Рейсовете вече тръгнаха по бул. "Шести септември"

Пътят е отворен за движение, но градският транспорт ще върви в ограничен график, докато ги няма спирките

Автобус № 26 е първият, който вече върви по бул. "Шести септември", където все още не е завършен ремонтът.

До моста на Адата рейсът се отбива, както и останалия трафик, в северната лента, а на новото кръгово завива по ул. „Владая” към „Столипиново” и „Изгрев”. Обратно към центъра се връща по Цариградско шосе.

Други градски автобуси продължават да заобикалят булеварда в участъка му от „Адата” до Цариградско шосе, където почти две години върви реконструкция.

Все още няма и спирки. Само една електронна табела самотно стърчи срещу бившата „Чайка”, забодена като карфица в пръстта между дърветата. Автобус № 26 сваля пътници срещу магазин „Мосю Бриколаж”, тъй като тук преди ремонта имаше спирка. Тепърва ще монтират заслон.

Строителите от фирма „Щрабаг” и вчера, на празник, довършваха асфалта при моста на Адата. Това са последните двадесетина метра от пътя, където новата настилка не е готова, и затова едното платно е затворено. След моста до Цариградско шосе колите вървят свободно в двете платна.

Тротоарът пред „Мосю Бриколаж” е по-тесен - до бордюра е изградена ивица от павета и до нея - три реда от вибропресовани плочки в светло сиво. За пешеходци я има, я няма един метър ширина. По-голямата част от тротоара е с черен асфалт и шахти без капаци. Това е велоалея, където предстои да налеят червен асфалт. Десетина метра са още на чакъл.

От кръговото кръстовище с ул. „Владая” тротоарът се разширява и изглежда направо като на „Шанз - Елизе”, само където плочките са чисто нови до пресечката с Цариградско шосе.

Пред кметството на „Източен” плочникът е ограден с масивни антипаркинг колчета. Такива ще бъдат монтирани и на двата тротоара, за да не се разбиват от нахалните шофьори.

В община Пловдив нямат информация кога автобусите ще тръгнат по целия бул. "Шести септември". Срокът за окончателното завършване на пътя е 18 юли 2019 г., но се предполага, че през лятото строителите ще успеят да го завършат.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?