Следвайте ни

Стамболийски събра 6000 лв. за лечението на 6-годишната Яница

viber icon

4 679 лева бяха събрани в Стамболийски по време на Благотворителен футболен турнир за набиране на средства за 6-годишната Яница Карачорова, която се нуждае от животоспасяваща операция в чужбина. Утре по сметката на Яни обаче ще бъдат внесени 6 000 лева, защото с лични средства кметът на общината Георги Мараджиев и семейството му ще допълнят събраната от турнира сума.

 

Благотворителната кауза, за която играха 18 отбора от цяла Пловдивска област, бе по инициатива на Мариян Бояджиев, който заедно с Петър Спасов – и двамата от Стамболийски, организираха двудневния турнир – на 12 и 13 юни, на градския стадион „Георги Славков“. Тук беше организиран и базар, средствата от който също бяха дарени за Яница, която се бори с онкологично заболяване. В момента момиченцето е на лъчетерапия в столичната УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

 

Нужна й е обаче и операция, която не може да бъде извършена в България. Семейството е намерило болница в Кьолн, където детето може да бъде оперирано а необходимата за  интервенцията сума е 200 000 лева. Банковата сметка, на която може да се превеждат пари за Яни е:

Банка ОББ - гр. Русе

BG86UBBS80021018888650

Яница Петрова Карачорова

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?