Рудозем стяга карнавал за 1 април

Рудозем ще е домакин на тридневна хумористична фиеста по повод на 1 април - Деня на хумора, сатирата и забавата. Празникът започва още на 30 март, като в програмата ще участват сръбски, гръцки и родопски звезди. 

В киносалона на Дома на културата в миньорския град ще се излъчват комедийни филми. В събота в Спортната зала ще се проведе Балканско парти с хумористична програма. В него ще участват сръбските звезди Неша Маркович, оркестър "Южен вятър", гръцките изпълнители Nuro Xanthiotis и бендът, както и родопски изпълнители.

На първи април фиестата продължава с карнавално шествие, музикално-хумористична програма и фолклорно надиграване „Нека всички от сърце да тропнем заедно хорце”. Организаторите дават пълна свобода всеки да се изяви в карнавала и на сцената на хумора. В надиграването в момента тече записване за участие на танцови състави от страната. 

Празникът ще бъде гарниран и с кулинарно изложение на родопски специалитети. Гозбите ще могат да се опитат на площада пред Дома на културата. Гастрономическите успехи ще бъдат оценявани от компетентно жури в три категории,  а първенците ще получат грамоти и парични награди. /Марица.бг

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?