Ремонтират 22 км от АМ „Тракия“, откъде ще минават колите

Има нова временна организация на движението между Пловдив и Стара Загора

Започна ремонтът на 22 километра от АМ „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора, съобщи за ”Марица” инж. Валентина Бакърджиева. Тя е новият шеф на Областно пътно управление - Пловдив, като само преди броени дни замени на този пост предшественикът  Петър Попов.

Това е един от приоритетните обекти на структурата заедно с рехабилитацията на пътя Пловдив-Асеновград, посочи Бакърджиева. Участъкът между 134-ти и 156-ти километър е в експлоатация от 1995 г. и досега не е ремонтиран. Строителните работи в отсечката между 134-ти и 156-ти километър предвиждат ремонт на настилката, отводнителни дейности, нова хоризонтална маркировка, възстановяване на пътни знаци и ограничителни системи и др.

Първоначално ще се работи в платното в посока Бургас, като движението на леките автомобили ще бъде прехвърлено двупосочно в платното за София. Тежкотоварните превозни средства ще се пренасочват по обходен маршрут: от пътен възел „Пловдив Изток" при 133-ти км на АМ „Тракия" по път I-8 и II-66 до пътен възел „Плодовитово" при 165-ти км и обратно.

След като завърши ремонтът в платното за Бургас, ще започне обновяването на платното за София. Ремонтните дейности и в двете посоки трябва да завършат до 30 юни, преди началото на активния туристически сезон.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?