С музика и танци: Представиха програмата на ЕСК 2019 СНИМКИ

  "Заедно" е не само дума, а кауза, която пловдивчани носят в сърцето си, каза зам.-министърът на културата Амелия Гешева     Част от големия празник за 4 години от обявяването на Пловдив за Европейска столица на културата за 2019 година бе и представянето на програмата за идния календар.

Официалната церемония в Драматичния театър откриха кметът на града инж. Иван Тотев, Амелия  Гешева зам.-министър на културата, Кирил Велчев изпълнителен директор на фондация „Пловдив 2019“. Тотев заяви, че следващата година ще е годината на Пловдив и всички ще говорят за него. Амелия Гешева си спомни, че точно преди 4 години отново е валяло на този ден и това е единствената прилика от тогава насам. „Защото „Заедно“ е не само дума, а кауза, която носят пловдивчани в сърцето си“, завърши Гешева. Думата имаше и Кирил Велчев, който каза, че през 2019 година всички ние ще се чувстваме не само граждани, но и домакини. Той изказа благодарностите си към всички участващи в подготовката и реализирането на събитията.


Основните събития за идния календар представи артистичният директор на "Пловдив 2019" Светлана Куюмджиева, а акцентите по месеци изброиха всички от екипа на фондацията във видеоклип.

Програмата е разделена в няколко платформи „Сливане“, „Трансформиране“, „Възраждане“, „Релаксиране“. В „Сливане“ влизат проектите „Махала“, „РегионалЕ“, „Красавицата и Изтока“. В „Трансформиране“ са „Градски мечти“, „Река на въображението“, „Образовай (се)“. Във „Възраждане“ „Културата срещу хората“, „Изкуство за забравеното бъдеще“ и „Машина на времето“. В „Релаксиране“ са подготвени фестивалът Opera Open, рок фестът Hills of Rock, Пловдив Джаз Фест, Айляк парад, Moove Week, Младежки симфоничен оркестър Прогресив, паневритмията и учението на Петър Дънов.

По време на музикалните изпълнения на голям екран се прожектираха кадри на различни проекти през годините. В кадрите се показаха и проблемите на града като изгорелите тютюневи складове, кино „Космос“.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?