Следвайте ни

Строят старчески дом в Стамболийски

viber icon

Кметът на Община Стамболийски Георги Мараджиев възнамерява да построи старчески дом в града. За целта ще се ползват стари сгради на болницата, които ще бъдат реновирани и превърнати в рай за възрастните хора. Финансирането ще се търси по програма, каза Георги Мараджиев. Той обясни, че теренът е около 5 дка, с прекрасни сгради и инфраструктура.

„Мога да кажа, че няма такъв, който да е на 30 метра от болницата и на 300 от поликлиниката”, коментира Мараджиев.

Така че това е единственото и най-добро място за живеене на възрастни хора и ако изградим този старчески дом, той ще бъде истински рай за тях, смята управникът.

Идеята възникнала при срещите на Мараджиев с жители на града и общината. В момента започва проектирането, като се придвижда реновиране на старите сгради. Георги Мараджиев обясни, че няма да се търси голям капацитет за настаняване, а по-скоро осигуряването на най-добрите условия за живот на домуващите.

„Този дом ще бъде общински. Има и друга вероятност - може да бъде с частно партньорско сътрудничество. Но моята идея винаги е била това, което строим на територията на общината, да бъде винаги чиста общинска собственост”, каза Мараджиев. Той допълни, че предстои обсъждане на идеята с местния парламент.

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Топузова

18.02.2020 | 20:53

Не го слушайте. Колко още неща се "построиха". Само в главата му. Като се случи, тогава обявете новината. Иначе, може да кажем че в Стамболийски се строи небостъргач, а такъв никога да не се случи.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?