Подай сигнал

Ректорът на АМТИИ чества 70-годишнина с голям концерт

Проф. Милчо Василев е автор на повече от 500 произведения за фолклорни състави и симфонични оркестри

Култура

от Екип Марица 334 прегледа 0

Ректорът на АМТИИ чества 70-годишнина с голям концерт

Ректорът на Академията за муз​икално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев" - проф. Милчо Василев, ще отбележи 70-годишнината си с авторски концерт утре в Концертната зала на вуза. В него ще вземат участие Академичният народен оркестър под диригентството на проф. Василев, Академичният народен хор с диригент проф. д-р Костадин Бураджиев, както и солистите Мая Василева - пиано, Васил Василев - кавал, Пейо Пеев - гъдулка, Владимир Владимиров - тамбура, и Иван Георгиев - гайда.

Милчо Василев е роден през 1949 г. в Пловдив. От 1974 г . е преподавател по дирижиране на народен оркестър в АМТИИ. Автор е на повече от 500 произведения за фолклорни състави и симфонични оркестри. Написал е две книги и 10 сборника за народни инструменти със съпровод на пиано. Носител е на Златна и Кристална лира на СБМТД, Награда „Пловдив“ за музика, „Почетен знак на Пловдив“, Голямата награда на МФФ в Агридженто, Италия, Малък и Голям меден чан на АМТИИ.

Концертът на проф. Милчо Василев е част от събитията, с които се отбелязва още един юбилей - 55 години от основаването на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ в Пловдив.

Коментари


Абе докога законът ще си прави оглушки за този ректор,който и след 70 години продължава да се натиска на стола?Що за държава,що за бардак?Него Менда Стоянова изглежда го пази ,бившата партийна секретарка на първична партийна организация в Пловдив!

"Учебен отдел" ще попеят църковни песнопения, и ще поскрибуцат на Адажиото на Албинони с чело, кемане, химикал, и мек син печат. Целия личен състав - на плаца! Равнис, Мирно!