Режем лентите по "Региони в растеж" в кал и прах

Сменят калдъръма на ул. "Козлодуй" със стар паваж

Още един милион е необходим, за да се довършат ремонтите на няколко улици  в зоната между бул. „Княгиня Мария Луиза”, ул. „Митрополит Панарет”, бул. „Марица-юг” и „Източен”. Дейностите по проекта за подобряване на градската среда, финансиран с 20 млн. лева по оперативна програма „Региони в растеж”, почти са завършени. Въпреки това някои участъци са си останали в същия окаян вид - с дупки, кал и прах. Те също бяха включени в проекта, но парите не стигнаха, обясни кметът на „Централен” Георги Стаменов. Той допълни, че всички проблемни участъци са огледани от експерти и са описани с цел ремонтите да бъдат довършени. Както "Марица" писа преди време, от управляващия орган на програмата МРРБ наложиха финансова санкция на Община Пловдив за над 1 млн. лева заради нарушения при провеждането на обществените поръчки за избор на изпълнители.     

„Чакаме от общинския бюджет близо 500 000 лева за благоустрояване на междублоковото пространство между бул. „Шести септември”, ул. „Ламартин” и „Весела”, уточни зам.-кметът на района инж. Тошо Пашов. Средствата ще бъдат вложени за изграждане на паркоместа, улично осветление и отводняване. В проекта е включено и прокарване на вътрешна връзка, която ще даде на хората от блоковете възможност за пряк достъп до бул. „Шести септември”. Сега пред блоковете е като разорана целина. Ремонтът ще продължи и на ул. "Княз Богориди". 

Ул. „Козлодуй”, част от която остана на калдъръм, ще бъде завършена със собствените средства на района, тъй като сумата е само 16 000 лева. Ремонтът ще започне веднага след като от „Пътища - Пловдив” предоставят паважа, който се съхранява в склада на фирмата, след като е отстранен при други ремонти. От „Централен” са заявили каменни блокчета за 200 кв. метра. „Процедурата е сложна, прави се писмена заявка и се съставят протоколи”, обясни инж. Пашов.

В кметството се надяват в близко време да довършат тротоарите на ул. „Княз Черказки” и паркоместа на ул. „Георги Тертер”, за които също не стигнаха средства. За ул. „Неофит Бозвели” са необходими 300 000 лева. Артисалият участък е на калдъръм и при всеки дъжд буквално потъва в локви и кал.

До великденските празници ще приключи ремонтът на един участък от ул. "Захари Стоянов" от западната страна на Бунарджика. С икономисани средства администрацията на "Централен" иска да пооправи ул. "Войнишка слава" и "Габър", които са в много лошо състояние. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?