Следвайте ни

Богомил Грозев: Уредникът на Античния има диплома и познания, диджей е в свободното време

viber icon

- Г-н Грозев, изненадва ли ви реакцията в града, след като назначихте диджей за уредник на Античния театър?

-  От много места ми искат да му изпращам снимка, а това не е публична длъжност - това са лични данни. Всички обекти, които се стопанисват от ОИ „Старинен Пловдив” имат уредници. Такива има в Малката Базилика, в къщите на резервата. Това са правила, които не съм измислил аз, а са записани в Закона за културното наследство.

Уредникът е човекът, който отговаря пряко за обекта, следи работата на него и се грижи в случай, че там има някакви проблеми. Античният театър е археологически, туристически обект и едва след това сцена за концерти и спектакли.

В този  случай се занимава и с координацията на самите организации, които работят с обекта. Той трябва да ги запознае с инструкциите и правилата за работа в него. В същото време обектът е от национално значение.

-       Какво образование има диджеят?

-       Той е магистър по Културно-историческо наследство в съвременна информационна среда. Преди това е Бакалавър по информационни фондове на културното и историческо наследство. Завършил е в института на Библиотекознание в София.

-       Защо на сайта на ОИ „Старинен Пловдив” не е обявен конкурс за уредник на Античния театър?

-       Това не е конкурсна длъжност. Някой ме попита: Как така изведнъж назначихте този човек? Ние търсим  повече от една година човек за уредник на Античния театър! Това е един от стратегическите обекти в Пловдив и България – а той няма от години уредник. А това е недопустимо. Човекът е бил диджей на свободна практика – не виждам нищо лошо в това. 

-       Досега за Античния театър се грижеше Запрян Деликостов. Той не беше ли също на длъжността уредник?

-       Той е със средно образование и не беше уредник. Той бе обслужващ събитията. Ще продължи да работи това на Античния театър.

-       Диджеят може и да има образование, но снимките му в социалните мрежи, ако са негови, са много просташки, алармират читатели.

-       Човекът има образование за тази работа, притежава и техническа квалификация, която е много подходяща. На този обект се извършва много техническа работа. Това си вижда при големи събития. Сцената не е малка – там се монтира много техника. Човекът за тази длъжност трябва да има и техническа грамотност. 

-       Колко подчинени ще има Григор Чолаков?

-       Той няма подчинени - той е подчинен на ръководител на отдел. Самият той е подчинен. Структурата е такава – има директор, заместник директор, а след това и ръководител на отдел, който е ръководител на уредниците.

На Античния театър имам културно-информационен център. От него може да отидете в самия обект, но и да си купите билет за събитие или друг наш обект – някоя от къщите. На Античния има чистачки и общинска охрана. Те не са подчинени на г-н Чолаков.

Той е отговорник на обекта и в случай, че има пропуски, ние ще търсим отговорност от него. Той може да прави препоръки за организацията на работа, а директорът преценява, говори със заместниците си и може да приеме. 

-       И за този софиянец ли ще търсим сега общинско жилище?

-       Където иска да живее! Аз не раздавам и не се занимавам с жилища. Той започна работа още в понеделник. 

Богомил Грозев бе назначен без конкурс за директор на ОИ "Старинен Пловдив" от края на февруари миналата година. Преди това бе журналист в NOVA телевизия. Завършил е инженерна специалност в София. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?