Рибар улови с голи ръце невиждан звяр от легендите СНИМКИ

Жителите на Приморие откриха гигантска риба в района на Назимов в  Хасански район, която преди това не е плувала във водите на Русия. Триметровият крал на херингите в залива Палас бе намерен от местния жител Владимир Тарасов, както разказа негов познат в социалните мрежи. Мъжът успял да улови рибата с необичайна форма и цвят с голи ръце. Правейки си снимка с необичаен улов, мъжът после го пуснал обратно в морето.

"Тя имаше ужасни мустаци и помислих, че е отровна. Когато плуваше, изглеждаше като някакво чудовище. Очите, като звяр, във водата блестят като огледало," разказва Тарасов.

На свой ред Владимир Раков, доктор по биологични науки на Далечния Източен клон на Руската академия на науките, уверява, че находката на жителите на Приморие не е опасна или отровна. Напротив, експертът смята, че някой от ихтиолозите би бил "щастлив да отиде" за този вид риба, така че срещата с царя на херингите в Русия е наистина историческо събитие.

"Всеки ихтиолог е щастлив да следва царя на херингите дори до краищата на света. Находката е уникална, сега във всички справочници вече е възможно да се постави като нов вид за фауната в Руската федерация," каза Раков.

Прави впечатление, че кралят на херингите, е морска риба, която се среща в топлите, умерено топли и умерени води на Тихия, Атлантическия и Индийския океан, както и на дълбочини от повърхността до 500-700 метра, понякога 1000 м. Кралят на херингите е вписан в Книгата на рекордите на Гинес като най-дълго живеещата костна риба. Името „цар на херингите“ е измислено от норвежки рибари поради факта, че рибата е намерена в мрежи заедно с херинга, както и заради огнената грива от лъчи на гръбната перка, която прилича на корона.

Според древни японски легенди този рядък вид риба е предвестник на ужасни цунамита и земетресения.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?