Подай сигнал

Роклята се избира по силуета

Лайфстайл

от Калина Кръстева 668 прегледа 0

Роклята се избира по силуета

Всички модни икони и дизайнери тази година наблягат не толкова на актуалните тенденции и цветове, а на съветите за правилен подбор на самата кройка. Тя трябва да отговаря на силуета на абитуриентката. Модерни са три типа визия. Първият е тип "русалка" - с гол гръб и кройка, която върви плътно по ханша и краката на дамата, като се разлива на вълни при стъпалата. Подходящ е за дами с пищни форми, но тънка талия.

Вторият е за слаби момичета - съчетание на бюстие и пола. Класиката е попроменена тази година, защото горната дреха по-къса и свършва над пъпа, в повечето случаи с дантела. Долната част е с висока талия, но между двете остават поне няколко сантиметра разстояние.

Третата визия е тип "принцеса". С нея своят звезден момент могат да получат всички абитуриентки, независимо от формата на силуета си, защото визията може да се променя. Това е типичната бална рокля с корсет и бухнала пола. Тя може да е високо на талията или свалена по-ниско, според предпочитанията на момичето.

В трендовете влиза и тенденцията дантелата да измества все по-вече камъните от украсата на тоалетите. Модерни цветове тази година ще са светлите, кремавите и тези близки до пепел от рози. Съчетанията трябва да се правят и съобразно тена на абитуриентката. Класика остават и тъмните рокли в черно - къси или дълги. При костюмите лентата се връща все по-назад с леко ретро визия. Тя обаче се комбинира добре с един ярък елемент - например брошка или кърпичка в различен цвят.

Коментари