Следвайте ни

Вдигат физкултурен салон в ОУ "Отец Паисий" в Стамболийски

viber icon

Готови сме да започнем изграждането на физкултурния салон на ОУ „Отец Паисий“. Това обяви кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев. След съгласуване на успешно проведени процедури за избор на изпълнител финансиращият орган е отпуснал 578 973.12 лева с ДДС. 

Те вече са в открита специално за проекта сметка на Общината, каза Мараджиев. Той обясни, че при мека зима строителството може да започне преди Нова година и да продължи 6-7 месеца.

"Имам уверението на собственика на фирмата, че макар срокът да е 18 месеца, ще приключат за 6-7 месеца. Ще изградим една модерна многофункционална спортна зала, която ще се ползва за четири вида спорт - баскетбол, волейбол, футбол и тенис на корт. Отделно, когато не се ползва за спорт, може да служи за зала, в която да се провеждат различни събития", обясни кметът.

Салонът ще е с топла връзка със сградата на гимназията. Ще има климатизация и аспирация. Така е проектиран, че ще може да се ползва едновременно от 72 деца. Ще има всичко необходимо - бани, тоалетни и съблекални. Осветлението ще е с LED лампи.

С изграждането на физкултурния салон ще приключим неприятната сага с извеждането на децата за часовете по физкултура извън гимназията, пресичане на улицата и ред други неудобства, които учениците търпяха поради липса на салон. Следващата стъпка е осигуряването на средства за саниране на сградата на училището, каза Георги Мараджиев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?