Подай сигнал

Рисуваме мечтите си за Пловдив на Главната

Култура

от Габриела Лазарова 303 прегледа 0

Работилницата ще се проведе в пространството около стълбите на Каменица

Всеки ще може да нарисува Пловдив такъв, какъвто го вижда в мечтите си. Работилницата ще се проведе на 18 май от 11 часа на ​главната улица. Проектът цели да забавлява деца и родители, тийнейджъри, младежи, възрастни хора, хора в неравностойно положение, пенсионери и всички, които се чувстват вдъхновени от своя любим град. Идеята е да се изобрази градът под тепетата така, както всеки го вижда в представите си.

В пространството около стълбите на Каменица в посока Римски стадион всички участници в "Пловдив в една рисунка" ще могат да рисуват на хартия, на плоча, на картон и на балон по темата. Рисуването ще става на стативи, на възглавници, на черги, на стълби и маси. Ще се твори с хартия и картон, с четка, балон и бонбон, защото "Най-хубавите истории се раждат от сърцето!".

Изложбата с готвите творби ще остане на място и може да бъде разгледана до 23 май 2019 г. След това с произведенията ще бъдат украсени детските отделения в пловдивските болници.

Събитието е част от Културния календар на Община Пловдив за 2019 г. и е в подкрепа на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 г. Организатор е Фондация „Наследство и ценности“-Пловдив.

Коментари


СТИГА С ТЕЗИ ИЗНАСИЛЕНИ ПЪРФОРМЪНСИ БЕЕЕ!!!