Подай сигнал

Решетки за Георги, който кла съсед с брадва и нож

Крими

от Георги Василев 321 прегледа 0

Решетки за Георги, който кла съсед с брадва и нож

Съдът остави в ареста 47-годишния Георги от град Сопот, който кла своя съсед Стоян с брадва и нож. Срещу него беше повдигнато обвинение за опит за убийство, а след произнасянето на апелативните магистрати стана ясно, че обвиняемият ще чака стартът на делото срещу него в следствения арест.

Кървавият екшън разтресе подбалканското градче на 9 март, а сигналът за инцидента в кафенето на улица „Ставри Костов“ малко преди ЖК „Сарая“, беше подаден до местното районно около 16 часа.

Тогава 51-годишният Стоян пиел в кварталното заведение. Внезапно там връхлетял приятелят му Георги, с когото другарували откакто се познават. Няколко дни по-рано двамата се карали и се били, вероятно след няколко чашки. Когато видял Стоян там да си седи спокойно, Георги побеснял. Той изтичал до дома си, взел брадва и нож и нахлул в кафенето до масата на „врага“. Ударил Стоян няколко пъти с тъпото на брадва по главата и замахнал с ножа към гърдите му, но не успял да го прободе, а само го одраскал. Собственикът на заведението успял да разтърве мъже
те, потърпевшият бил откаран с линейка до Пловдив, където бил опериран, а извършителят – с патрулка в ареста.

Магистратите сметнаха, че от събраните до момента доказателства и разпитите на свидетели, може да се направи обосновано предположение, че именно Георги е извършителят. Защитата на обвиняемия оспори обвинението в „опит за убийство“ с твърдението, че Георги само е опитвал да сплаши опонента си. Според съда, обвинението е правилно, тъй като поведението на подсъдимия е било предварително обмислено - той сам е решил да извади брадва и нож.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Коментари