Рейнджъри спасяват хора от заразени участъци

Военнослужещите от 61-ва Стрямска бригада ще покажат умения в състезание

Рейнджъри от 61-ва Стрямска бригада влизат в горещи точки, за да спасяват хора от заразени участъци, да евакуират от купола на БМП-1 ранен свой колега,  да   товарят боеприпаси и материални средства на военна техника. За да правят всичко това, рейнджърите ще трябва да поправят аварирала машина, да хвърлят ръчна граната, да пренасят туби с гориво по разрушен мост, както и да сглобяват автомат „Калашников“ и пистолет „Макаров“  и да стрелят с тези оръжия.    

Това са само част от ученията, които бойците от 61-ва Стрямска бригада ще демонстрират на 26 октомври. Те ще разиграят мащабното състезание  по военно-приложни спортове „Рейнджър -18“. То е във връзка с  честването на Празника на Сухопътни войски.  

Състезанието се провежда ежегодно и е пряко свързано с развитието на военно-приложните навици и умения на военнослужещите. А това е една от първостепенните задачи на командването на бригадата в лицето на нейния командир бригаден генерал Пламен Йорданов и неговите заместници.  

 Единадесет отбора от военните формирования и от щаба на 61-ва Стрямска бригада ще мерят сили. Във всеки отбор участват по петима военнослужещи - един офицер, един сержант и трима войници. По регламент задължително единият  член на отбора  е жена военнослужещ.  

Горещото и атрактивно състезание ще се разиграе на полигона на учебния център „Анево“ и на автодрум „Иганово“. Надпреварата започва в 9 часа.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?