Подай сигнал

Рехабилитатори от цяла Европа идват в Пловдив

Здравеопазване

от Марица вест. 387 прегледа 0

 Рехабилитатори от цяла Европа идват в Пловдив

Над 70 водещи специалисти от Европа ще обсъждат на форум в Пловдив въпроси, свързани с развитието на науката, клиничната практика и обучението в областта на Физикалната и рехабилитационна медицина.

За първи път нашата страна, по покана на Българснката Асоциация по физикална медицина, е домакин на научните събрания на Европейското дружество по физикална и рехабилитационна медицина /ФРМ/ и на Секцията и Борда по ФРМ към Съюза на Европейските медицински специалисти, на които Асоциацията е активен член. Това са изключително авторитетни структури, активно съдействащи за развитието на науката и клиничната практика в Европа в областта на ФРМ, предаде БНР.

В европейската секция към съюза работи Комитет по професионална практика, който изработва правила за добра медицинска практика в областта на рехабилитацията и физикалното лечение и определя компетенциите и ролята на лекаря-специалист по физикална и рехабилитационна медицина в комплексното лечение на различни заболявания – неврологични, ортопедични, детски, ревматологични, кардиологични, обменни, респираторни и др.