Следвайте ни

Борисов пред "Марица": Държавата ще помогне на "Ботев", ако стадионът е общински

viber icon

Стадион "Христо Ботев" ще бъде построен, защото съм обещал. Това заяви специално за "Марица" преди минути премиерът Бойко Борисов.

Ще осигурим парите, но при едно условие - стадионът да е общински, каза Борисов. Премиерът уточни, че за да се случи това, сегашната концесия трябва да бъде прекратена.

Припомняме, че според договора срокът за строителството на Колежа изтича на 13 март 2020 г. "Видя се, че собственикът на "Ботев" не можа да построи стадиона. Така е с бизнеса - ако хвърли 20 или 30 милиона, първи пита как ще си ги върне. Ясно е, че при сегашния интерес към футбола, това не може да стане от билетите", коментира Борисов. 

"Нека изтече срокът по концесията, за да не се влиза в съдебни дела. После Общинският съвет трябва да вземе решение за строителството и да поиска помощ от държавата. Ще осигурим парите, а общината ще построи стадиона. После може да го отдаде на футболния клуб под наем. Това е единственият начин стадионът да стане с държавна помощ", обясни премиерът. 

Очаквайте в marica.bg - какво каза Бойко Борисов за футбола, важните проекти за  Пловдив и ситуацията в града след изборите.  

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?