Родители търсят детегледачи чрез бюрата по труда

2 заявления са подадени от семейства по проекта „Родители в заетост” през новия разширен прием, който започна от 21 януари и е до 28 февруари. Това казаха от регионалната служба по заетостта в  Хасково.

107 родители от областта са кандидатствали в предишната процедура, 43 от тях са  одобрени. 101 жени са изявили желание да бъдат детегледачки. Одобрени са 74, сключените договори са 39.

По време на новия прием право да подават заявления по проекта имат родители на деца до 12 години. Включени са няколко групи.

Първата е за родители, чиито деца са до 5-годишна възраст, незаписани в детска ясла или градина, които имат осигурено работно място по трудово правоотношение или са самоосигуряващи се лица, но към момента полагат грижа за децата си и не са се върнали на работа.

Многодетни родители на деца до 12 години, които са се върнали на работните си места, и децата посещават ясли или градини, както и училище, също могат да подават заявления.

Другата група са безработни, регистрирани в бюрото по труда, които имат деца до 5-годишна възраст, незаписани в ясла или градина. В това число са и многодетните родители на деца до 12-годишна възраст, посещаващи детски заведения и школа.

Бюрата по труда ще продължат да извършат подбор сред регистрираните безработни лица за детегледачи, като ги насочват за одобрение от родителите.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?