49

"Възраждане" отговори на кмета на Стамболийски за депутатската кола

Преди няколко дни кметът на Стамболийски излезе с гневен пост в социалните мрежи. В него той обвини депутат от "Възраждане" е блокирал с колата си входа на общината. После стана ясно, че депутатът е Стоян Таслаков. Във връзка с публикация на "Марица" за сигнала на Мараджиев, от "Възраждане" изпратиха своя позиция. Публикуваме я без редакторска намеса. 


Позиция на Възраждане:


Политическа партия Възраждане по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ) настоява  кметът на град Стамболийски да предостави договора с фирма „Диляна 1989“ ЕООД, която обслужва вендинг автоматите за кафе в града.

Запитването е отправено от народния представител от Възраждане Стоян Таслаков във връзка със сигнал, получен от граждани, според който машините са свързани към общинската електропреносна мрежа без измервателни уреди (електромери).

Припомняме, че в гр. Стамболийски доскоро  имаше режим на тока, който остави града цяла седмица в мрак, и ако информацията по сигнала бъде потвърдена, то тя е в разрез с обществения интерес.

Във връзка с това Стоян Таслаков внесе запитване, за да установи плаща ли общината скъпия ток, с който обезпечава дейността на частна фирма.

Въпреки че законът задължава кметовете на общини да отговарят по ЗДОИ, кметът на Стамболийски отказа отговор. Отказът се обжалва от Стоян Таслаков, който посети община Стамболийски, за да внесе жалбата.

Публикация в социалната мрежа фейсбук на кмета Мараджиев показа, че внесената жалба  определено го притеснява. В нея той, освен че използва  арогантен език, чрез клевета насочва общественото внимание към  друга ситуация. Кметът Мараджиев обвинява Таслаков в блокиране на входа на общината.

Възраждане приканва кмета да отговори на запитването, като предостави договора с посочената фирма, за да може да преминем към решаването на важните проблеми на града като прекратяване на корупционните практики, в които силно се надяваме, че няма да се окаже замесен самият кмет. Съмненията, които действията на кмета пораждат в гражданите, показват, че той няма нужния авторитет и качества, за да заема длъжността на градоначалник. Становището на Възраждане е, че той трябва да бъде освободен от поста на кмет на град Стамболийски и да бъде разследван.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Лелеее

Лелеее

24.02.2022 | 19:07

Господин знаещ,моля да се пазиш ,че Мараджиев има цяла гвардия,която го пази.Избиват зъби,пращат проверки,бутат незаконни кенефи,палят коли или чупят прозорци,пращат прокури.Тоест хем грозен ,хем страшен!Смешник

Отговори
8 0
OldTen

OldTen

24.02.2022 | 13:10

Случаят е: ти му викаш куме Иване, той бърза за ...да те хване! Какво общо има едното събитие и предположението за другото...пълни б.оклуци!

Отговори
7 3
Ама

Ама

24.02.2022 | 12:56

Копейкини наистина са мн кухи лейки. Къде е паркирането на лай но. то им, къде са вединж машините.

Отговори
8 4
ЗНАЕЩ

ЗНАЕЩ

24.02.2022 | 15:26

О,неграмотнико!Преди да защитаващ корумпето Мараджиев се върни в училище и се научи на правопис.Малоумният ви кмет се е засилил със страшна сила към затвора и такива тролове като теб не могат да го спасят!

Отговори
10 3

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?