1553

В Стамболийски мирише гадно заради авария в завод

Екип на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) днес извърши извънредна проверка на завод за производство на целулоза и хартия в град Стамболийски. Тези действия бяха предприети незабавно, след като в екоинспекцията постъпиха няколко сигнала по електронна поща и на „зеления телефон“ за усетени в града неприятни миризми, характерни за производствения процес на предприятието. На проверката са поканени да присъстват и сигналоподателите, като те не са се възползвали от поканата.

По време на проверката от предприятието са представени данни, че в 23:45 часа на 24 февруари, петък, е възникнала аварийна ситуация, вследствие на което поради необходимост от извършване на спешни ремонти е спрян содорегенерационният котел.

На следващия ден до РИОСВ – Пловдив е изпратено уведомление за аварията. След това е извършено поетапно спиране на всички действащи съоръжения в завода.

В момента на проверката не са установени миризми извън площадката на предприятието. То не работи и на територията му се извършват ремонтни дейности. Очаква се производството на хартия да се възобнови напълно на 28 февруари, вторник, около 20 часа, за което Регионалната инспекция задължително трябва да бъде уведомена.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Георги Мараджиев

Георги Мараджиев

28.02.2023 | 17:47

А къде е Георги Мараджиев (Водорода)?Всеки път ли имат авария?Говори се ,че Георги Мараджиев и Йовков от РИОСВ -Пловдив са на хранилка при Монди. Заради тази дружба (хранилка) Мараджиев не е глобяван от РИОСВ за нерегистрираните сметище в Стамболийски. Казано по друг начин Мараджиев си хвърля и копае боклук, където му е кеф.Фабриката на Мараджиев изхвърля отрови в Марица,това е известно на всички в Стамболийски. Скоро Георги, ще стане ясно и за водородните системи,които натресе на общината заради комисионите, които влезнаха в джоба ти. ГЕОРГИ МАРАДЖИЕВ ТИ СИ СРАМ И ЗА ГЕРБ И ЗА СТАМБОЛИЙСКИ!

Отговори
5 1

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?