Подай сигнал

Руската със спортна зала за 1 милион

Ако няма засечки в обществената поръчка, ще режат лентата до края на годината

Пловдив

от Валентина Йеремиева 1278 прегледа 0

Руската със спортна зала за 1 милион

Спортната зала на ЕГ "Иван Вазов" трябва да бъде построена максимум за 300 календарни дни. Това е едно от условията, посочени от Община Пловдив в тръжните условия на обществената поръчка за избор на изпълнител. Залата се финансира от градския бюджет, като за строително-монтажните работи са определени 1 008 640 лева без ДДС. За разлика от други обекти, които се изграждат на инженеринг, има одобрен проект и още на 14 септември 2017 г. е издадено строително разрешение.

Според проекта ще се строи самостоятелна сграда с топла връзка с училището, с комбинирано игрище за баскетбол и волейбол, съблекални и сервизни помещения. Площта е 885 кв. метра. Ще има и 199 места за зрители, от които четири за хора с увреждания.

От кандидатите се изисква в последните пет години да са изпълнили идентичен обем за зала минимум с 1110 кв. метра. От местните фирми на това условие отговаря "ГБС - Пловдив", построила "Колодрума". Офертите ще се отварят на 17 април. Ако търгът мине гладко и не бъде обжалван, учениците от Руската гимназия ще могат още в късна есен да играят физическо в новата зала.

Руската със спортна зала за 1 милион

Коментари