Решетки за Росица, спипана с екстази за 1,5 милиона

34-годишната Росица Маркова, която беше спипана с 60 килограма екстази, поиска да бъде пусната от ареста с по-лека мярка за неотклонение, но беше отрязана от Апелативния съд в Пловдив.

Тя е изправена пред съда за държане с цел разпространанение на дрогата, която е на обща стойност от 1 517 125 лева. Наркотиците бяха намерени на 15 април при акция на „Криминална полиция“ в гараж, който се намира до общежитието на слепите на улица „Ландос“. Същите обвинения получиха и смятаните за нейни съучастници Ниази Мехмедов и Владимир Кавакчиев. За подобно престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

В съдебната зала стана ясно, че Росица се определя като туркиня. Тя има завършен само трети клас и не може да чете и да пише. Магистратите прецениха, че може да се направи обосновано предположение, че Росица е съпричастна към престъплението – дрогата е в особено големи размери и е държана в лек автомобил със специален тайник. Освен това при огледа са били открити следи от хероин.

Въпреки чистото съдебно минало на обвиняемата, Темида реши, че Росица следва да остане в ареста, тъй като имало опасност да се укрие предвид честите си пътувания зад граница, включително и извън Европейския съюз.

Определението е окончателно.


 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?