Подай сигнал

РИОСВ: Във Войводиново да не отварят прозорците днес и следващите дни

Регион

от Гергана Василева 463 прегледа 0

Пожар избухна снощи в предприятието "Унитемп" край Войводиново

Въпреки липсата на превишения, от РИОСВ-Пловдив съветват жителите на Войводиново днес и следващите няколко дни да избягват дейностите на открито и да затварят прозорците на домовете си. Това съобщиха от екоинспекцията.

Мобилна автоматична станция за мониторинг на въздуха днес ще бъде поставена в село Войводиново до окончателното потушаване на пожара в предприятието за месопреработка. На място ще бъдат измервани серни и азотни газове, въглероден диоксид, ФПЧ10 и др.

Снощи на място е направено измерване с мобилна апаратура GASMET съвместно с Регионална лаборатория – Пловдив към ИАОС и не са установени превишения на нормите. Измерванията са осъществени в различни посоки около пожара.

Предвид естеството на горелите материали в предприятието РИОСВ – Пловдив, въпреки липсата на превишения, препоръчва днес и следващите няколко дни жителите на Войводиново да избягват дейности на открито и да затварят прозорците на домовете си.

Мобилна автоматична станция за мониторинг на въздуха ще е във Войводиново до прекратяване отделянето на дим от предприятието.

Пожарът в предприятието е възникнал в 18.30 часа. Сигналът е подаден около 19.30 часа на телефон 112.