Следвайте ни

Димитър Колев, кандидат за кмет на „Западен“: Със Здравко Димитров ще работим в синхрон

Подлез „Модър – Царевец“ ще се строи в новия мандат на ГЕРБ

viber icon

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Западен” Димитър Колев е роден  в Пловдив и е на 41 г. Завършил е специалност „Туризъм”, а след това магистратура „Международни икономически отношения” в Университета във Велико Търново. След дипломирането 10 години е  работил в сферата на туризма като управител на хотел.

През 2011 г. е избран за общински съветник. През август 2013 г. с решение на Общинския съвет поема управлението на район „Западен”. На местните избори през 2015 г. печели изборите за кмет на същия район.  Тази година през лятото  партийнта организация на ГЕРБ в „Западен“ единодушно издига кандидатурата на Димитър Колев за нов кметски мандат в района.

 

Г-н Колев, кои са най-неотложни задачи, които ще решавате, ако бъдете избран за кмет на район „Западен”?

Продължаваме да изграждаме парка „Мир“. Той вече е готов на 50 процента, трябва да се монтира детската площадка, беседките, фитнесът. Досега сме сложили осветлението, видеонаблюдението, направени са  алеите. Започваме изграждането и на два нови паркинга – на ул. „Бряст“ и на бул. „Копривщица“ 19 зад блока, известен като „натовски“. Това са готови проекти. Продължаваме работата по многоетажния паркинг – да го пуснем в експлоатация. Работим усилено и по новата пътна връзка Коматевско шосе – Прослав. Продължаваме и с отчуждаванията на терени по булевард „Свобода“.

Пловдивчани отдавна чакат да започне изграждането на подлез „Модър – Царевец”. Възможно ли е ощев началото на новия мандат да се даде старт на това важно транспортно съоръжение?

Абсолютно възможно е. Тук трябва да кажем, че общината свърши доста работа през последните два мандата, която обаче остана скрита от погледа на хората. Имаме едно подземно съоръжение, което се направи преди години по време на модернизацията на железопътната линия Септември – Пловдив. То е дълбоко 26 метра, с три стени по 80 сантиметра и еднометрова бетонна шапка отгоре. Именно това дава основата да започне работа по „Модър – Царевец“. Ако това не се беше случило през изминалия мандат, сега изобщо нямаше да можем да говорим за този проект и да стигнем до обществена поръчка. Още в първите дни на новия мандат трябва да бъде избран изпълнител и да започне работа. Това е изключително важен проект както за район „Западен“, така и за целия град. Ние много активно работихме по него  през последните години.

Паважът на бул. „Хаджи Димитър” е в лошо състояние.  Ще бъде ли ремонтиран и  на кои основни улици в района ще се работи в следващите четири години от мандата?

Несъмнено когато говорим за „Модър – Царевец“, трябва да говорим и за булевард „Хаджи Димитър“ и улица „Царевец“, на които предстои да бъдат премахнати паветата. За бул.„Хаджи Димитър“ имаме технически проект, а за ул. „Царевец“ дори е издадено строително разрешение и можем да започваме  ремонта. В тази връзка трябва да премахнем всички паважни настилки, които са в района, например,  на  ул. „Генерал Колев“, части от „Копривщица“, „Баучер“ . 

В „Западен” се строи първият общински многоетажен паркинг, на който ще могат да спират 150 коли. Как ще решавате проблема с паркирането в другите квартали на района?

Както вече казах, още в първите дни на новия мандат започваме изграждането на двата паркинга, които ги имаме готови с договори – на „Бряст“ и на „Копривщица“. Това са невралгични точки, на които са нужни нови места за паркиране. Освен тях ще продължим да обособяваме наземни паркинги навсякъде, където има възможност, но категорично заявявам, че това няма да е за сметка на зелените площи. Освен почти готовия многоетажен паркинг на ул. „Орфей“, вече търся терен за нов такъв в района на мол „Пловдив“. Работим в посока многоетажни паркинги и аз смятам, че те са бъдещето.

В изминалия мандат заедно с Община Пловдив успяхте да подготвите проект за изграждане на екопарк до Гребния канал с площ 650 дка. Кога ще започне изпълнението му?

Доста работа положихме и единствената причина е, че досега този проект не е стартирал, е жалба до съда  от екосдружение. В момента  очакваме решение на ВАС. След като съдът се произнесе, с новия  кмет на общината  ще обсъдим последващите действия. Проектът е чудесен. Предвижда се да бъдат засадени 14 000 дървета, което ще осигури буквално един нов бял дроб за Пловдив. 

Ще се строи ли втори гребен канал?

Добре би било да имаме втори гребен канал както от гледна точка на състезанията, така и като създаването на една нова зона за отдих и спорт в Пловдив. По проект край евентуален втори канал ще се създаде още един зелен кът, в който хората да си почиват и да спортуват. Моето категорично мнение е, че този проект трябва да се случи. 

Как според вас трябва да се реши казусът със зоологическата градина, чийто строеж е спрян от три години?

В първите дни на мандата на новия кмет на община Пловдив трябва да бъдат извикани строителите и надзорната фирма и ако те не желаят да продължат със своята работа, да бъдат прекратени договорите им, след което да се търси нов изпълнител. Според мен най-добрият вариант е фирмите, с които са сключени договори,  да се съгласят да  завършат обекта.  

Как ще поддържате връзка с гражданите?

Аз и до този момент приемам граждани всеки ден. В бъдеще ще продължа тази практика – да имам приемен ден ежедневно. Освен това мога да бъда открит по други канали – през социалните мрежи, имам фейсбук-страница, личен профил, пишат ми по вайбър… Изобщо в днешно време комуникацията е достъпна и мога да бъда открит по много начини. Всеки може да се свърже с кмета  за секунди, без да го чакаш пред вратата му, както преди. 

Как ще работите със Здравко Димитров, ако той стане кмет на Пловдив?

В синхрон ще работим с господин Димитров. Аз съм сигурен, че той ще стане кмет на град Пловдив – той е следващият кмет на града. Здравко Димитров е бил кмет на район „Западен“ и това ми дава преимущество, тъй като той познава района, знае проблемите му, и смятам, че всеки един проблем, отнесен до него, ще го решаваме в положителна посока. 

Как си представяте управлението на общината  с кмет от друга политическа сила?

Аз пак ще кажа, че следващият кмет на Пловдив ще се казва Здравко Димитров. 

Как ще се промени район „Западен”, ако Пловдив се управлява от ГЕРБ?

През последните осем години Пловдив се промени много, в частност и район „Западен“. Това е факт, който се потвърждава и от жителите на града, от гостите, които идват. Това развитие ще продължи с ГЕРБ, с подкрепата на правителството, на премиера Бойко Борисов. Ако гражданите ни гласуват, за следващият мандат, следващите 4 години, Пловдив ще продължи своето развитие, с нови свежи идеи, с добри проекти като паркове, паркинги, нови улици, тротоари. В тази връзка искам да помоля гражданите да ни гласуват доверие в неделя с бюлетина номер 43, за да може това развитие да продължи и да надградим направеното. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?