Румяна Попова с нова песен за комита

Македонската певица Румяна Попова тези дни реализира най-новия си видеоклип на песента „Пищи, пиле“ и неговата премиера е в ефира на Телевизия Фен Фолк ТВ.

Песента е народна, като до този момент не е имала професионален звукозапис. Посветена е на българския революционер и комита Ванчо Сърбаков. Той е от региона на Кичево и е взел участие в Илинденско-Преображенското въстание от 1903 г., поясняват от кухнята на продуцентите.

Видеоклипът е заснет в най-малкия ни град - Мелник. Лентата пресъздава атмосфера на битка, в която са участвали комитите. Самата Румяна Попова е облечена като войвода и гърми с истински пищов, осигурен специално от музеен оръжейник. Останалите оръжия на комитската дружинка също са стари и автентични. Режисьор е Ненчо Касъмов, а сценарната идея е на Асен Павлов.

Във видеото участие вземат ансамбъл „Чинари“ и музиканти от с. Кавракирово, като специално място има Демир - най-добрият български зурнаджия. Аранжиментът на песента е дело на Сашко Митковски, тонрежисьор на записа е пловдивчанинът  Виктор Йорданов - Кардама.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?