49

Атанас Узунов: Всеки ден съм зает по 12 часа, не съм искал голяма заплата

- Г-н Узунов, областният управител оспорва решението за новите възнаграждения на общинските съветници. Какво е Вашето мнение?

- Ако е допуснато нарушение на нормативните документи, ние сме длъжни да се съобразим със становището на областния управител.

- Вашата заплата е увеличена на 4400 лева. Това не е ли прекалено високо възнаграждение, като се има предвид, че заплатата на кмета Костадин Димитров е 5500 лева, а той носи много по-голяма отговорност?

- Не съм карал съветниците да ми гласуват такава заплата, нито съм ги молил, нито съм искал. Такива са нормативните документи. В Правилника за работа на Общинския съвет е записано, че председател получава 80% от заплатата на кмета. Това условие не е променено и въз основа на него е формирано и възнаграждението на председателя. Много или малко - всеки преценява според своите виждания. Като се сложат данъци и удръжки, парите на практика са по-малко - три минимални работни заплати.

Аз не се интересувам какви заплати се взимат в Областната администрация, нито ме вълнува колко взима областният управител. Така съм възпитан - не питам колко пари имат другите хора. Избран съм да защитавам общинските съветници като част от тях.

- Работата на председателя на Общинския съвет много ли е?

- А вие как смятате?

- Смятам, че не сте натоварен особено.

- Знаете ли, че повече от 12 часа съм зает и нямам време да легна. За всяко мероприятие, което се провежда в града и областта, имам покана и присъствам, независимо в колко часа. Да се подготвят документите, да се прочетат, да се вземе становище и да се отправят към комисии - това смятате ли, че е малко? По същата логика аз мога да кажа и за вас, че вършите по-малко работа, отколкото получавате като заплата. Или да питам как и за какво народните представители в парламента взимат по 9-10 хиляди лева. И да завиждам. Не ме интересува, гледам Общинският съвет да спазва нормативните документи. Не съм искал да ставам председател - така са преценили колегите ми. Не съм предавал никого от тях, няма и да предам.

- Г-н Узунов, впечатлена съм от това колко гладко водите сесиите. За мен беше голяма изненада, че се справяте на председателския пост.

- За мен беше голяма изненада, че ме избраха. Аз съм спортен човек, обичам правотата и предизвикателствата, но не съм очаквал, че ще предложат моята кандидатура и ще ме изберат.

В първия момент исках да дам самоотвод, но това щеше да означава да предам партията, която ме е издигнала. Не мога да го направя. А и видяхме какво стана в столичния Общински съвет. През 12-те години, откакто съм съветник, никога не съм се карал нито с опозицията, нито с нашите, приятелски общувам с хората и добре се разбирам, макар че може да дойде момент, когато да влезем в словесен спор.

Докато се запозная с работата на администрацията на Общинския съвет, мислех като вас - какво ли толкова правят служителите. Оказа се, че не е така. На всеки 3 минути идва някакъв документ от Голяма община, обикновени граждани, институции и трябва да им обърнеш внимание. Не е лесно да се занимаваш със седем политически партии и да намираш общ език. Затова премислям нещата, преди да реагирам. А за възнагражденията ще приема всичко, каквото общинските съветници решат. 

Оцени новината

Оцени новината
3.3/5 от 7 оценки
3.3/5 от 7 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
19 коментара
безсрамни партийни калинки

безсрамни партийни калинки

05.03.2024 | 15:52

Като не искате голяма заплата, защо гласувахте за нея? Не ви ли е срам от хората? Близо 1 милион българи работят на минимална заплата!

Отговори
2 0
Да ама не

Да ама не

04.03.2024 | 09:09

След като не искаш голяма заплата напусни бе

Отговори
3 0
Орлин

Орлин

02.03.2024 | 17:49

Тоя няма работен ден. Подкупен съдия

Отговори
5 0
Lessa

Lessa

02.03.2024 | 01:41

>>> Горещи момичета ви очакват на - - - Sexy18.pw

Отговори
1 0
12 часа?

12 часа?

01.03.2024 | 02:31

Тоя не е работил 12 часа през живота си. Шуробаджанашката система функционира перфектно. Ритнитопковците са на почет.

Отговори
16 0
Наско

Наско

01.03.2024 | 00:34

Исках да гласувам ама нямах желание.

Отговори
13 0
Срам

Срам

29.02.2024 | 14:30

Срамно е такива "работари" да са в управлението на града ни. Това ли са "капацитетите" на ГРОБ? Нека не се учудваме, че града е в това окаяно състояние. Но за ГРОБ и Боко Шарлатанина по-важно е да има постъпления на шкафа! Пък града - майната му - каквото - такова! Позор! Какъв потенциал има 'Кумът" - Нулев! Жалко за хубавия ни град!

Отговори
16 3
Пипи

Пипи

29.02.2024 | 10:43

Добре ,че си кум на Стоичков,иначе щеше да видиш общински съвет или партия!!!

Отговори
21 4
Петко

Петко

29.02.2024 | 10:39

Този вода потен не е пил,преработил се ,от софра на софра.Аман само спортисти недоучени ,недоразумения ни командват,пък и нахални искат по 3000лв. заплата,за нищоправене.Ало,работете без пари,за полза роду!!!

Отговори
21 3
АСАН

АСАН

29.02.2024 | 10:01

Ох, миличкия.... Жив да го ожалиш. Не бил ги молил. А на колко хранилки още си, молил ли си?

Отговори
23 2
Гражданин

Гражданин

29.02.2024 | 12:10

И за служебната кола не си ги молил.Само посочи коя искаш.Не е лесно по цял ден от софра на Софра.

Отговори
23 3

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?