Роси Пейчева подари кукер на зам.-ректора на АМТИИ за ЧРД

Проф. Костадин Бураджиев отпразнува 60-годишния си юбилей с фолклорен концерт

Кукер и три червени рози подари народната изпълнителка Росица Пейчева на зам.-ректора на АМТИИ проф. д-р Костадин Бураджиев по случай 60-годишния му юбилей. Празникът бе отбелязан с тържествен концерт  в Дома на културата "Борис Христов", озаглавен “Фолклорни видения”.

Роси бе специален гост и заяви, че дава кукера на лазарника, за да го пази от зли сили. В програмата участваха още ПФА “Добруджа” - Добрич, ФА “Тракия” - Пловдив, академичните състави на АМТИИ - Пловдив, и солисти. 


Пейчева каза, че за нея е изключителна чест да се включи в музикалното събитие, защото с проф. д-р Костадин Бураджиев я свързва дългогодишно творческо сътрудничество.

Началото е поставено с албума “Мечта”, следва “Родопска сватба”, а за три от последните си композиции с Академичния хор певицата отново се довери на проф. д-р Костадин Бураджиев.  

На юбилейния концерт на зам.-ректора на АМТИИ народната певица изпълни на живо с Академичния оркестър един от фолклорните бисери в своя репертоар - “Руске ле”, от албума “Мечта”.

Изпълнителката е изключително благодарна за тази мелодия на главен асистент д-р Данка Цветкова, дългогодишен консултант при избора на репертоар.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?