Репортерка спретна нелеп гаф в БНТ

По повод поредната мащабна кибератака - този път у нас, еврокомисарят Мария Габриел заяви, че България изостава с инвестициите в киберсигурността, пише Блиц. 

В началото на разговора тя коментира и избора на Урсула фон дер Лайен за председател на ЕК и още веднъж я поздрави. 

Тя каза, че двете са си пожелали в дух на сътрудничество да направят конкретни предложенията, които вчера председателят на ЕК е споделила в ЕП.

„Аз лично от една страна имам удовлетворение, че цифровизацията продължава да стои изключително високо в дневния ред на Европа. Такава беше и в нейната програма. 

Освен това обаче ми се иска да чувам повече неща, свързани с Централна и Източна Европа, повече неща, свързани с бюджета на Съюза, повече неща, свързани със Западните Балкани. 

Всички сме именно в това очакване - да превърнем в конкретни политики и реални действия вече споделената й визия за Европа вчера“, заяви еврокомисарят по цифрова икономика.

Тук обаче БНТ допусна нелепа грешка. Вместо да бъде обявена като „еврокомисар по цифрова икономика“ Мария Габриел бе представена като „еврокомисар по цигрова икономика“.

Мария Габриел посочи, че предстои изпращане на писма, които ще приканят ръководителите и премиерите на държавите членки да направят своите номинации. 

„Има новост. Ще има изискване за предлагане на две имена - на мъж и на жена. След това най-важният елемент е разпределението на ресорите, което ще стане в съответствие с програмата, която тя вече изложи. 

За България ресорът е силен и наистина носи реална полза в ежедневието. Имаме го сега. Това е цифровизацията - тя е част от ежедневието ни, тя е ресорът, който позволява Европа да се проектира в бъдещето“, уточни тя.

Мария Габриел подчерта, че за нея е важно на базата на цифровизацията следващият ресор да има своите силни аспекти, които да включват сигурността, цифровите умения, инвестициите в образованието и всичко това да има пряко отражение върху индустрията. 

„Европа има повече от всякога нужда да има своите европейски шампиони, да подпомага малките и средни предприятия, да подпомага своите startup-и, така че много бързо да се върнем в едно състезание, в което изоставаме, за съжаление, в момента“, открои българският еврокомисар.

По повод на кибератаката срещу НАП вчера българският еврокомисар заяви, че ако България поиска помощ, Киберагенцията на ЕС може да реагира много бързо.

„В очакване сме на такова искане. Ние сме готови, когато това бъде поискано. Защото инцидентът се случва в България. България е водещата страна. Наблюдаваме адекватна реакция от отговорните институции. 

Това, което за нас е важно, че имаме два механизма за реагиране - от една страна новия член 7. от Закона за киберсигурност, влязъл в сила само преди 3 седмици, който позволява киберагенцията ENISA много бързо да помогне на държавата членка да установи уязвимост и да й предложи технически капацитет за усилване на способността й за резистенция. А ние, като Европейска комисия, с нашето ядро за спешна реакция при киберинциденти също имаме възможност за изпращане на такива експерти“, каза още Мария Габриел.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
БНТ гледащ

БНТ гледащ

17.07.2019 | 21:44

Това ли е гаф!? На кой репортер!? Да, има грешка, но това не ви попречи да си направите копи-пейст и да си спретнете статия...! Няма такъв нещастен сайт! Мики Мауси!

Отговори
1 0
Йорданка

Йорданка

17.07.2019 | 18:41

Не е вярно, че всички сме деца на Бог. Има и дяволски създания, които са сътворени да рушат, ограбват и унищожат всичко добро. Само че тези дяволски творения забравят, че създаденото от Бог е божествено, а божественото е непобедимо и безсмъртно. Тъй както създаденото от дявола е дяволско, уродливо и грозно. Там където Бог е оставил духа си има божествена любов, която я майка на безсмъртието. Бог ражда богове, а дявола- дяволи. Когото дяволските създания нараняват и се опитват да унищожат Божиите деца, докато натрупват мечтаното от тях благосъстояние , ограбвайки хляба, здравето и нервите на създадените от Бог, същите тези дяволи забравят, че все някога ще им се наложи да се изправят пред Бог и да дават отчет за делата си. И тогава всичките пари дето са натрупали няма да са равностойни даже на грам милост. Дори един миг щастие няма да им донесът заобикалащите ги скъпи вещи. Дори една секунда повече живот няма да могат да си купят с цялото си богатство. Нека никога не забравяме че родените от Бога са божествени, че здравето и щастието не се купуват или продават, че любовта е безсмъртна защото Бог е любов и че дявола и дяволските му отрочета един ден ще бъдат изгорени от Божията любов. Пред Бог войникът и царят са равни. И Той е справедлив, съди достойно и честно. И всички ние където и да ходим по света, каквото и да правим и каквито и да сме един ден ще се явим пред Него и ще бъдем съдени. И тогава всеки ще си получи заслуженото. Амин!!!

Отговори
1 0
?

?

17.07.2019 | 13:41

Обяснете, как репортерката спретна нелеп гаф, много ви моля? Тя ли пише надписите на плочките в ефир ?

Отговори
3 0
Да

Да

17.07.2019 | 10:49

Тази репортерка има ужасна дикция и говори напрегнато та чак напрежението го предава и на зрителите.

Отговори
2 1

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?