Подай сигнал

С фотосесия и книга събират пари за Мими

Слънчевото момиче, родено със Синдром на Даун, се нуждае от 300 000 евро за лечение и на онкозаболяване

България

от Елица Кандева 1062 прегледа 0

С фотосесия на малчугани и детска книга за всекиго от тях в събота пловдивчани ще събират средства за лечение на малката Мими.

Слънчевото момиченце от София е родено със Синром на Даун. През декември 2017 г, точно преди да навърши 5 години, му е поставена диагноза остра лимфобластна Б-клетъчна левкемия. След три проведени курса на химиотерапия и година и половина битка с болестта родителите на Мими чуват най-страшното – детето има рецидив.

От Университетска детска болница във Вюрцбург семейството е получило предложение за лечение, което обаче струва 310 000 евро – за химиотерапия и трансплантация на стволови клетки.

Родителите вече са разкрили дарителска сметка и се надяват на помощ от хора с добри сърца. Усилията им подкрепя и кампанията "Да подарим усмивка на Мими". Тя се осъществява с помощта на ателието на фотографа Йоанна Георгиева и книжарница "При Разказвача на приказки”. Чрез две от най-обичайните от децата неща - детска книга и снимки, запечатали детската усмивка, те опитват да привлекат хора, които са съпричастни, и да обединят усилията им в помощ на болното дете.

Акцията стартира в на 15 юни от 10 часа в Цар Симеонова градина, до Пеещите фонтани, от страната на Народна библиотека" Иван Вазов ". Всяко дете, което се включи, ще позира за благотворителна фотосесия . Постъпилите средства – 8 лева за 10 обработени кадри и 12 лева – за 20 снимки, ще са изцяло за Мими. Фотосите ще заснеме без никакъв хонорар за себе си младата фотографка Ани Георгиева.

А за всяко семейство с дете, което се включи в благотворителната кампания, инициативата за насърчаване на детското четене" Разказвачът на приказки представя… " ще дари детска книга от поредицата "Моята първа приказка" на издателство "ПАН".

От старта на кампанията до момента семейството е събрало 180 000 евро, остава да намери остатъка от нужната сума – 130 000 евро.

Междувременно състоянието на детето се влошава заради странични ефекти на провежданите терапии. Как се чувства то и как върви набирането на средства може да се проследи във Фейсбук страницата "Заедно за слънчо Мими" - https://www.facebook.com/helpslunchomimi/.

Дарителската сметка за лечението на детето е:

BG34RZBB91551007617418
Bic:RZBBBGSF
Райфайзен банк
София
Мария Иванова Иванова

Pay Pal: espisfpp@gmail.com

Коментари


Влошава се, защото немогат да и помогнат адекватно в Бг.

Междувременно състоянието на детето се влошава заради провежданите терапии.