Рок легендата Лени Кравиц смени китарата с мебели СНИМКИ

Рок легендата стана дизайнер, обзаведе къща за 38 млн. долара

След като покори музикалната сцена, Лени Кравиц реши да се пробва в дизайна. През 2003 г. той отвори своето студио Kraviz Design в Ню Йорк. И така влезе в редиците на много свои колеги - певци и артисти, които се оказват изкушени от архитектурата и дизайна.

Лени създава креативни и нестандартни мебели, досущ като неговия рок талант. Музикантът дебютира на мебелно изложение в Милано, където представи колекцията си столове - Mademoiselle за Kartell. "Случайно станах интериорен дизайнер, тъй като не успях да намеря мебели и аксесоари, които да отговарят на вкуса ми и начина ми на живот. Така започнах да ги проектирам и реализирам сам. Приятелите ми,  които идваха вкъщи, ме питаха дали могат да се сдобият със същите неща”, разказва Кравиц.   

Един от последните му проекти е тузарско имение в Лос Анджелис на стойност 38 млн. долара. Имотът се продава напълно обзаведен, така че бъдещият му собственик да може да започне с купоните веднага. Басейнът се простира в задния двор на имението. Новото е, че той е снабден с качествена аудиосистема, така че да слушате музиката на Лени Кравиц, докато плувате. Ултрамодерна система за 1.5 млн. долара отваря и затваря плъзгащите се стъклени врати - така в къщата по всяко време влиза достатъчно светлина.  

Няколко солидни произведения на изкуството, изработени от бронз и струващи 1.4 млн. долара, са наредени до кожен фотьойл, редом с препарирани пауни. Това обаче не е единственото място за почивка. В огромното фоайе на имението е инсталирана 200-инчова видеостена, аудиосистема на стойност 450 000 долара, камина и няколко дивана, проектирани като място за релакс. Перла в короната на обзавеждането обаче е уникален диван, за чийто дизайн се е погрижил лично Лени Кравиц. 

„Можете да седите или да лежите, забавно е и секси", казва Уилямс от компанията за недвижими имоти Williams & Williams пред CNBC. Кравиц и екипът му просто са „искали да създадат мебели, на които човек може и да танцува. В този дом всичко е автоматизирано - достатъчно е да се натисне един бутон и от тавана излиза телевизор. С друг бутон  се палят камините, които веднага започват да горят в различни ъгли на стаята.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?