С празник на площада отбелязваме Деня на оралното здраве

Световният ден на оралното здраве - 20 март, ще бъде отбелязан днес в Пловдив. Това съобщиха неговите организатори от националното ръководство на Българския зъболекарски съюз и неговата Регионална колегия в града под тепетата. Празникът от 11.00 до 13.00 часа ще бъде на сцената пред площад „Стефан Стамболов"  под мотото "Здравето на устата е култура" с игри, забави и награди за малки, големи и пораснали деца. След това програмата ще продължи с изпълнения на детски вокални групи и състави. 


 Световното мото на празника е „Здравите уста и тяло вървят ръка за ръка. Научете пациентите си как грижата за устната кухина допринася за цялостното здраве и благополучие“.

"2019 година е наистина една много специална и за нас, за България, и за град  Пловдив, който като Европейска столица на културата и фокусира  събития с широк обществен отзвук. Възможността  да организираме и проведем този празник съвместно с Община Пловдив ни дава уникалния шанс да бъдем ЗАЕДНО и “РЪКА ЗА РЪКА” - политика, култура, дентална медицина , и да даряваме  здраве, благополучие и по-добър живот, което само по себе си е важна част и от социалната политика на Община Пловдив. Ето защо и  българското мото на събитието е „Здравето е култура. Здравето на устата е култура". На събитието ще присъстват видни общественици, ще има богата програма, ще се раздават подаръци и всичко изброено, свързано с оралното здраве. Всички са поканени", се казва в съобщението на Българския зъболекарски съюз. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?