1553
Следвайте ни

Адв. Давчев: Медици гледаха турски сериал, докато синът ми умираше

viber icon

Опечаленият родител на Теодор даде интервю пред "Марица" в този непосилно за семейството  момент. Още веднъж поднасяме съболезнования!

 

- Адв. Давчев, какво е вашето становище за случилото се с Теодор?

- Случи се това, че убиха моето дете, и то именно тези лъжци, които сега твърдят, че нямат никаква вина. Имат наглостта да обвиняват нас като родители, че не говорим истината. За какво аз да не говоря истината? Какъв интерес да имам аз да злепоставям някого? Моето дете няма да го върне никой, независимо дали злепоставям някого, или не.  

- Как очаквате да се развие разследването? Посочиха ли ви конкретен срок за краен резултат?

- Прокуратурата е сезирана. Сега събират доказателства. Ще кажат чия е вината. Относно срок, това никой не може да каже. Това може да го каже по-скоро прокурорът, аз само мога да гадая.  

- Какво искате да кажете на лекарите?

- Искам да кажа, че във всяко нещо трябва да има елементарен морал. Тези хора нямат елементарен морал в стремежа си да се оневинят. Не е за това, че твърдят, че нямат вина. Всеки има право на защита. По-скоро за това, че обвиняват нас в лъжа за нещо, за което видяхме с очите си, защото детето ни издъхна пред нашите очи.

И ако не бяхме ние с майка му, той щеше да издъхне, без лекарите да знаят, защото нямаше никой в стаята. Никой! Медицинският персонал пиеше кафе, пушеше цигари и гледаше турски сериал в дежурната стая. В коя държава по време на работа персоналът гледа телевизия, а не работи?! В коя нормална държава, освен в България! Какво лъжа аз и за какво да го правя? Няма за какво да лъжа.

 - В официалната позиция на болницата се твърди, че има данни травмата на Теодор да е от катастрофа и че твърде късно е потърсена лекарска помощ.  

- Той бе приет с много лека травма, за наблюдение. Нямаше хематом. Лекарите отварят черепите на хората, извършват операции и ги изписват да си ходят. Моето дете, за което на обяд ми казаха, че ще бъде изписано в понеделник, вечерта го заварих пред агония, пред смъртта.

Майка му и аз го заварихме в празна стая, без персонал. Оттам нататък експертизите ще докажат кой е прав и кой е крив. Дали ние лъжем, или тези мерзавци лъжат, които са изпратили това съобщение до медиите.

Това са мерзавци за мен, това не са хора. Да се подиграват с моята мъка и да твърдят, че аз лъжа за смъртта на сина ми. Това е истината. В нашето семейство лъжци няма, няма и да има. Лъжците са другаде. Това мога да кажа. Те убиха детето ми. Тези мерзавци го убиха. Заради безотговорност, заради липса на дисциплина, заради липса на контрол, заради липса на всичко.

 - Смятате ли, че нещо ще се промени след този случай?

- Аз нямам надежда, че в тази държава нещо ще се промени в положителен аспект. Нямам никаква надежда, казвам ви. Това са закоравели хора, които виждат само пътеки и пари, пътеки и пари. 25 години ние правим реформа в здравеопазването. Ето това е резултатът от реформата - пълната безотговорност. Това е самата истина.

 

Адв. Йордан Давчев е роден през 1953 г. в пловдивското село Югово. Завършва СУ "Св. Климент Охридски" през 1979 г. със специалност "Право". Година по-късно става стажант-съдия в Окръжния съд. В периода от 1983 до 1992 г. минава през различни постове в Районната прокуратура - от младши прокурор до районен прокурор на Пловдив. До 2004 г. е част от Адвокатската колегия в града под тепетата. От юни 2004 г. ръководи следствения отдел. След това е адвокат на свободна практика и се превръща в един от най-добрите по наказателно право.

 

Кървавата Ваня сред клиентите на топюриста

 

Адв. Йордан Давчев е демонстрирал уменията си по наказателно право в много знакови дела в пловдивския съд. Той е защитник на Петър Маринашки, който е изправен пред магистратите заради зверската катастрофа до Кадиево, при която загинаха двама младежи - Тодор Бараков и Виктор Василев. Маринашки е бил зад волана, а почернените родители искат максимално наказание. 

Друго знаково дело е това за двойното убийство в "Гагарин". На 26 ноември 2019-а в склад на ул. „Борба“ Йордан Таков застреля двамата си съдружници - баща и син Васил и Христо Ботеви. Таков е поверил защитата си на адв. Давчев. 

Сред случаите с висок обществен интерес, в които Давчев произнася защитните си пледоарии, са тези с подсъдими Сашо Илиев, който ослепи бивш пловдивски следовател, Григор Милчев - бивш инспектор от БАБХ, обвинен във взимането на подкуп, Александрина Георгиева - бивша служителка на НОИ, бившият главен архитект на Асеновград Костадин Атанасов, проф Симеон Василев от УХТ, обвинен във взимане на подкуп от студенти за преминаване на изпит и съответно получаване на оценка. Сред клиентите на адв. Йордан Давчев попада Иванка Ройдова, която бе наречена от медиите "Кървавата Ваня". Тя бе обвинена, че е поръчала убийството на част от семейството си.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (42)

ДОК / МЕД. СЕСТРИЧКА \

ДОК / МЕД. СЕСТРИЧКА \

25.09.2021 | 02:05

ЗА МЕН ВСИЧКО МИ ИЗГЛЕЖДА ЕДНАКВО ???? на мен ми прилича на Кухня в болница голяма, цялата измама ?? в наща бълхария наричана още психиана...

Отговори
1 0
Лефтеров

Лефтеров

23.09.2021 | 01:26

Съболезнования на семейството. На родителите, на двамата му сина. Но нека излязат резултатите от проверката. Малко прибързано беше, сякаш това обвинение . Жалко за детето и цемейството. Покрон!

Отговори
4 5
Истината!

Истината!

22.09.2021 | 19:06

Много тъжно е събитието! Явно Господ така е решил ,а защо?! Само той знае!!! Всеки да си направи сметка и отговор!

Отговори
10 1
Док

Док

22.09.2021 | 17:08

Може ли да пресметнете бялата мафия колко милиарда прибира днес от тестове

Отговори
8 10
Сериала

Сериала

22.09.2021 | 16:53

Стига си хленчел ве Давчев, турския сериал го правиш ти.Няма медия където не са изсра.Говориш за морал, а морално ли беше че деца по на 18г. ги държахте 9 месеца в ареста като кучета за 5 гр. марихуана.В коя нормална държава го има това а ти беше шеф на следствието тогава.Тръгнал лекарите съди. Я по добре кажи цялата истина как и кога е станоло това със сина ти, че ми се струва нещо май прикриваш.

Отговори
17 7
ЕЙ ГНОМ НЕДО--КЛАТЕН!

ЕЙ ГНОМ НЕДО--КЛАТЕН!

22.09.2021 | 16:55

щО НЕ СЕ НАВРЕШ НА МАЙКА ТИ В МИРИЗЛИВАТА.......................човешки отпадък си ти кучешко изпражнение

Отговори
3 11
Съдия - арбитър

Съдия - арбитър

22.09.2021 | 18:02

Гадно ли ти е адвокатско мекере, никой не ви обича и когато взимате пари издавайте касова бележка че НАП не спи нещастник.

Отговори
11 4
болна система

болна система

22.09.2021 | 15:18

Болната ни здравна система погуби много хора. От незаинтересованост, от безхаберие, от некадърност. Но най-вече - от алчност. Системата ни е такава, че бизнесът и източването на милиони от Здравната каса са най-важни. И тези проблеми ще се задълбочават! В държава, в която прокуратурата и правосъдието работят само по политическа поръчка, нищо няма да се оправи!

Отговори
20 0
ИСТИНАТА-ПЛАЩАИТЕ СИ ЗДРАВНИТЕ ОСИГОРОВКИ В ТУРЦИЯ

ИСТИНАТА-ПЛАЩАИТЕ СИ ЗДРАВНИТЕ ОСИГОРОВКИ В ТУРЦИЯ

22.09.2021 | 14:47

ГОСПОД СИ ЗНАЕ РАБОТАТА--ДА СИ ПРИПОМНИ АДВОКАТА КОЛКО ПРЕСТЪПНИЦИ Е ИЗМЪКВАЛ ЗАЩОТО СА МУ ПЛАЩАЛИ ДОБРЕ---СЕГА ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО--ПРОСТО НЯМА СМИСЪЛ ОТ КОМЕНТАР С ПОДОБНА КАРТИНА СЕ Е ЗБЛЪСВАЛ ПОЧТИ ВСЕКИ--НО НЕ СА ВИНОВНИ ДОКТОРИТЕ КОИТО ГИ ПРЕВЪРНАХА В ТЪРГВЦИ-И МЕД СЕСТРИТЕ КОИТО СА ПРЕВЪРНАТИ В СКРИТИ ПРОСТИТУТКИ--ЗАПЛАТИТЕ ИМ СА ОБИДНО НИСКИ--ВИЕ ЩЕ РАБОТИТЕ ЛИ ЗА 600 ЛЕВА КАТО ПЛАЩАТЕ ЗА КВАРТИРА ИЛИ ТРАНСПОРТ НАЙ-МАЛКО ПО 200 НА МЕСЕЦ???--ИМА САМО ЕДНИ ВИНОВНИЦИ-И ТОВА СА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ОТ ПРЕХОДА--КАТО СЕ СТИГНЕ И ДО БОЙКО БОРИСОВ--НЕМОЖЕ В СОФИЯ ДА ИМА 14 ЛИНЕЙКИ-А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ДА СЕ ДАВАТ МИЛИАРДИ ЗА АСФАЛТ--ЗА ДА ИМА ЕДНА ДЪРЖАВА-ПЪРВО ТРЯБВА ДА ИМА АРМИЯ--ВТОРО ЖЕНИ КОИТО ДА РАЖДАТ-А ТЕ СА ИЗПРАТЕНИ СЛУГИНИ И ПРОСТИТУТКИ ПО СВЕТА И ТРЕТО--ТРЯБВА ДА ИМА ЛИНЕЙКИ ДОСТАТЪЧНО И ДОКТОРИ С ВИСОКИ ЗАПЛАТИ--ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТОВА ГО НЯМА А СПЕЦИАЛИСТИТЕ НИ СА ИЗГОНЕНИ В ЧУЖБИНА--А ОЩЕ ПО-ЛОШОТО Е ЧЕ НЯМАМЕ И ПРАВОСЪДИЕ КАКТО И СПРАВЕДЛИВОСТ--ИЗХОДЪТ Е ПЛАЩАЙТЕ СИ ЗДРАВНИТЕ В ТУРЦИЯ--ХОРАТА ОТТАМ ЩЕ ВИ ВЗИМАТ С ЛИНЕЙКИ И ЩЕ ВИ ЛЕКУВАТ ПО-КАЧЕСТВЕНО

Отговори
19 6
Дак

Дак

22.09.2021 | 15:35

Неграмотник

Отговори
1 8
...

...

22.09.2021 | 14:19

В това отделение има на смяна по един лекар, една сестра и двама санитари на 50 души, за какви сериали, кафета и цигари говориш ?!? Там хората не могат да седнат за минута дори! Изключително обидно е да се дава трибуна на едностранни твърдения, които са не абсурдни, а нелепи!

Отговори
18 21
Док

Док

22.09.2021 | 14:44

Докторе засрами се бе

Отговори
11 9
мед. сестричка - яка пчеличка

мед. сестричка - яка пчеличка

25.09.2021 | 01:58

ей Док к'во става навия ? ;--)

Отговори
0 0
За Тони Михайлов.

За Тони Михайлов.

22.09.2021 | 14:16

Едни истински репортер пита кога и как е получена травмата, а не задава удобни въпроси на този повече от съмнителен господин със много съмнителни и неморални и незаконни действия в миналото и настоящето. Това ли ви е нивото Михайлов?

Отговори
23 8
под наблюдение

под наблюдение

22.09.2021 | 14:14

Само да вметна, че под наблюдение не означава докторите да висят на главата на някого. Те си минават прези определение часове, а в останалото време ако имаш нужда от помощ натискаш бутона и до 5 минути идват сестрите. Като натиснеш бутона в коридола пред вратата има лампа, която свети в червено докато не дойде медицинско лице и да го загаси с друго копче.

Отговори
18 13
ЕЙ, ОТВОРКО

ЕЙ, ОТВОРКО

22.09.2021 | 15:12

СТАВА ДУМА ЗА МОЗЪЧНО-ЧЕРЕПНА ТРАВМА!!!!!!! КВИ КОПЧЕТА, КВИ ПЕТ ЛЕВА! НА ДРУГИЯ ДЕН ЩЕ ГО ИЗПИСВАТ, А ТОЙ УМРЯ!! ЗАВРИ СИ КОПЧЕТАТА И ЛАМПИТЕ ..............

Отговори
11 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?