Следвайте ни

В Славовица: С панахида и митинг-събор почетоха Стамболийски

viber icon

Жители и гости на Славовица отбелязаха на площада в септемврийското село 96-годишнината от гибелта на големият земеделски трибун и бивш министър-председател на България Александър Стамболийски и 61-сет и една години от създаването на едноименната къща-музей в негова памет.
Гости на тържеството, организирано от кметицата на Славовица Стоянка Костова бяха кметът на Общината Марин Рачев, народният представител Даниела Малешкова и шефът на Общинския съвет Кирил Тодорин.
Събитието започна с изпълнения на самодейни танцови състави от населени места в общината и народни певци.
След това обръщение от трибуната направи най-напред кметицата на Славовица Стоянка Костова.
По-късно слова по повод 96-тата годишнина от гибелта на Александър Стамболийски произнесоха последователно кметът Марин Рачев и народният представител Даниела Малешкова.
Заупокойна молитва(панахида) пък отслужи местният отец Иван, а директорът на къщата музей „Александър Стамболийски” Янка Дафчева прочете доклад за живота и делото на големият земеделски водач.

Малко преди това от името на различни институции и организации бяха поднесени венци и цветя пред бюст-паметникът на Александър Стамболийски.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?