Румен Христов: СДС е на дъното

СДС е в много тежка ситуация, трябва да започнем да се оттласкваме нагоре, защото сме на дъното. 

Не може да се говори за опит за преврат, ние съвсем открито казахме, че нещата се нуждаят от промяна - нямахме политики, нямахме послания, нарушена беше връзката.

Така и не е воден реален дебат по темата около плановете за явяване на избори на СДС. Г-н Лукарски открито призоваваше за консервативна коалиция с националистически партии.

Искам да говоря за десен консерватизъм, а не за консерватизъм тип националпопулизъм. Състоянието на СДС в момента по-трудно би позволило самостоятелно явяване на вота, а вариантите за коалиция са три - идейна (само с десни партии със сходен профил като ДСБ), конюнктурна (с по-голям избор на възможни партньори) и антистатукво (като СДС в началото на прехода - с леви, центристки и десни елементи).

ГЕРБ е управляваща партия, ние не участваме в управлението и по дефолт сме в опозиция, ще критикуваме всички техни стъпки, които смятаме, че са неправилни, но и ще подкрепяме тези стъпки, които са важни за страната.

Единствените, с които СДС никога няма да се коалира, са БСП и ДПС.

По-важното обаче е партията да си върне доверието на хората. Първо да направим коалиция с тези 500 000 избиратели, после ще говорим за политически коалиции.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?