Подай сигнал

Русия прибави 7 нови острова към територията си

Видео

от Марица вест. 10347 прегледа 0

Русия прибави 7 нови острова към територията си

Най-новите допълнения към руските територии в Северния ледовит океан бяха забелязани на последните сателитни снимки на северните морски граници на страната, пише Блиц.

Океанографите от руския Северен флот планират експедиция, за да потвърдят съществуването на нови острови, открити на сателитни снимки на архипелага "Нова Земя" в Северния ледовит океан, заяви представителят на флота Алексей Корнис. Експедицията ще тръгне през август или септември тази година.

Корнис обясни, че новите острови се формират най-вече поради разтопяването на ледниците, покриващи повечето арктически архипелази. Следи за съществуването на новообразуваните шест или седем острова идват не само от сателитните снимки, но и от данни, получени от други експедиции. Въпреки това, тяхното съществуване може да бъде потвърдено само от отделен екип от океанографи, който трябва да отиде на място и да проучи тези острови.

"Първо трябва да знаем, че това са твърди, постоянни обекти, а не само части от ледник", каза той.

Арктическият регион е важен за Русия, като Москва се бори в ООН за правото да разшири границите на континенталния шелф, за да спечели площ от 1,2 милиона квадратни километра, която според някои оценки може да съдържа до 5 милиарда еквивалента тона петрол. Подкомисията на ООН по въпроса реши през април 2019 година, че географски въпросната област принадлежи на Русия, като по този начин увеличава шансовете за успех.

Коментари


Горна Волта(днес Буркина Фасо) с ракети - така Р.Рейгън нарече някогашния СССР. Империя от над 17млн.кв.км. с наличност от почти цялата Менделеева таблица на тази огромна площ, предпочита да ги изнася в суров вид. Цялата им технология отива за военни цели и космически изследвания(тук загубиха категоричното си превъзходство от преди четвърт век)

Кума Лиса...голяма и проста.Най богатата на ресурси ,а въшкари.Все побеждават във войните ,а все победените се оправят.Най нещастната и куха нация от дебили бащици.

Каквото и да дрънкат русофобите, истината е една: " Русия е голяма и велика!!! Точка!!!!

fashisti

Явно този Купидон съвсем не е гол ,иначе нямаше да направи запада за 5-10 години едни остатъци скимтящи в ъгъла.Един гол Купидон, макар и въоръжен/ все пак 15 -20 години тахнологично пред запада, признато от дсамите техни експерти ,/ не може да прави това което прави където иска и както поиска.Така че митовета за голия, босия и прочие басни отдавна изтекоха в канала..

Лаком Гъз, кръв сере! Много алчна сган са тея Чебурашки!

Преди 30 години на мода беше следният виц: "Какво трябва да бъде изобразено на герба на Съветския съюз? Отговор: Купидон. Въпрос: Защо? Отговор: Защото Съветският съюз е като бог Купидон – гол като тояга, но въоръжен до зъби и вечно досаждащ със своята любов".

Да русия няма граници