46

Д-р Пламен Николов от Атлантическия съвет: При толкова руски шпиони не бива да търпим повече Митрофанова

НАТО действа бързо с войските, но взема прекалено бавно и мудно политически решения 

Истинската българска история не е на Паисий, а на Петър Богдан 

Втората световна война ще завърши, когато и Русия бъде наказана като Хитлерова Германия 

- Руснаците имат дипломатически персонал във Вашингтон от 184 души, а в София той е 150. Какво е обяснението за тази толкова голяма бройка  у нас?  

- Бройката от 150 души дипломатически персонал е абсурдна! Те могат да изпратят и повече, но е повече от ясно, че задачата на тези хора не е дипломацията, а шпионажът. За мен възниква въпросът защо посланикът Елеонора Митрофанова още не е изпъдена. Необяснимо е, че тя не бе изгонена още преди месеци след наглите й антибългарски изявления. Не може един дипломат да има поведение на примитивен генерал-губернатор! Навремето генерал-губернаторът Михаил Воронцов, който е бил в Одеса, става нарицателно име за най-грубите руски чиновници. Описан е от Пушкин в множество саркастични стихотворения. Но дори той не си е позволявал такова нагло поведение. 

 - Д-р Николов, правилно ли беше изгонването на 70 руски дипломати?

- Решението със сигурност е правилно. В международните отношения и дипломацията е важно правилото за реципрочността и няма причини за равнището на тези отношения, които съществуват между България и Руската федерация. Тя да се ползва от правото да държи в една натовска държава 5-6 пъти по-голям дипломатически персонал, отколкото е нужно. Става въпрос за шпиони. Ние поддържаме един дипломатически персонал, който реално обслужва консулските нужди. Те открито злоупотребяват с Виенската конвенция за дипломатическите отношения с този раздут шпионски щат. 

- Какво да очакваме от срещата на върха на НАТО, която започна в Мадрид, по отношение на Русия? 

 - Надявам се НАТО да се размърда най-бързо по отношение на Сувалкския коридор. Той минава между територията на Литва и Полша от Беларус към Калининград. И през който минават тези товари, които доскоро не бяха под ембаргото на Европейския съюз. Сега Литва го спазва и пропуска само неембаргови товари. Руснаците, както обикновено, лъжат, че има блокада. Върховният представител на Евросъюза за външната политика Жозеп Борел оня ден каза, че няма блокада, а се спазват ограниченията на ЕС, наложени на Русия. Надявам се степента на координация да се повиши, защото е много тромава тази организация, при която до реално разполагане на сили на НАТО минават седмици. Военните сили на Алианса са готови да разположат сили в Сувалкския коридор, но политическото решение е прекалено бавно и тромаво. Докато в един момент не видим и тук зелените човечета и „любезните хора”, както ги наричаха в Крим. 

- Руснаците от години подхвърлят, че биха искали да има сухопътна връзка между Беларус и Калининградска област.

- Това би означавало война, защото Литва е част от НАТО и в този случай аз не виждам двусмислие. Въпросът е колко бързо ще се задейства чл. 5 от Атлантическия договор. Полша е готова ​да воюва за Прибалтика. А САЩ не могат да не воюват за Полша. Полша и Украйна заедно са важните държави. Ако САЩ и Великобритания искат да се динамизира процедурата по взимане на решения както в ЕС, така и в НАТО, те би трябвало да разчитат на дипломацията с Полша и Украйна, макар тя да е само страна кандидат. А точно в Украйна Русия прави този терористичен бандитизъм. Все едно живеем по времето на Хитлерова Германия - Путин 8 години прави идеологическа подготовка, както 8 години Хитлер правеше това. Затова казвам, че Втората световна война не е завършила. Третият Райх е изобличен и осъден, но другият подпалвач на войната - „великият” Съветски съюз, се присламчи към победителите и приватизира победата. Цялата идея на „победобесието” е да скрият своята престъпна роля на подпалвач на Втората световна война.

- Съюзът на офицерите от резерва "Атлантик" и военни експерти предлагат да се върне обучението на младите хора на военни умения. Как да избягаме от милитаризма на руснаците, които обличат във военни униформи дори децата в забавачките?

- Говорим за младежи, които вече имат достатъчна степен на самосъзнание, а не за деца, които в най-ранна възраст са възпитавани в милитаристки дух, в какъвто възпитават русначетата. Самият подход в разговора с тези млади хора и тяхното по-нататъшно обучение не би било в милитаристки дух, а в защита на ценностите на демокрацията.

- Как смятате конкретно младите хора да бъдат обучавани на патриотизъм? 

- Загубили сме традициите, свързани с младежките организации отпреди 1944 година. Второ - те са заклеймени. Правилно е организация като Съюз на офицерите от резерва „Атлантик”, Атлантическият съвет и други сродни организации да потърсим контакти със скаутското движение в Англия и харцерското движение в Полша. Да видим как е финансирането им, какви са отношенията им с държавата. Това е една проучвателна работа, която обаче трябва да бъде извършена. Няма обаче да успеем да наложим на нашата администрация това финансиране, което би ни било нужно.  

- Има ли опити за фалшифициране на историята?

- От няколко години правя ​пидиефи на различни важни статии в Уикипедия и се вижда как те се променят, и то в посока на руската хибридна война, на всички езици. Онзи ден преглеждах статията за руския десант в Прищина през 1999 година и ролята на полковник Евкуров, който сега е зам.-министър на отбраната. Как опитаха да доведат до военен сблъсък с превземането на летището в Прищина. Всички тези неща ги имаше допреди 3-4 години ​- как са успели тези редактори да ги променят - аз не знам! В тази хибридна война са задвижени огромни ресурси.

- Какви дефицити в познанията си за света имат младите?  

- Те не са чували за доктрината за мирното съвместно съществуване. Не са чували нищо за руските външнополитически доктрини ​- като се започне от славянофилството, мине се през евразийството и се стигне до сегашните им идеологии на Третия Рим и Третия път. Един приятел няколко години носеше плакат „Третият Рим - при Третия Райх!”. Колко души обаче са видели този плакат? Ако не измислим в следващите 5 години как да направим контакт и да прехвърлим знанията си, смятайте, че нашият живот е отишъл напразно, без значение какво сме направили досега.

- Ваша теза е, че свещената за всички ни „История славянобългарская” на Паисий вероятно не е съществувала.

- Най-вероятно. За последно съм разговарял по тази тема с проф. Надежда Драгова, когато се представяше историята на Мавро Орбини, и съм я питал дали има оригинал на историята на Паисий. Няма оригинал. Как точно Софроний Врачански, какво е преписал и кой какво му е внушил, не е ясно. Това, което се лъжеше, е, че от Света гора е бил откраднат оригиналът от „героични” офицери от Държавна сигурност, а после е вкаран в касата на вашия съгражданин и президент Петър Стоянов. Така се опитаха да го насадят на пачи яйца. И той да се чуди какво да прави и да не излезе национален предател за това, че реши да я върне - а той извърши законното нещо. Всъщност това не бе оригинал на Паисиевата история, защото няма открит оригинал.

- Твърдите, че Паисиевата история е написана от Азиатския департамент на Външното министерство на Царска Русия, за да изкара българите славяни. И давате аргумент, че според генетични изследвания славянските гени в нас са само около 8%. 

- Точно така.  А всъщност единствената автентична история от онези времена е тази на Петър Богдан. Тя е писана на латински, понеже той е католик от Чипровци. Неговата книга е потулвана и крита. В нея въобще не се твърди, че българите са славяни. От неговата история действително бяха намерени повече от един оригинал в италиански библиотеки. Първата задача на Азиатския департамент на Руската империя, който действа от 200 - 300 години, е била фокусирана върху книгата на Мавро Орбини за  славянските народи. Паисиевата история просто следва указанията и шаблона, който е поставен в историята на Орбини. 

ВИЗИТКА

Д-р Пламен Николов е предприемач, общественик и преводач. Изпълнителен директор на акционерно дружество за композитни материали за индустрията. Член на Атлантическия съвет на България. Той бе един от участниците в конференцията в Пловдив на Съюза от офицерите от резерва „Атлантик”, която обсъждаше световния опит във формирането у младежта на патриотизъм и военни умения

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
33 коментара
Пешка

Пешка

05.07.2022 | 11:54

Ще им се накриви капата на руснаците че се махат от тая кочина и простащина. Въпросът е в начена защото същата поръчка се изпълнява в Чихия по цивилизовано обаче. А последиците ще са реципрочни и отгоре. Изпросено.

Отговори
3 1
постна пица

постна пица

04.07.2022 | 10:09

Е, що господинът е от Атлантическия съвет, верваме му! България вече 32 години се движи по този път и затова е най-бедната държава в Европа! Крадене, крадене, крадене - това е висшата ценност на днешната ни демокрация!

Отговори
7 1
ГАРВАНЪ

ГАРВАНЪ

02.07.2022 | 21:13

Пияндурко, я кажи след като половината от изгонените не са никакви дипломати, а помощен персонал без дипломатически имунитет, защо не ги арестуваха и да ги съдят в СЪД, а не по вестниците? Щеше да е голямо шоу. Щеше, ама не беше. Щото в съда искат ДОКАЗАТЕЛСТВА, които ги няма? Въшкар нещастен, бегай на "Козяк" да се оплачеш, може да ти подхвърлят някой долар.

Отговори
12 4
Йдй

Йдй

30.06.2022 | 20:48

Плешак да те питам кой им носи и какво правим

Отговори
4 9
???

???

01.07.2022 | 23:17

Човекът излиза с лицето и името си, а ти кой си, гнусен хибриден троле??

Отговори
9 9
222

222

30.06.2022 | 12:45

При толкова американски шпиони и над 300 американски дипломати на козяк трябва да изгоним херо мустафа и да закрием бърлогата, от където се управлява България

Отговори
19 13
русоеб

русоеб

30.06.2022 | 12:49

не само трябва да изгоним копейкаджиите но и да проветрим след тях зда се махне миризмата на водка и махорка и кирливи ватенки

Отговори
17 19
Мутата

Мутата

30.06.2022 | 11:28

Какъв е този г*ъ*з ?

Отговори
18 10
чужди интереси

чужди интереси

30.06.2022 | 11:27

Ама то според тези мутри на снимката, в България има 6 милиона руски шпиони и ... шепа про-натовски, про-либерални, про-евро-атлантически, про-американски, про-джендърски, про-сороски борци за щастието на България!

Отговори
21 13
АЙДЕ БЕ

АЙДЕ БЕ

30.06.2022 | 11:27

андрюша, тъпа руZZка подлого, като гъзолизец на ВОЕННО-ФАШИСТКАТА, ВАРВАРСКА , АЗИАТСКА ДИКТАТУРА НА ФЮРЕРЧЕТО КАпутин и като за всеки обикновен ФАШИСТ , за всичко са виновни " чифутите". Милите наши "братя" : татаро-чечено-бурято-чукчо-ингушето-дагестано-руZZки ПРИМАТИ, които набминаха многократно по ВАРВАРЩИНА предците си :чингиз хан, атила и батко си адолф хилер са невинни агънца . Що за плужек и сволоч защитава подобна ИЗМЕТ.

Отговори
16 18
Андрей Вълев

Андрей Вълев

30.06.2022 | 13:51

АЙДЕ БЕ, Чифутино изродски, вашите методи да прехвърляте собствената си гнусна същност на другите народи вече не работи мръсна юдейска сган такава!!! ЦИРКЪТ ВИ СВЪРШИ ИЗМЕТ ТАКАВА, НИКОЙ НЕ ВИ Е КАНИЛ ТУК ДА РЕШАВАТЕ ВМЕСТО БЪЛГАРИТЕ КАК ДА ЖИВЕЯТ. Накъде си тръгнал гадино, целият свят знае що за стока сте!!! Относно "приматите" Ти паразит нещастен сега нямаше да чаткаш на компютъра а щеше да си в крематориумите на вашия чичко ротшилд започнал установяването на Новият Световен Ред през 2011- та година.Точно те спряха шести американски флот край бреговете на Сирия през 2022г. Относно евреинът Хитлер, та нали той е продукт на глобалния финансов кагал!!! А руските танкове вече тръгнаха срещу глобалния сатанизъм.След като ционизмът бъде разбит в Украйна идва ред това да се случи в Европа и в САЩ който уверено се движат към гражданска война и разпадане.

Отговори
13 7
Андрей Вълев

Андрей Вълев

30.06.2022 | 09:24

В едно е прав, Втората световна война не е завършила, а това ще стане с разгромът на сатанизма най - напред в Украйна а после в цял свят и със съдебен процес срещу неговите носители Нюрнберг - 2!!!!

Отговори
21 13
Андрей Вълев

Андрей Вълев

30.06.2022 | 09:19

Такива простотии може да напише само евреин!!! Сякаш са произведени от един и същ калъп Това са крипто - евреи с български имена. Ситуацията в България се влошава все повече и повече, и още ще се влошава!Всичко това е резултат от сатанинския план Ран - Ът осъществен от същите тези местни евреи - петата колона на глобалната еврейска финансова мафия, заедно с български предатели - шабец гои като борисов за годините на т.н "демократичен преход" Затова все по актуално ще става решаването на т.н. "еврейски въпрос" - за престъпленията извършени срещу българите, за бясната русофобия, а ако не беше Русия България днес нямаше да я има на картата на света, за подмяна на историята!!!

Отговори
19 14

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?