965
Следвайте ни

Винят кандидата на ИТН за 17 РИК, че харчил пари за командировки до морето

viber icon

Областният координатор на ГЕРБ в Пловдив област Георги Мараджиев подготвя сигнал до ЦИК срещу кандидата на ИТН за председател на 17 РИК Кристиан Гьошев.  

Според Мараджиев, човекът на Слави Трифонов редовно отсъства от заседанията на комисията на предишните парламентарни избори и осребрява пари за командировъчни, понеже е представил адресна регистрация в курорта Свети Влас.

"За първи път сме изправени пред безпрецедентен избор 2 в 1 за народни представители, президент и вицепрезидент. Организирането и провеждането на два избора е изключително сложна и отговорна задача и не трябва да е място за експерименти.

Очевидно е, че трябва да се заложи на опита, знанията и уменията, ако искаме да проведем нормално изборния процес", категоричен е координаторът на ГЕРБ в Пловдив област.

Всички бяхме свидетели на експеримента с председателя на РИК при предходните избори и осъществения изборен процес. Слабата оценка не е само наша, а и на политическата сила издигнала предният председател на РИК, които анализирайки дейността му понастоящем не го предлагат за този пост, заключи Георги Мараджиев.

Именно заради това от ГЕРБ-СДС категорично настояват 17 РИК да бъде оглавена от Дарина Тодорова. Тя е адвокат с 12-годишен опит.

"Казаното от Мараджиев не отговоря на истината и ще докажа това с документи". От Областна администрация са ми изплатили 40 лв. и те не са за Св. Влас , а за разнасяне на изборни книжа до Садово и Първомай",  коментира пред "Марица" Кристиан Гьошев и изпрати скрийншот от документа. Той потвърди, че има  апартамент в Св. Влас и понеже му се налагало да прави ремонт лятото, си преместил адреса там. "Но решението на ЦИК гласи, че ти плащат командировъчни, ако настоящият и постоянен адрес са там, а моят постоянен адрес е в Пловдив", каза Гьошев и допълни, че е предявил  претенции за командировъчни до Св. Влас, но те не са му били платени, тъй като има решение на ЦИК, че не му се полагат.  

По обвинението за неявяване на заседания, Гьошев коментира, че е имал отсъствия, но не и 10 дни, както е по закон. Той уточни, че от 21 заседания само 4 е пропуснал, като те са били на 25 май, 7 юли и 8 юли, като на последната дата е имало две заседания.

Гьошев не поиска да влиза в задочен спор относно искането на ГЕРБ-СДС 17 РИК да бъде оглавена от Дарина Тодорова. Той обясни, че тя е била в действителен болничен и РИК е работила 1 месец без един член. През  това време от ГЕРБ-СДС не предложили друг човек, припомни Гьошев за миналите избори.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Истини

Истини

21.09.2021 | 19:07

Е за 40 лв. голям панаир направи тоя Марата. Супер смешно. Поне да си проверява източниците.

Отговори
1 0
Лаладжиев

Лаладжиев

21.09.2021 | 15:16

Мараджиев.Ама моля ви се.......Селски бег от кв."Полатово" гр.Стамболийски.Боко се сниши и той също.Боко надигне глава и Маражията- също.Иначе е абсолютно прав за опита на госпожата, която предлага, но с една малка подробност-опит в получаване на кинти по всякакъв начин от Общината и Държавата.Заплати, проекти, Избирателна комисия и т.н.

Отговори
3 0
Тоя скапан***

Тоя скапан***

21.09.2021 | 14:45

Гъзолизник*** за малко слава и пари ще продаде и майка си .

Отговори
2 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?