко е ИНТЕРЕСИ при ВАС И алчност ЗА власт

Отговори
8 2
ВМРО шкембето

ВМРО шкембето

04.08.2022 | 08:33

Един файтон ора

Отговори
8 5
Реалист

Реалист

04.08.2022 | 08:17

Ангеле, ами половината електорат на ВМРО е русофилски.С подобни изявления ВМРО отива под 1%.Мислете малко с тия глави.

Отговори
14 12

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?