Русия на крачка от осминафиналите, Колумбия влиза в Мондиала

Левандовски и Полша срещат трудното препятствие Сенегал

Русия е на т Египет е на път да си гарантира място в осминафиналите на Мондиала, ако победи тази вечер Египет. Двата тима откриват втория кръг от груповата фаза в 21.00 часа на стадион "Крестовский" в Санкт Петербург. Преди това ще се изиграят два двубоя от непредвидимата група Н от 15.00 и 18.00 часа. Русия започна по мечтан начин шампионата след убедителна победа с 5:0 срещу Саудитска Арабия. Азиатците се очертават като аутсайдера в група А и не могат да бъдат мерило за качествата на домакините.

Селекционерът на Русия Станислав Черчесов вярва, че победата е вече забравена и всички играчи са изцяло фокусирани върху предстоящия сблъсък срещу Египет. "Имаме различни възможности и се надявам да изберем най-правилната. От стадиона или от първата среща вече нищо не зависи, защото срещаме друг съперник с различна тактика. Разучили сме ги добре и ще се опитаме да заложим на тези качества, които са неудобни на съперника", каза Черчесов в навечерието на двубоя.

В отсъствието на Салах селекционерът Ектор Купер беше предприел дефанзивна тактика с мисъл да измъкне точка срещу южноамериканците. Защитата на Египет обаче рухна в 90-ата минута след гола на Хосе Хименес. Сега отборът на Купер е изправен до стената, като втора загуба ще означава край на надеждите на африканците за класиране за осминафиналите. Затова и включването на Салах изглежда задължително.
"Готови сме да опазим Салах и ще го направим. Нямам никакви съмнения за това. Всеки състав има играчи, на които трябва да се обръща специално внимание. Той се отличава, но и да не забравяме, че не играем само срещу него", каза още селекционерът на Русия.

Четвъртфиналистът от преди четири години Колумбия и борбеният тим на Япония ще открият програмата за деня. В другия мач съставът на Полша, воден от голмайстора на "Байерн" Роберт Левандовски, играе със Сенегал.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?