46

Алена пред "Марица": Защо жена да не стане кмет на Пловдив?

След като в последния брой на“Марица Уикенд“ за 2022 г. астроложката Светлана Тилкова-Алена разкри пред читателите ни какво ни очаква в Годината на Водния заек, днес с нейна помощ поглеждаме в бъдещето на Пловдив, България и Европа.

 

- Г-жо Тилкова, ще ходим ли на предсрочни парламентарни избори през 2023 г.? Очаква ли ни драстична промяна в управлението на страната?

- Ако под драстична промяна се разбира България от парламентарна република да тръгне към конституционни промени, за да стане президентска, отдавна написах, че такъв астрологичен шанс на хоризонта не се задава, въпреки че в един от хороскопите на президента тези негови въжделения са видими.

Дали ще ходим на предсрочни избори? Сега отговорът е ясен на всички. Ще ходим, като пукне първа пролет. Отговор на този въпрос дадох още на 10 юли и той не беше дали ще има предсрочни избори през 2023-а, а колко пъти ще ходим до урните.

Да припомня, в композитните звездни карти на два от последните предсрочни вота съществуват аспекти, които категорично говорят за поредица управления на служебни правителства, без значение от техния състав, докато се създаде нов, стабилен кабинет. Дали това ще се случи към края на 2023-а или след началото на 2024 г., ще ни покажат мартенските предсрочни избори.

Тъй че въпросът с предсрочните избори е не дали ще има, а дали ще бъдат един или два пъти през 2023 г. Отхвърлиха гласуването на правителството на ГЕРБ-СДС. Денят 14.12.2022 г. е носител на двойна вибрация на негативни промени. Причината за това мое твърдение е, че Слънцето в Стрелец поражда изстрели в мрака, без размисъл и с озлобление, а асцедента в Риби е на меланхолия и желание бързо да приключи и тази задача на 48-ото НС. Цели шест планети са в земни знаци - материални стремежи и желание за лично облагодетелстване, но и за негативна карма за меркантилните заради Лунния възел в дома на парите и в Телец.

- Очертава ли се успешна 2023  година за Пловдив? Ще се развиват ли успешно важните за  града  проекти - пробивът  под Централна гара, транспортният възел на мястото на Бетонния мост?

- Нито като икономист, нито като астролог, нито като психоаналитик мога да отговоря конкретно на този въпрос. Мога да дам глобален астрологичен отговор като следствие от годината, в която навлизаме, годината на Нептун с вибрация 7, година на преосмисляне на ценностите, на осъзнаване на грешките, но и на изолация и дори застой, след като през 2021-ва, година на глобална промяна, предприетите или неосъществените действия са обрекли тези важни проекти за града на застой, който е продължил и през 2022 г. 

Годината на глобална промяна е белязала не само Пловдив, а и цялата държава с липсата на позитивни резултати, липса на пари, негативни промени, вече и привнесени в България заради войната в Украйна. За това развитие предупредих и писах още през есента на 2020 г., но в псевдореволюционната жълтопаветна еуфория никой не ме чу. Сега, искаме или не, така ще бъде в най-добрия случай още две години, в най-лошия - до 2030-а. Каквото за държавата, това и за Пловдив.

- Ще има ли нов кмет Пловдив на местните избори идната есен? Може ли да имаме кмет жена?

- Защо Пловдив да няма кмет жена?! София се промени неузнаваемо под управлението на Йорданка Фандъкова, първата жена кмет на София и най-дълго управлявалият кмет на столицата. До местните избори е далече. Дали Пловдив ще има нов кмет или не, ще ни покаже все още неизвестната дата на изборния ден, която не бих се изненадала, ако съвпадне с поредните предсрочни избори за годината и станат известни имената на кандидатите за градоначалници в цяла България.

- Ще успеем ли да се подготвим за влизане в Еврозоната или приемането на еврото ще се отложи за неопределено време, както стана с Шенген?  

- Ние сме готови отдавна за членство в Еврозоната. В това отношение и България, и ЕС са на едно мнение. Вече е факт очакваният отказ на Австрия и Нидерландия да ни подкрепят за Шенген. Противопоставянето на Нидерландия официално е свързано с упрек за неовладяната организирана престъпност в България, сякаш в Европа е овладяна и всеки престъпник полицай го дебне. Аз обаче си мисля, изчислявайки определени дати и без да натрапвам на никого моето мнение, че истинският проблем се корени в липсващи права на преминалите под дъгата, към които българското общество има изявена нетърпимост за разлика от Нидерландия и от нейния министър-председател Рюте. За Австрия - благодарение на Радев и с омразния на австрийците Петков, ги заляхме с мигранти.  Да не забравяме, че мълчанието на Радев, когато стана ясно, че любимият му тогава Кирил Петков, на когото беше поверил ролята на първи изчегъртващ ГЕРБ и Борисов от властта, е нарушил конституцията и измамил за двойното си гражданство, се тълкува извън България като корупция на най-високо ниво.

А що се отнася до липсващо върховенство на закона в България, прави са си хората, ама как да ги накараш да разберат пустите му европейци, че „за кокошка няма прошка, а за милиони няма закони“ е местното разбиране за върховенство на закона.

Отказът да бъде приета сега България в Шенген е на двойна кармична разплата за родината ни, което означава, че причината, освен законодателството в България, трябва да я търсим не само при Радев и Петков, но и при Борисов, при това и в личен план.

- Ще има ли Турция нов президент след изборите идното лято? Ще продължи ли Реджеп Ердоган да управлява или ще слезе от сцената след 20 години начело?

- Много е рано за такъв въпрос, доколкото ще правя изчисления, каквито не са ми искани. Не знаем колко ще са претендентите за президентския пост, нито датите им на раждане. А и поради каква причина Ердоган да не продължи да управлява? Ако ще е заради противопоставянето дали има право да се кандидатира, защото ще му е трети мандат според опозициятаQ или ще е втори, след като Турция премина от парламентарно към президентско управление, отговорът е по-скоро ясен и е на страната на сегашното управление.

- Ще донесе ли 2023 г. край на войната в Украйна? Има ли опасност от разрастване на военните действия, включване на НАТО в конфликта например? 

- Дай Боже, да не се разрасне конфликтът. Прекалено много са неизвестните като дати и часове на бъдещи действия, за да мога да направя астрологично тълкуване. Надявам се, че след руската ракета, паднала в Полша и убила двама души, която се оказа украинска, предполагам изстреляна по погрешка в обратна на правилната посока, всички заинтересовани страни, помагащи на Украйна, ще бъдат много по-внимателни в думи и действия.

Поради каква причина войната да спре? Да, Русия окупира и си взе земята, която й е нужна, но след като е предизвикана от САЩ, Европа и Великобритания чрез санкциите и военната помощ за Украйна, употребена за полигон, на който се проверяват стратегии и се изпитват оръжия в реални условия, няма как да отстъпи, преди да постигне крайната победа по начина, по който го разбира. Дори и с цената на много жертви и с десетилетия последващо страдание за народа на Русия.

- Може ли да очакваме сериозно разклащане в Украйна и Русия? Ще оцелее ли на поста руският президент Владимир Путин?

- А защо да не оцелее? В европейските държави информацията за войната е едностранна, което не е изненада, цензурата е повсеместна. И когато живеехме зад желязната завеса, беше същото, но с обратен знак. Сега Русия е агресорът, но предизвикан агресор.

 В астрологичната си прогноза през февруари 2014 г., преди осем години, бях категорична и написах, че война между Русия и Украйна ще има, много кръв ще се пролее и Украйна няма да запази територията си, дори е възможен разпад на държавата. 

На 28 февруари 2022 г=, четири дни след нахлуването на Русия в Украйна, предупредих за няколко неща. Първото е, че в рождения хороскоп на Владимир Путин Хирон е Козирог, което означава, че той като световен лидер е способен в нечакан за всички миг да предизвика световен проблем дори и ако привидно е тръгнал от местен конфликт. Така доказва на всички, че той е големият играч, и въпреки противопоставянето на Западния свят, нещата ще се случват, както ги е планирал.

Тази война щеше да е приключила отдавна, не по-късно от юли 2022 г. и щяха да са спасени десетки хиляди животи от двете страни, ако Западът не беше давал и не продължава да дава оръжия на Украйна, която, в края на краищата, ще загуби войната.

В същото си тълкуване написах, че неприятностите за Путин предстоят и тепърва ще жъне плодовете на емоционалната, но негативна карма, която сътвори на себе си, но и на Русия, обричайки държавата и народа на много изпитания и страдания за дълъг период от време. Написах, че е сгрешил в очакванията си, и негативните резултати скоро ще са факт и те ще повлияят не само него, но и на хората от потърпевшите държави, включително и европейските. Горчива победа ще е тази за Русия, но по-големият губещ ще са европейските граждани и ЕС.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
БГ-медиите: истината вече няма абсолютно никакво значение

БГ-медиите: истината вече няма абсолютно никакво значение

09.01.2023 | 06:20

Все по-истеричен тон, токсично говорене: българските медии решително са обърнали гръб на реалния свят и се опитват да го заместят с отровен двойник. Коментар на Евгений Дайнов: За около две-три седмици престанах да си причинявам „големите“ български ТВ- и радиостанции. Просто не можех повече, физически не можех на всеки час да гледам/слушам пропагандата на поредния руски агент, газпромски съюзник, ноторен лъжец, прононсиран крадец или на съответния „-лизатор“, свеждащ чужди мисли с месиански плам срещу някое и друго Порше. Не знам дали някога са ви обгазявали с противотанкова димка, но точно това чувство си припомних в предколедната седмица. Запуших отворите на този медиен дим и изплувах към чистия въздух, в който битуват истински големите световни медии. В продължение на няколко седмици заживях в реалния свят и научих страшно много неща. Оня ден реших да се потопя обратно в тукашната отрова, за да видя какво се е случвало. Истината вeче няма никакво значение Видях - нищо. Пред погледа ми дефилираха все същите удивително грозни типажи, продължаващи да говорят удивително грозните си неща, страховито въртейки очи. Като се вгледах, обаче, видях и нещо ново: докато ме е нямало са вдигнали интензитета с още едно ниво нагоре. Истината вече няма абсолютно никакво значение и към нея не се реферира дори косвено; лъжите са откровени и оголени. Първите неща, които чух, бяха: не Газпром е спрял газа за България, а Кирил Петков; нито една стотинка на българския данъкоплатец не е отишъл за строежа на „Руски поток“; извън жълтите павета нямало хляб; нито един лев не бил откраднат от магистрала Хемус; служебното правителство било свалило цената на бензина. По-нататък разбрах, че в Пловдив ГЕРБ и БСП се готвят да подарят на почетния руски консул Гергов остатъците от Панаира, и че Националното радио продължава да черпи своите новини от ТАСС и РИА-Новости. Там, някъде много далеч, в реалния свят, е имало триумфална реч на Зеленски пред двете камари на американския Конгрес, която реч сериозни хора сравняват с онази на Чърчил от края на 1941 година. Там, някъде много далеч, инфлацията пада заедно с цените на газа, а икономиките растат. Пак там, някъде си, всички спират всякакъв внос на руски газ и нефт. Наистина рових, за да намеря в българските ТВ- и радио(точки) сериозни анализи на онези страни на ситуацията у нас, които разкриват, че все пак сме част от „там някъде“ и затова ставащото там се случва и тук. Имаме, например, 20 процента ръст на икономиката откак Борисов не е на власт. Нула коментар. Няма безработица. Нула коментар. Имаме най-бързия ръст на индустриално производство в ЕС. Нула коментар. Спада инфлацията и цената на газа. Нула коментар. Зеленски бил в Конгреса? Не – Путин и Шойгу били споделили мъдри мисли. Все по-истеричен тон, токсично говорене Българските медии решително са обърнали гръб на реалния свят и се опитват да го заместят с отровен двойник – както чрез подбора на „новините“ и политиците, така и чрез подбора на „-лизаторите“. Тонът става все по-истеричен, а говоренето – все по-токсично. Това е единен процес, една цялостна система от действия, която води нанякъде – има някаква собствена цел. Цялостното запознаване с водещите български медии разкрива тази цел с лекота; все пак те са вече на такова примитивно, наистина троглодитско ниво, че не прикриват с никакви елегантности цялостното намерение. А то е следното: България да бъде максимално отдалечена от европейската цивилизация и от нейните организационни носители - ЕС и НАТО; България да бъде наново обвързана, в максимално възможната в настоящата ситуация степен, с руски субекти и интереси. Оттласкването от НАТО и ЕС и влизането максимално надълбоко в орбитата на Кремъл е онова, с което се занимават политическите сили на стария ред: Румен Радев, служебното правителство, ГЕРБ, БСП, ДПС, "Възраждане", "Български възход", както и тяхната „-лизаторска“ клиентела. Медиите са впрегнати в това точно занимание, с цел постигане на точно неговите цели. Тъй като нито световната, нито дори българската ситуация позволяват реален успех на подобно начинание, говорът става все по-зъл, тембърът – все по-истеричен, а лъжите – все по-брутални. Отровен медиен пушек Ако не вярвате, направете си следния експеримент. Чуйте който и да е представител на стария ред или на „-лизаторите“ (мен в основните медии няма да ме видите, нито чуете). Задайте си наум следните въпроси: Онова, което този/тази говори, приближава ли ни или ни отдалечава от ЕС и НАТО? Онова, което този/тази говори, приближава ли ни или отдалечава от интересите на Владимир Путин? Можете да си направите и табличка, в която да нанасяте чавки в съответните квадратчета. Когато накрая теглите чертата, резултатът изобщо няма да е изненадващ. След като толкова лесно разбрах какво става, не знам дали имам силите да продължа да вдишвам отровния пушек на „големите“ български медии. Най-вероятно ще се върна към световните, където поне може да се диша. Ще видим в близките дни  

Отговори
2 1
Адриана

Адриана

08.01.2023 | 08:12

Кажи шаманке Здравка ли се казва жената

Отговори
5 0
Комина

Комина

08.01.2023 | 08:34

Не мога да кажа, но бих казала откъде е започнала...

Отговори
4 0
Хм…

Хм…

07.01.2023 | 22:34

Значи що пък жена да не стане кметица на Пловдив? Обаче трябва да е крадлива, такава е традицията.

Отговори
7 0
Изпускането явно е доста неприятно

Изпускането явно е доста неприятно

07.01.2023 | 22:33

Изпускането е доста неприятно. Сега то не ме притеснява. Суха съм. Погрижи се.

Отговори
4 0
mhm

mhm

07.01.2023 | 21:07

Деба и дъртата, изкукуригала вещица. Ходи да праиш бабуни на Боко олигофрена, б.оклук долен гарберастки!

Отговори
13 0
Кака Здравка

Кака Здравка

07.01.2023 | 19:00

Ето, и Аленка го казва - значи - ще стане!

Отговори
8 4
Дии

Дии

07.01.2023 | 18:59

Бабата е наприказвала много глупости и нищо не е казала. Намерила си е добра бизнес ниша - забаламосва хората и ги лъготи. Добре заработва, не се поти. Като има балами ще има и тарикат шмекери.

Отговори
12 3
Гошо

Гошо

07.01.2023 | 17:42

Другарко, евала че ни припомнихте старите опорки! И от мен имате 4 бона, пратете банкова сметка на лично.

Отговори
10 2
Ванко 1

Ванко 1

07.01.2023 | 17:23

Защото е вредна измамката от Комина на Ванко 1, ще опоска и занули града. Колко беше бедно и проскубано в началото, колко много усвои.

Отговори
12 1

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?