Ромска банда безчинства цяла нощ в Карловско

За една нощ циганска банда от Карлово сътвори 8 престъпления. В понеделник през нощта група от трима цигани с тартор Бирхаяд А., по прякор Хаяд, се опитали да откраднат кола, разбили я, но не успели да я задигнат.

След това разбили друга и я подкарали към село Песнопой. Там автомобилът аварирал и циганите го зарязали.

После разбили „Фолксваген“, собственост на военнослужещ. Задигнали колата и документите на собственика. В село Песнопой тримата проникнали в къща, в която спали стопаните, и откраднали 300 лв., 300 евро, три телефона, 2 лаптопа и ключовете за семейния автомобил, който също задигнали.

Потеглили към село Иван Вазово, но по пътя катастрофирали на мост и едва не се претрепали в дере. Изоставили колата и откраднали трета, също паркирана на улицата. Снощи въпросната кола е била намерена в  „Столипиново“ в Пловдив.

В Карлово са арестувани двама от бандата. Единият е непълнолетен, на 17 години, а другият на 18. В момента, в който полицейските коли на карловските ченгета спрели в махалата, тарторът Хаяд бил в комшии и видял какво се случва. Той избягал и се скрил в гората. Тази сутрин се е предал сам на полицията.

Хаяд е криминално проявен и е лежал в затвора. Той и единият от другите двама арестувани роми са братя. Тримата са арестувани. Очаква се прокуратурата да поиска 72-часова мярка за неотклонение. Бандата е разследвана от карловските ченгета за стари престъпления, основно кражби.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Калин

Калин

19.05.2020 | 11:55

Циганите да се избиват на място

Отговори
0 0
Калин

Калин

19.05.2020 | 11:54

Циганите да се избиват на място

Отговори
0 0
Гошко

Гошко

16.05.2019 | 14:51

Дайте ги на кипъреца..

Отговори
5 0
Бащицата

Бащицата

16.05.2019 | 07:56

Така е - като нема онези три неща - Б. Е. и Сръбска музика.

Отговори
4 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?