Подай сигнал

Розопроизводители учредяват асоциация

Бизнес зона

от Цветана Георгиева 883 прегледа 0

Розопроизводители от Подбалкана и страната се събират утре в Карлово, за да учредят свое сдружение

Розопроизводители от Подбалкана и страната се събират утре в Карлово, за да учредят свое сдружение. Намеренията на учредителите са да защитят интересите на земеделските производители, които отглеждат маслодайното цвете – емблема на страната ни.

Решението за създаване на сдружение на розопроизводителите бе взето на събрание в Карлово, в което участваха около 200 човека, които отглеждат маслодайна роза в Карловската розова долина. Те коментираха сериозни проблеми в бранша.

Тогава бе избран Инициативен комитет, който да организира учредителното събрание. В него влизат седем членове сред които Христо Николов, Илияз Местан и Весела Тракийска.

Участниците в учредителното събрание ще се съберат утре в 18.00 часа в зала „Васил Караиванов“ на община Карлово. Преди това от 16.00 часа там ще започне процедура по регистрация на учредителите.

Вече е обявен и дневния ред на събранието. Точка първа е вземане на решение за учредяване на Сдружение „Професионална Асоциация на Розопроизводителите в България” /ПАРБ/.

След това ще бъде приет устав на сдружението и ще бъдат избрани управителни органи на сдружението.

Членовете на сдружението ще плащат членски внос, неговият размер също ще бъде определен на това събрание.

Събранието ще възложи на избрания председател и на Управителния съвет да заявят сдружението за вписване в Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, воден от Агенция по вписванията.

Ще бъдат обсъдени и актуални организационни въпроси.

Коментари