Подай сигнал

Рускинята Ерика Андреева спечели „Plovdiv cup“

Спорт

от Екип Марица 188 прегледа 0

Шампионката Ерика Андреева бе наградена от двукратния олимпийски шампион на кану Николай Бухалов

Рускинята Ерика Андреева спечели 15-ото издание на международния турнир по тенис за юноши и девойки до 18 г. „Plovdiv cup“. Във финала тя победи с 6:2, 6:3 за час и 23 минути представителката на Украйна Виктория Петренко.

Двубоят между двете състезателки започна оспорвано пред зрителите, изпълнили трибуните на кортовете на ТК Локомотив в Пловдив. Бързо обаче поставената под №13 в турнира Ерика Андреева, заемаща 246-о място в световната ранглиста, наложи превъзходството си и спечели първия сет. Във втората част на мача Виктория Петренко, поставена под № 27 в основната схема на турнира и заемаша 127 място в листата на ITF, успя да намали преднината на своята съперничка до 3:4. Рускинята обаче се мобилизира и спечели втория сет, а с него и крайната победа.

Шампионката Ерика Андреева бе наградена от двукратния олимпийски шампион на кану Николай Бухалов, а финалистката - от председателя на домакините от ТК Локомотив (Пд) и вицепрезидент на Българската федерация по тенис д-р Георги Крумов.

При юношите вчера французинът Артур Казу спечели титлата, побеждавайки във финала с 4:6 6:3, 6:2 датчанина Холгер Витус Руни.

Турнирът е от втора категория на календара на ITF и за девета поредна година се провежда с подкрепата на верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал“ в Пловдив и на техния собственик - пловдивския предприемач доц. д-р Невен Енчев. В тазгодишното му издание, което се проведе от 14 до 21 април 2019 г., участваха 128 състезатели от 17 страни, които бяха приятно впечатлени от добрата организация на състезанието.

Коментари