"Родопска угодия" в Девин почерпи туристите с дълга трапеза

Първият по рода си фестивал на родопската храна "Родопска угодия" в Девин събра през уикенда внушително множество около дълга трапеза, отрупана с пататници, марудници, клин, тикълник, паниран фасул, пареник, качамак, вкусно кисело мляко, домашни сладка, чеверме.

Фестивала откри кметът на община Девин Красимир Даскалов. Той бе и председател на журито, което оцени ястията на участниците от местния ресторантьорски бранш. В комисията бяха също зам.-кметът на Девин Владимир Солаков, който е председател на сдружението на хотелиерите в родопската община, кметът на село Лозенец, Царевско Женя Генадиева и Минка Хаджиева, секретар на НЧ „Орфей 1947“ в златоградското село Ерма река.

След оценяването трапезата бързо беше опразнена от публиката, а празникът продължи с дегустации по ресторантите и механите в родопския курорт. Развихри се и веселие пред Дома на културата с гайдарския състав на Девин, певицата Миглена Бекриева и състави от Ерма река, Княжевско, Стара Загора, с. Лозенец, Чирпан, Перник, Елин Пелин.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?